Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka Busz Menetrend módosítás előtt kérjük várja be a csatlakozásokat isBucka Busz Menetrend módosítás előtt kérjük várja be a csatlakozásokat is

2016. december 30. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Volánbusz Zrt!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az utóbbi időkben elhatalmasodó, a 682-es, a 683-as és 684-es járatokon tapasztalható zsúfoltság és tömegnyomor miatt menetrend módosító javaslattal és alátámasztással lepjük meg 2017 év elején Önöket! Terveink szerint ezt alá fogjuk támasztani nagyon sok lakossági aláírással.

 

A menetrend módosítás indoka, hogy a ma összesen 4 egyenként 24 – 27 fő befogadására alkalmas kisbuszokon 40 – 50 ember is utazik gyakran egymás különböző testrészeiben, így veséjében, lábán vagy hátán is. Sőt! Nagyon sok ember fel se fér, így kénytelen kisgyermekesként és bérlettel rendelkezve gyalogolni!

 

A probléma, tehát súlyos és egyre válságosabb! Igazi kialakulása és azóta is elhatalmasodó állapota sajnos a nagybusz elvételéhez köthető! Azóta nagyon sokan gondolnak haraggal arra az utazásra, amelyet ezek a kisbuszok nyújtanak jelenlegi formájukban.

 

Éppen ezért több kéréssel is szeretnénk Önök felé fordulni:

 

·       Egyrészről, amíg meg nem kapják menetrend módosító javaslatunkat kérjük Önöket, hogy a 682-es, 683-as, 684-es járatok esetében a gépjárművek sofőrei kapják meg utasításként, hogy ne kanyarodjanak ki délután a Csepel felől érkező 673-es, 674-es, 676-os járatok elől pontosan 1 perccel vagy még kevesebbel és hasonló csatlakozási problémák esetében ezt az immáron Önök kezelésébe került 38-as, 238-as járatok, valamint  a Kelenföldi pályaudvartól érkező 689-es, 691-es járatok elől se tegyék meg! Ez ugyanis ma jelentős probléma és csak egy pici odafigyeléssel orvosolható lehetne! Nem kellene az átszálló utazó közönségnek jó sokat várnia és folyamatos értetlenségét a csatlakozások nem létezése miatt kifejeznie.

 

·       Szeretnénk kérni forgalomszámlálást iskolai előadási napra és időbe! Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy forgalomszámlálás volt, de azzal is, hogy sajnos megint tanszünetbe! Tanszünetbe soha nem fogják megtudni milyen áldatlan állapotok uralkodnak ezeken a járatokon!

 

·       Szeretnénk kérni továbbá, hogy annak a közmeghallgatásnak, amely 2016 Áprilisában volt a Szigetszentmiklósi Önkormányzatba és, amelynek olyan jeles résztvevő voltak, mint Kameniczky Ákos a Volánbusz Zrt forgalmi igazgatója, valamint Dr. Fónagy János államtitkár legyen foganatja. Ugyanis mind a prominens Volánbusz vezető, mind az államtitkár részvételével elhangzott egy olyan ígéret az Önkormányzat részéről, hogy elhoznak egy ötödik kis Bucka buszt is. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat ennek eljövetelét megakadályozta az ígéret ellenére és a közmeghallgatáson ez ügyben tapasztalt rengeteg felszólalás és panasz ellenére is! De ez legyen az ő szégyenük! Önök kérjük segítsenek nekünk, az itt élőknek, a buszokon itt nyomorgóknak, hogy eljöhessen, hogy itt lehessen és kialakult válságos állapot enyhülni legyen képes.

 

·       Kérjük Önöket továbbá, hogy úgy az itt élő lakosságnak, mint a város mindenkori vezetésének nem pénzben, hanem annak a lehetőségnek a biztosításában segítsenek, hogy a Csépi úton egykor közlekedő ma csak egy kört vivő nagy busz rendszeres járatként visszajöhessen. Ehhez megkellene venni a 685-ös járat egykori Csépi út megállójával szemben lévő ma dzsindzsásnak is tekinthető, de egyébként eladó ingatlant. Annak területére kialakítható egy buszforduló és a kialakulással együtt ez a járat már tudna közlekedni teljesen törvényesen, rendszeresen és rendben. Azért ne pénzt küldjenek vagy azért kezeljék Önök, mert úgy látjuk Szigetszentmiklós város jelenlegi vezetése a rendelkezésre álló erőforrásokat a tékozló fiúhoz hasonlóan kezeli és nem becsüli meg!

 

·       Kérjük Önöket annak felkutatásában is, hogy sokkal nagyobb kapacitású, de kisbuszok is tudjanak a Buckába eljönni! Ennek azért van nagy jelentősége a nagybusz visszahozatalán túl, mert akkor akár járatonkénti 50 ember nem 24 fős buszon utazna, hanem a Mercedes Sprinter City 77-es busz kapacitásának megfelelően egy 47 fő szállítására alkalmas buszon. Mondjuk a Mercedes Spinter City 77 elől hátul dupla ajtós mégis kicsi busz. Hátul dupla tengelyes, de nem szélesebb, nem magasabb, mint a többi busz csak hosszabb! 2010-ben nagyon drága volt, de azóta használhattak ilyet európában és szerte a világon! Hátha van ilyen! Hátha olcsóbb! Hátha van hasonló kapacitású busz! Hátha beszerezhető! Kérjük segítsenek abban, hogy ez elérhető legyen!

 

 

A Bucka busz egy olyan dolog, amelynek

a 10.000 fős Buckai lakosság nagyon örül,

hogy van! Ugyanakkor szeretné, ha

normalizálodó feltételek és viszonyok

mellett tudná használni!

 

Kérjük Önöket, hogy tegyék ezt

lehetségessé!

 

S bár Szigetszentmiklós városának van közlekedési szakértője és talán, bár nem biztos, közlekedési végzettséggel is rendelkezik meglátásunk szerint egyáltalán nem ért a közlekedéshez, nem érti a Bucka buszok súlyát ezért kell közvetlenül Önökhöz fordulnunk!

 

Azt szokták mondani ilyenkor évvégén,

hogy Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet!

Ezt mi tiszta szívünkből kívánjuk

Önöknek!

Ugyanakkor, hogy a miénk is az legyen

nagyon nagy szükség lenne arra, hogy a

Bucka buszok jelen kérdéseiben

segítsenek!

 

 

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 December 29

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7212083231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása