Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Karácsonykor Szigethalmon

2017. január 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Jelen cikkünk nem a Szövetség csapatának tapasztalata! Csak egy emberé az egyesület elnökéé így ekként meséli el!

 

2016 December 26-a Karácsony van! Úton vagyok azon szomszéd település felé, ahol ez az ünnep valahogy mindig másabb!

 

Csönd van! Nyugalom van!

 

Furcsa érzés újra járni azokon az utakon, amelyeken 1988-tól 1996-ig jártam mindennap! Itt tényleg látom azóta mennyi minden másabb, szerintem szebb, szerintem jobb lett! Itt az emberek karácsonykor sem sziszegnek! Nem nyelik le a gondolataikat, hogy az út viszony, a járdátlanság és körülmény nincs rendben! Itt rendben van!

 

Fura egy olyan városban járni, ahol bár nyilván van mindennapi probléma, de mélyebbről indulva már nem is gondolnak olyanra, ami nekünk Szigetszentmiklósiként, Buckaiként még igenis probléma! Furcsa, mert ez jelzi, hogy túlfejlődtek bennünket!

 

Ahogy megyek az utcán az emberek visszamosolyognak! Azt is mondhatom, hogy kifejezetten kedvesek! A Buckában is kedvesek velem, akik csak ismernek, de pont azért mert ismernek! Itt azonban olykor és sokszor idegenként is kedvesen üdvözölnek!

 

Furcsa módon itt létezik az a szó, hogy összefogás! Képesek és hajlandóak összefogni az emberek, s mi sem bizonyítja ezt jobban mint éppen ennek az évnek a harca a Gyártelepi zebra!

 

Még nincsen kész, de hiszem azt, hogy 2017 elején igenis és tényleg kész lesz!

 

Szigethalmon azért nem vagyok mindenkinek idegen! Sokan itt is ismernek és szeretnek! Ilyen emberhez érkeztem most is!

 

A tőle való távozás után nagyjából visszafele a Bíróság, Ügyészség, Rendőrség és Kormányablak leendő épületét is meglesem! Nincs kiírva mikor nyílik, de ez már nem Szigethalom felelőssége! Rá pár napra 2017 január 4-én Ráckeve még mindig azt mondja, hogy a Szigetszentmiklósi Bíróság megnyílása hamarosan és fokozatosan!

 

Lassan buszra szállok és fejlődő településről egy fejlődés előtt állóra térek vissza! Viszlát Szigethalom! Remélem követünk benneteket a fejlődésbe!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8612097965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása