Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lassan két éve annak, hogy Üdvözlő szobor néven a Tivornya a városunkba érkezett

2016. november 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Ha a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot ismernénk csak furcsa lenne Pest megye és a pályáztatás képe! Az jönne le, hogy fejlesztésre, csatorna és vízkárosultak megsegítésére, utak, járdák építésére és városfejlesztésre nincsenek pályázati és egyéb keretek, ellenben vannak különböző helyen elhelyezendő városi közrémekre. Ráadásul jó drágán!

Ebből az egyik legfeltűnőbb az a szobor, amely immáron két éve borzolja a Csepelről Szigetszentmiklósra érkezőket! A szobor neve üdvözlő szobor! Ugyanakkor, ha ilyen borgőzös ábrázatú, vélhetőleg a Síró kocsmából kitévedt tántorgó tivornyával üdvözöljük a kedves hozzánk betérőket képzelhetik milyen lesz mindezen emberek rólunk kialakult képe! Még azt is hihetik, hogy itt fetrengenek, támolyognak és teljes ledériumban élnek az emberek!

Ez a közrém éppen 2 éve 2014 Novemberébe foglalta el mai helyét és azóta se sikerült neki kijózanodni. Ahhoz, hogy legyen az NKA által kiírt köztéri szobor pályázaton sikerült elindulni. Eredeti tervek szerint a pályázati pénz 5 millió forint lett volna, míg az önrész 3 millió forint, így 8 millió forintba került volna. Azonban a pályázatra csak 3 millió forintot kapott a város melyhez a maga 3 millióját is hozzáadta. Ehhez jöttek az engedélyeztetések (107,5 e Ft), valamint a rendezési költségek is (800 e Ft), így végül ez a „csoda” nekünk 6.907,5 e Ft-ba került!

Döntse el mindenki maga, hogy szükségünk volt-e erre vagy ezt a pénzt ki és hova, de legfőképpen mire költötte volna az ismert és súlyos Szigetszentmiklósi és városi problémák mellett!

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2411945069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása