Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vajon hol van az az összefogás, amely során majdnem minden Buckai egy tanyán, barátságban és összefogásban élt?

2016. december 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Napjaink világában Szigetszentmiklós Alsóbuckában mintegy 10.000 ember él. De ez a 10.000 ember nagyon ritkán beszél egymással, nagyon ritkán ossza meg örömeit, bánatait vagy vitatja meg a hagyományokat! Hol van már az az idő, amikor minden Buckai bár szegényen, de vállvetve, összefogva és szinte egytől egyig egy tanyán élt? Hol van az, amikor az itt élő emberek számíthattak egymásra, amikor ez a föld amelyről híres lett a legnagyobb bajban és szegénységben is megmutatta kreativitását és túlélő képességét?

 

Számtalan idős nénivel és bácsival szoktunk beszélgetni, akik még éltek, s a Buckában élték meg a világháború minden szörnyűségét. Azokat a napokat, azokat a pillanatokat, amikor az amerikai bombázók területünket és földünket bombázták le a Csepel Autógyár helyén álló valamint a Pestvidéki Gépgyár helyén álló gyárak helyett!

 

Igazi összetartásról, igazi összefogásról meséltek! A fronttól és a frontról, akit csak tudtak megmentettek!

 

Ma béke idő van! Sokkal több ember él már az akkorinál e területen. Nemcsak szegények, hanem tudósok, ügyvédek, kémikusok, tanárok, nyelvészek és orvosok oly sok minden mellett! S bár egymás mellett élnek mégis távol egymástól! Sokan még a szomszédaikkal sem beszélnek! Mások, pedig hatékonyan alkalmazzák az oszd meg és uralkodj elvet!

 

Ma napjainkban nincs háború és nem lövik területünket! Nem bántanak külső tényezők minket, így akár át is hathatna a szeretet! Feltudnánk fedezni, hogy a szomszédba nem az ellenség lakik, hanem egy hozzánk hasonló érző és mindenbizonnyal kedves ember, akinek a közállapotok, az útminőségek és közlekedések terén higgyen bármilyen ideológiában is hasonlók lehetnek a gondjai azon a földön, amellyel vezetőink sosem törődtek! Csak nőt, ahogy nőt magától fejetlenül és szervezetlenül.

 

Itt amikor a szeretet ünnepe előtt állunk ne csak a rokonainkat ismerjük meg és a barátaink, hanem ismerjük meg a szomszédaink és lakó, valamint sorstársainkat is!

 

Ehhez kívánunk Kellemes Ünnepeket Önöknek!

és

Ebben kívánunk erőt 2017-re!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

(A kép illusztráció)

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2012056187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása