Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Elnézést kérünk, de olyan levelekből nem írunk cikket, amelynek témája ki, kire és miért haragszik!

2017. január 06. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Tapasztalataink alapján az elmúlt napokban feltett cikkeink mögött meghúzódó szándékokat sokan értik, sokan félre értik és vannak, akik érdekelt félként próbálják rossz indulatúnak beállítani!

 

Akik értik, azok értik miért történt adott probléma felvetése és hogy annak megoldása, rendezése nagyon fontos a térség, egy településrész, de főként sok ember szempontjából!

 

Akik nem értik no ők küldenek nekünk mindenféle csúnya dolgot emberekről, dolgokról és eseményekről, hogy írjuk meg azt is! De abba mi nem mehetünk és nem is megyünk bele, hogy ki kire és miért haragszik!

 

Akik rossz indulattal vannak irántunk vagy rossz szemmel lesnek bennünket azok azt mondják a Csonka János Szakiskoláról, a Csepeli strand kérdéséről és a Csepeli vállalkozók segítségkérése után megjelenő NAV mind bulvár!

 

Nézzük ezeket sorra:

 

A Csonka János Szakiskolával kapcsolatban a megdöbbentő állapotot egy tagtársunk egy 15 éves diákon tapasztalta először és meg először és elkezdtünk utána járni! Kiderült több egymástól független oda járó diák ismerősünktől is, hogy ez valóban így van! Legalábbis nekünk anélkül, hogy tudták volna miért kérdezzük mindannyian vagy ezt mesélték vagy elhatárolódtak a kérdéstől és igyekeztek nem válaszolni.

 

Tehát itt nem egy-két emberről beszélünk!

 

Az iskolával kapcsolatban mi éveken és évtizedeken keresztül a környék legalacsonyabb színvonalú iskolája jelzőt hallottunk, valamint azt, hogy gyűjtő és hogy nehezen kezelhető gyermekek, diákok járnak oda.

 

Utóbbiról, mármint a diákok színvonaláról a képet azért az árnyalja, hogy ismerünk nagyon szolid és kulturált fiatalt, aki tanulmányait ott végezte el. El kell mondanunk azonban, hogy ismerünk olyan fiatalt is, aki ebbe az iskolába farkasként érkezett, de a még nagyobb farkasok nyúllá tették tanulmányai végére!

 

Fontos tudni, hogy bárki akit ismerünk és ide járt Általános Iskolai tanulmányai során tele volt elégségesekkel vagy pótvizsgákon jutott tovább!

 

Ettől függetlenül, hogy szabad dohányozni, mitöbb egyesek szerint van ahol a diákok és tanárok együtt is dohányoznak nem biztos, hogy kellene hagyni! Erre írtuk azt, hogy nincs reménytelen gyermek csak a hozzá vezető utat kell megtalálni!

 

A blog során sokszor kaptuk meg azt, hogy ezen tapasztalatainkat osszuk meg oktatást koordináló Hivatalokkal is! De nem az a cél, hogy valakit bántsanak! Az a cél, hogy ez az iskola is szebb, jobb és értékteremtőbb legyen! Hogy a Csonka kinője a gettó szót és Szigetszentmiklós erre az iskolájára is méltán büszke legyen! Ezt azzal kellene kezdeni, hogy ha a diákok elbeszélése szerinti dohányzás az iskola területén valós, akkor azt azonnal be kell szüntetni! Továbbá, ha az a hír, hogy nem megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakemberek oktatnak részben vagy egészben a tanműhelyekben, akkor az oktatók képzési fejlesztéséről azonnal szükséges gondoskodni!

 

Aki azt hiszi, hogy nekünk a Csonka János Szakgimnázium és Szakiskola lejáratása és nem fejlesztése a célunk ez alapján azt mondjuk, hogy rettenetesen téved!

 

Ezért örültünk annak az írásnak, amikor egy volt diák leírta: Oda járt, ott érettségizet, szerette és ötösre letette! Ez ugyanis az első olyan történet, amelyben az iskoláról jót hallunk és sok ilyen kellene!

 

Tovább megyünk!

 

Csepeli strand! Nem titok, hogy nagyon sokan járnak a szigetről erre a helyre! Köztük Csepeliek és Szigetszentmiklósiak is! Mire megjelent a cikk addigra nagyon sokan kerestek meg ugyanazzal a panasszal minket és megint egymástól függetlenül.

 

Bár a Csepeli Önkormányzat prominens vezetői ellenük való támadásként élték meg a cikk ezen részét annak ellenére nincs szó erről, hogy nyilván tudják hogyan kezelte a Csepeli Önkormányzat irányunkban a Csepeli HÉV ügyet! Hát nem volt kegyes vagy tiszteletre méltó!

 

A strand esetében nagyon fontos, hogy ha már kifizeti valaki a belépőt és hála Istennek van, akkor az árért (amely némelyek szerint kedvező, némelyek szerint meg nem ebbe a vitába nem szeretnénk belemenni) olyan színvonalat kapjanak, amely emberhez és európai emberhez méltó.

 

Ez azt jelenti, hogy az emberek elférjenek az öltözőbe! Tudják ott cuccaikat, értékeiket tárolni! Ne fagyjanak meg, amíg sorra kerülésükre várnak és ne kelljen télen, hidegben a szabadég alatt öltözni!

 

Tudjuk azt, hogy sokan cáfolták meg mindezt, de sokan, köztük számunkra nagyon is megbízható emberek köztük Szigetszentmiklósiak és Csepeliek erősítették meg! Olyan emberektől kaptunk egymástól függetlenül, de azonos tartalmú beszámolót, akik nem ismerhetik egymást, de akiknek soha nem csalódtunk a szavában!

 

Csepelen ugyanakkor a strandnak, ahogy a sportnak is hagyománya van! A Csepeli strand esetében egyetlen igaz embernek sem lehet az a célja, hogy ezt a strandot lejárassa! Nekünk sem!

 

Az a cél, hogy ha fennáll ilyen és további fejlesztendő probléma akkor az orvosolva legyen és a hely fejlettebb, élménytelibb és élvezhetőbb legyen!

 

A Csepeli vállalkozók és a NAV esetében fontos elmondani, hogy a papírgyár szót is magába foglaló történet esetében a vállalkozók elmentek a Polgármesterhez és segítséget kértek! Ezt nem kapták meg! Ugye egyáltalán csoda, hogy velük szóba álltak, mert tavaly annyira arrogáns volt a Csepeli Önkormányzat, hogy Szigetszentmiklósiként azt kaptuk a Polgármester egy titkárnőjétől, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzattal egyeztessük a Csepeli HÉV ügyet! Nem mintha Szigetszentmiklóson a Csepeli Hév közlekedne! Tehát segítséget kértek és nem kaptak! 3 nap múlva bizonyítható módon megjelent a NAV! A vállalkozók eközött összefüggést látnak és szentül megvannak arról győződve, hogy ezt a Polgármesteri segítségkérésnek köszönhették meg! Mi kérdésként tettük fel! Ugyanis, ha igaz az nagyon szégyenletes lenne!

 

Nekünk nincs politikai célunk Csepellel! Legfeljebb az, hogy intézzenek közlekedési fejlesztéseket, amely segít városunkon Szigetszentmiklóson és az Alsóbuckán is, illetve bővítsék a kijáratokat, hogy a szigetről ki lehessen jutni! De hisszük azt, hogy bármely vállalkozónak bármely településen segítségre van szüksége! Ebben egy Polgármesterre kell tudjon támaszkodni! Ez nem biztos, hogy minden esetben anyagi jellegű! Lehet egy ajánlás, lehet egy jó szó! Vagy lehet bizonyos esetek esetében a helyi vállalkozó preferállása is! Az Alpolgármester Úr leírt egy álláspontot azzal kapcsolatban, hogy ő és a Hivatal mit gondol erről, de szerintünk a kérdésben megkellene szólalnia a Polgármesternek is! Megkellene tudnunk, hogy az ő oldaláról hogyan látja a dolgokat és hogyan élte meg! A NAV-osok megjelenése puszta és furcsa véletlen? Vagy tényleg ő áll mögötte? Utóbbi borzalmas lenne!

 

 

 

Mi pedig egy picit más síkra térünk! Vissza térünk városunkra és azokra a fejlesztésekre, melyeket már elő irányoztunk az előző évbe, de még nem teljesültek!

 

Reméljük idén ki tudjuk harcolni őket!

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
könyvelő

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7512103913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása