Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Pártokhoz fordulva: Szigetszentmiklós Önöknek miért nem érték?

2017. január 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyarországi

Pártok és szervezetek!

 

Mint minden bizonnyal tudják Szigetszentmiklós az ország középső részén, a központi régióban, Pest megyében elhelyezkedő város, egyben Csepel sziget legnagyobb Fővároson kívüli települése! Ebben a városban nem él kevesebb, mint 40 ezer ember!

 

A város az elmúlt években hatalmas népesség növekedésen és fluktuáción eset át! Előbbit nem valami féle fejlődésnek, hanem a Főváros közeliségnek és az olcsó ingatlan áraknak köszönhető, amely azért van, mert nagy kiterjedésű a szennyezett terület! Utóbbi pedig azaz a fluktuáció azért van, mert amikor rájönnek a valóságra az emberek egyszerűen elmenekülnek innen!

 

Ez a város méltán nevezhetné magát az ígéret földjének! Csakhogy ebben az esetben nem a szó pozitív, hanem lehető legnegatívabb értelmébe! Itt szinte csak olyan ígéretek vannak, amelyeket 1990 óta megígértek minden választáson, de amelyek azóta sem teljesültek! Ebben a városban visszaélnek azzal, hogy mivel nagyon sok az új lakó, mitöbb ők vannak többségben nekik minden ígéret új ígéret így lehet hallogatni a fejlesztéseket!

 

1990-ben ez a város még ha fejletnek akkor sem volt mondható, azért környezetéből az Alsóbucka városrész, Lakihegy és Felsőtag kivételével kiemelkedett! Ma azonban ott tartunk, hogy hiába a nagy ipari park minden környező település túlfejlődött bennünket!

 

Nálunk probléma az, hogy nincs járda! Másfél sáv szélesek az utak! 24 – 27 fős buszokon 45 – 50-en utaznak egymás hátában, veséjében és lábán nyomorogva! Egyetlen út sem párhuzamos és nincsenek elkerülő vagy menekülő lehetőségek! Miközben egyre több az ember a kijáratok nem bővülnek és reggel is, este is beáll minden! A városban ragadva pedig a fertő árba lehet tapicskolni!

 

Ha beruházást ígérnek az valójában vagy nem jön el csak kommunikációban (Bucka-tó kitakarítás) vagy megvalósítják a lehető legrosszabb kivitelezésben és a lehető legdrágábban (Bucka csatorna), de az sem kizárt, hogy a hajunkat téphetjük, amilyen hírek a belső berkekből érkeznek (Furcsa Föld /Regionális Utánpótlás Centrum – Szigetszentmiklós/)

 

Miközben milliós partikon disznó módjára történő zabálások folynak balról meg jobbról aközben az ellenzéktől megtudható, hogy Szigetszentmiklóson nincsen korrupció! Sőt az is, hogy az Önkormányzati többség szerint minden Önkormányzat ilyen ellenzékről álmodik! Így az értékmutatásukat el lehet képzelni, hogy gyakorlatilag semmi!

 

Messze járjuk az országot! Vannak olyan települések, ahol az Önkormányzati többség évtizedek óta ilyen, a másikban meg évtizedek óta olyan! Abban versenyeznek, pályáznak és kutatnak, hogy hozhatnának valami jót, többet és szépet településüknek! De Szigetszentmiklós nem ilyen! Az Önimádaton és önszolgálaton kívül semmi másra sem törekednek! Nincsenek értékharcok és nincsenek a pártok által helyben felmutatott értékek! Mindig és minden formában csak ígérgetnek! Hamis reményeket keltenek, majd cserbenhagynak embereket, esetleg a segélykérésre megalázó cinizmussal rombolnak bizalmakat! Sokan a szörnyűbbnél szörnyűbb választási lehetőségek okán inkább bújukba burkolóznak és nem is szavaznak!

 

Önök mindig felteszik a kérdést, hogy hogyan lehet megfogni embereket! Szigetszentmiklós az élő és elrettentő példája annak, hogy hogyan nem! Olyan érzetünk van, mintha minden párt (tisztelet a kivételnek) a selejtjeivel árasztott volna el bennünket! 14 képviselőből 11 maga a katasztrófa! Totális mértékben nincsenek tisztában azzal, hogyan kell egy várost fejleszteni vagy, hogy mit jelent az, hogy érték! Olyan döntéseket tudnak hozni, amely logikai menetében is elképesztő… Sőt! Megrémisztő! A 3 kivétel (Jaksa-Ladányi Emma, Dr. Barabás Botond, Orosz László), pedig nem tud mit tenni ekkora pusztító szándékkal és a városban jelentős kisebbséget, de az Önkormányzatban jelentős többséget alkotó nyomással szemben! A Polgármesternek 2014-ben az összlakossághoz képest 18 %-os volt a támogatottsága! A városban minden második ember kifejezetten utálja!

 

Irigyléssel nézünk azokra a településekre, amelyek bár kicsik is szegények is, de van járdájuk, van óvodájuk és rendezet környezetük! Szigetszentmiklós gazdag város, legalábbis az iparűzési adóbevétel tekintetében, de miközben a járdátlanságról már szóltunk a gyermekek óvodába járhatnak a jó drágán bérelt konténerekbe, vagy abba amit 15 éven át euró alapon két óvoda áráért bérlünk, de sosem lesz a város óvodája, annak tulajdona!

 

Itt ha valami készül és reményt kelt (pl.: egy új óvoda a Buckába), akkor olyan helyre sikerül, ahova támfal kell, hogy a szomszéd ne jöjjön be ingatlanostul az óvodába! Persze a támfal kimutatások szerint többe kerül, mint maga az óvoda épülete!

 

De a 11 borzalmas „képviselő” a polgármestert is beleértve azt kommunikálja kiegészítő személyzetével együtt, hogy minden rendbe! Vajon mi lehet a katasztrófa, ha ez a rendbe?

 

S miközben immáron 8 éve ez a vezetés a városi Szabadidő központot is be szeretné építeni és elakarja pusztítani, aközben nem lehetne az, hogy a Tisztelt Pártok pártjaik értékesebb figuráit előkeresik és végre ezt a várost olyanokkal is megtisztelik? Nem lehetne, hogy végre Szigetszentmiklós valami fejlesztést is kapjon annyi hamisság, eszetlenség és rombolás helyett? Nem lehetne az, hogy több legyen a teljesítmény és kevesebb az ígéret?

 

Miközben jelenlegi értéktelenjeink fenyegettek és fenyegetnek már bennünket pertől kezdve elásásig mindennel, aközben nem lehetne az, hogy végre ne az vigye el a várost szerető és fejlesztő emberek energiáit, hogy a rombolásokat hogyan akadályozzák meg? Ugye Önök is úgy gondolják, hogy ez a kicsiny kis város ennél többet érdemel?

 

Tisztelt Pártok! Kérjük keressenek már olyan embereket, akár a második vonalból is (ott mintha lennének ilyenek), akik ezt a várost szeretik és ezt bizonyították eddigi javarészt elfolytott tetteik is! Keressenek olyan embereket, akiknek nagysága pártokon tud túllépni! Mindenki elhiszi, amit tesznek, s hogy jót tesznek, de tényleg meg is teszik!

 

KÖSZÖNJÜK A

 

SEGÍTSÉGÜKET!

 

A jelenlegieket, pedig ha sajnálják őket elvihetik házi kedvencek, ha kellően felkészültek és kellően edzettek!

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 8

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7212110621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása