Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Szövetség, ahonnan indult, ahova tart ami csak lesz!

2017. február 12. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület egy 2009-ben alakult társadalmi szervezet olyan szereplőkkel, akik 2008 óta már aktívan is résztvesznek a helyi közéletben. De ezt már tudják talán nagyon is sokan! Eddigi működése során kiharcolta és elhozta a Bucka keleti felének kisbuszát, a Határ úti zebrát és ott volt számtalan a várost vagy Alsóbucka városrészt segítő kezdeményezésben!

 

Voltak sikerei, nagy sikerei és voltak olyan eseményei, melyeket nyíltan és egyértelműen lehet kudarcnak nevezni!

 

Már egy korábbi cikkünkben is írtunk arról, hogy mi a sikerek helyet első sorban a kudarcokra koncentrálunk! Éppen azért és éppen úgy, hogy hogyan lehetne belőle tanulni, építeni és hogyan lehet máskor elkerülni. Tudniillik a siker nem természetes, de a kudarc bármikor utolérhet!

 

De útjaink során, amikor sikereink voltak sokan csatlakoztak! Képviselők, ismertek és nagy emberek akartak lenni! Olyanok, akik majd a mi nevünktől tőrnek ki és nyernek el valamely hű, de nagy pozíciót!

 

De mindazok, akik ezért csatlakoztak, amikor munka kellett valamely értékharc mellett eltűntek és nem voltak ott! Ha kudarc volt az az egyesület elnökének kudarca, ha siker volt az mindannyiunk sikere! Hát ennyire irigylésre méltó a közélet.

 

Sőt! A Szövetség egyik legnagyobb sikere a Boglya járat kiharcolása! Kevesen tudják azonban, hogy ahhoz, hogy meglegyen számtalan aláírást kellett összegyűjteni! Mi találkoztunk olyan emberekkel, akik azért nem írták alá, mert személyesen ők Bucka busszal nem közlekednek! Nem érdekelte, hogy az autó lerobbanhat, hogy esetleg azon a buszon az ő gyermeke, szomszédja, barátja is mehet! Nem érdekli és nem áll egy pozitív kezdeményezés mellé csak azért, mert ő nem közlekedik vele!...

 

Máskor azt lehetet látni, hogy nem számít semmi sem! Egy olyan harcot, amilyet mi vívunk nem lehet csinálni szenvedély, a terület szeretete, az emberek szeretete nélkül. Mégis voltak, akik nem kis mértékben visszaéltek ezzel! Voltak, akiken segítettünk, felemeltünk, babaruhát gyűjtöttünk és ott voltunk! Nem kértünk hálát, nem kértünk köszönetet, de azt sem vártuk, hogy ők legyenek a legnagyobb mocskolóink, akik elfelejtették mit is köszönhetnek, köszönhettek nekünk! Mint később megtudtuk az, hogy segítettünk nekik az természetes! Pedig nem! Egyáltalán nem természetes!

 

Szintén máskor egyes emberek és immár belülről bizalmi emberként úgy akartak a Buckában valakik lenni, hogy láthatóan céljaikhoz mind a Szövetség, mind annak elnöke útban volt! Mit volt, mit tenni fogták magukat és elmentek 8 emberhez elhinteni mindenféle alaptalan mocskokat vagy, ha más nincs kiadni bizalmas egészségügyi adatokat! Mi történt? Robbanás! Egyéni érdek miatt majdnem az egész szervezet szétesett! Ráadásul ez az egyéni érdek sem teljesült, mert aki ezt tette süteményekkel miegymásokkal képviselő akart lenni, de addig taktikázott míg éphogy csak bizottsági taggá tudott válni! Semmi többé! Sikerült hát magát nem is kicsit túltaktikázni!

 

Ma ha találkozunk a 8-ak bármelyikével és a szemükbe nézünk érezzük azt a zavart és szégyen érzetet, amit akkor éreznek az emberek, mikor nagyon megetették őket, értéket árultak el és szembe mentek vele! Látjuk, de nem tudunk mit tenni! Nem fogadhatjuk vissza őket, mert akit naivan egyszer meglehet vezetni, azt bármikor meglehet vezetni és amikor kemény értékharcot vívunk, akkor megbízható emberekre van szükség! Csak azokkal lehet bármit is tenni!

 

Ellenben voltak, akik a nagy duma mellett csak akkor ismertek meg minket, ha éppen kint volt a TV. Akkor hirtelen cselekvők lettek! Mitöbb az élharcosai a kezdeményezésnek! Csakhogy a TV elment! Mi pedig megmaradtunk az értékharcunkkal, mások melletti kiállásunkkal egyedül. A TV-s élharcos egy villanás alatt eltűnt! Azóta se hallani igazán róla!

 

Sokan vetik fel nekünk, hogy kemény szavakat használunk az Önkormányzati többséggel, a polgármesterrel és álellenzékével szemben! Ez valóban így van! Ez igaz! De aki azt mondja, hogy ez mindig így volt az nem látja az előzményeket és nem látta a fokozatokat! Először mi is szépen kértünk! Nem ment! Aztán keményebben kértünk! Nem ment! Csak megaláztatás és borzalmas lükének nézés volt a válasz! Csakhogy mi nem azok az emberek vagyunk, akik feladjuk a pozitív értékharcot! Addig és olyan kommunikációs szintig mentünk ahol és amilyen szinten a dolog működik! Nagyon sajnos az, hogy csak ezen a szinten működik és szépen nem! De ha nem hiszik kérdezzék meg azokat, akik valaha segítséget kértek és szépen! Mit kaptak? A végén a rengeteg megaláztatás után hogyan kommunikáltak? Mit hoztak ki belőlük és milyet? De legfőképpen miért?

 

Sokszor mondjuk sok mindenkinek, hogy ne csak nézz láss is! Sokszor mondják el rólunk, hogy bizony durvák vagyunk! De sosem kérdezik meg, hogy miért és hogyan alakult ez így!

 

Legutóbbi időkben, pedig egy szerintünk bosszú hadjárat áldozatai vagyunk! A történet ott kezdődik, hogy Szigetszentmiklóson folyamatosan eltűntek a leveleink! Szerettük a kézbesítő postást, ezért kértük őt ne bántsák, de nézzenek utána miért van ez így! Ennek ellenére mégis és őt is bántották, miközben mi csak a leveleinket szerettük volna normálisan megkapni! Azt hittük érti azt, hogy mi a célunk és hogy nem akarjuk őt bántani, de 2016 Decembere óta kiderült, hogy nem érti! Akkor csinálta meg azt az oldalt, amelyről már tegnap írtunk, amelytől mi mivel nem szól másról csak politikáról és mások alappal vagy alaptalanul történő bántásáról maximálisan elhatárolódunk!

 

De annyit azért megjegyeznénk, hogy miután tegnap valakit üldöztek és ellenség volt azután, ahogy mi látjuk ma is üldöznek, mert valakit látnak benne, aki biztosan rosszat akar, aki valakit tönkre tesz! Szerintünk ez paranóia és üldözési mánia, de szörnyű amikor látjuk, hogy értékes és jó barátainknak mindez még hiteles is tud lenni!

 

A fent olvashatóakat nem azért írtuk le, hogy panaszkodjunk! Azért írtuk le, hogy bemutassunk egy ici-pici hátteret! De dolgoznunk kell! A Buckában még van mit építeni és van mit szépíteni! Így ezt fogjuk tenni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4912250464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása