Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Pontosítást kért az ARIES Kft szakszervezete

2017. február 15. - Buckai Szövetség Egyesület

Az ARIES Kft szakszervezete előző cikkünk megjelenése után pontosítási és helyreigazítási kéréssel élt egyesületünk felé.

Mint a szakszervezet nevében nyilatkozó elmondta nem elzárkózott a kérdések elől és nem nem nyilatkozott, hanem bizonyos kérdésekről pontosan azért, mert egyeztetés alatt vannak még nem tud nyilatkozni.

Kifejtette, hogy az amiről tud arról viszont teljes mértékben tájékoztatást ad és adott!

Elmondta továbbá, hogy az ARIES Kft szakszervezete a FKF sztrájkot meghirdető HVDSZ 2000 Szakszervezet tagja, de azt nem tudta még megmondani, hogy szolidaritásból sztrájk lesz-e, illetve ha igen, akkor milyen lesz az elégséges szolgáltatás mivel ez is egyeztetés kérdése!

Tájékoztatott továbbá, hogy a sztrájk igény a munkavállalók között felmérés alatt van! Meglátása szerint a bérek mértéke a vállalaton belül általában rendben van és csak kis szegmens az, akinél az emelés mértéke tekintetében el kell gondolkodni és érdemes már most róla tárgyalni, kezdeményezni!

Elmondta továbbá azt is, hogy szakszervezetiként folyamatosan a dolgozók között jár, illetve az ajtaja is nyitva áll bármely dolgozó megsegítésére is.

Arra a kérdésünkre, hogy ha lesz szolidaritási sztárjk, akkor tekintettel az idő közelségére (5 nap) hogyan fog erről a lakosság, a felhasználó tájékozódni azért nem kaptunk választ, mert nem tudni lesz-e szolidaritási sztrájk és azt sem, hogy milyen mértékű!

Ha lesz, akkor arról biztosítottak bennünket, hogy mindenki arról időben tudomást szerez, így biztosan senkit sem érhet mindez Szigetszentmiklóson, Szigethalmon és Halásztelken meglepetésként!

A dolgozók közben, akik szintén keresnek bennünket nem értik, hogy ha mindenhol volt béremelés például tudomásuk és tudomásunk szerint a Szigetszentmiklósi Városgazdálkodásnál is, akkor náluk miért nem és náluk a 2017-es béremelés mértéke miért 0 %.

A szakszervezet részéről nyilatkozó egyébként azt is elmondta, hogy bár a szakszervezet jó viszonyt ápol a vezetéssel számukra a munkavállalók érdekvédelme a legfontosabb az elsődleges!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5612263264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása