Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós NYÍLT LEVÉL a Szigetszentmiklósi Önmagát ellenzéknek nevező tömörülésnek

2016. október 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi

 Ellenzéki Pártok és Képviselők!

 

Mint ahogy Önök is láthatták, miközben mélységesen lenéznek és megvetnek bennünket, hiszen kritizálni mertük tevékenységük miatt Önöket, s a kritikát nehezen viselik Szigetszentmiklós városában számtalan probléma és számtalan gond van! Összeomlóban van a városi csatorna és vízelvezetési rendszer, a Bucka csatorna nem építés volt, hanem rombolás, a Bucka-tó esetében a rekultivációt nem végezték el, s napestig sorolhatnánk a városi szinten fellehető problémát! S mindezekért természetesen a döntéseket hozó és a problémákat semmibe vevő Önkormányzati többség a felelős és a hibás! Ugyanakkor az is, aki ott van a döntéshozatalban és szót sem emel a problémák, a fellelhető gondok ellen, s nem próbál meg kommunikálni, szervezkedni azért, hogy többé ilyen ne legyen! Az is, aki egy zűrös és megdöbbentő ügyekkel terhelt városban kimeri mondani, hogy abban a városban korrupció sincsen! Aki bólogató Jánosként ül bent a testületben! Miközben felemelhetné a szavát és tehetne ellene!

 

Mint Önök is tudják Szigetszentmiklós 14 tagú testület. Ebből 8 FIDESZ-es és 6 ellenzéki. A 8 FIDESZ-esre nem szeretnénk kitérni, hiszen Szigetszentmiklóson a FIDESZ-ben bár vannak értékes emberek, de egyikük sem ül a testületben. A 6 ellenzéki képviselő közül, pedig meglátásunk szerint 3 értékes és 3 értéktelen. Jaksa-Ladányi Emma (LMP), aki a gazdasági kérdésekben van otthon meghatározó tagja szerintünk a testületnek, s arra a munkára, amelyet ő képvisel mindenképpen szükség van. Dr. Barabás Botond (korábban JOBBIK-os, ma már független) jól láthatóan megértette az emberek szavát, s képes tenni értük és kiállni jó ügyek mellett. Orosz László (Összefogás), aki tanár és Lakihegy képviselője az oktatási ügyekbe való beleszólást és a Lakihegy melletti kiállást ígérte és teszi meg! De helyesen nem adja a nevét semmi egyébhez!

 

3 képviselővel azonban nem lehet világot váltani, miközben az ellenzéken belül a helyi baloldal vezetése, mintha megakadályozná, hogy az MSZP-én kívül más baloldali szervezet és kiépülés is legyen! S miközben jól láthatóan Önök koncentrálnak (nem tudjuk a központi pártok tudnak-e erről), aközben szarvas és tárgyi tévedéseket vétenek döntések, cikkezések és állítólagos kiállások tekintetében! Szarvas hibákat, mert a hatalmi harcuk mellett jól láthatóan a helyi ügyekben felkészületlenek! Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egyes előterjesztésekben nem vették észre, hogy megcélzott köztéri kamerák tízszeres áron szerepelnek benne! Nem kérték ki a miértet, hanem az előterjesztést dicsőitő szavakkal illeték meg! Felkészületlenek, mert úgy akartak kiállni a gyógyszertári ügyelet kiharcolása mellett, hogy azt hogy kihez kell fordulni a FIDESZ-es Polgármestertől kérdezték meg! Ha nem is tudják kihez forduljanak, hogyan képviselhetik az ügyet? S hogyan állnak ki akkor valójában az emberek mellett? Hogyan állnak ki akkor, amikor a testület elé visznek egy ügyet, majd mikor még meg sem oldódott a probléma azt mondják: Csak ennyit segíthettem! ? Amikor együtt buliznak azokkal, akik egy egész várost tettek és tesznek tönkre! S amikor azt mondják ez rendben van!

 

Önök azt mondják mi vállalhatatlanok vagyunk! Nagy hanggal és nagy elánnal állnak ki ellenünk és gyaláznak bennünket! De Önök 2014-ben nem tudták mi van Szigetszentmiklós útjain! Mi tájékoztattuk Önöket! S Önök nem tudják azóta sem! Miközben mi számtalan problémával rendelkezünk, aközben Önök az Önkormányzati többség egyik gyanús ügyletének, a Sas utcai óvoda utáni nyomozásunknak igyekeztek elejét venni! S igyekeztek a teljes zűrös ügylet feltárását megakadályozni! De vajon miért? S, ha ez valamilyen érdeket szolgált, akkor felmerül a kérdés, hogy Önök ellenzékiek vagy FIDESZ-esek?

 

Hozzátesszük, hogy természetesen nem a párt adja az embert, hanem mindig a tette! Vannak olyan települések, ahol a FIDESZ-es többség és Polgármester a  jó és vannak ahol az ellenzékiek! Azért jók, mert értik településük szavát, akarják annak fejlődését és a lehetőségek között törekszenek az elérhető legnagyobb közjóra! Csakhogy Szigetszentmiklóson a többség nem törekszik semmiféle közjóra! Vagyis amire törekszenek az nem nevezhető közjónak! Ehhez képest Önök ehhez asszisztálnak és ehhez bólogatnak! Véleményünk szerint ezért nem jelentenek különbséget tőlük és ezért is lehet Önöket és nem minket vállalhatatlannak tekinteni!

 

Mi soha, de soha nem szavaztuk volna meg az Önkormányzati többség költségvetését, hogy azt egy hiányzó képviselőjük okán kisegítsük, hanem kedvezményeket harcoltunk volna ki a város és a lakosok érdekében! Mi soha nem árultuk volna el a várost és az itt élő embereket!

 

Amikor azt mondjuk, hogy szeretnénk egy fejlődő várost és szeretnénk elkergetni a jelenlegi többséget, mert szerintünk akadályai a város fejlődésének és pusztítók, akkor nem azt mondjuk, hogy személy cserét szeretnénk, hanem értéket is! Nem azt mondjuk, hogy azért ne Szabó József legyen a Polgármester, mert nem szeretjük, hanem azt mondjuk, hogy nem szeretnénk azt, amit ő városunk ellen képvisel. Egyben nem szeretnénk egy másik ugyanolyan embert! Aki lehet, hogy személyében más, de semmivel sem tesz a városért többet! Nem látjuk azt, hogy Önök és az Önkormányzati többség különbséget jelentenének! Mi úgy látjuk, hogy az Önök bagázsa és az Önkormányzati többség egy! S nem tudjuk azt, hogy vajon tudnak-e erről központi és delegálló pártjaik! Mert, ha tudnának, akkor azt is tudnák, hogy itt hatalmas nagy bajban vannak!

 

Önök azzal érvelnek ellenünk, hogy Önök szerint mi mindent hibáztunk, illetve hogy a Magyar Gárdában is szerepelt az elnökünk! És valóban mi hibáztunk és valóban gárdista is volt az elnökünk, de utóbbi esetében Önök sosem írták le a miértet! Sosem írták le azt, hogy Ő feláldozta magát a Kéktó, mint Szigetszentmiklós város jelenleg egyetlen Szabadidő központjának megmentése érdekében! Sosem írták le, hogy ez sikerült is az egyesületnek, hogy tüntetést is szervezett a megmentés érdekében és olyan kiállást gyakorolt, amelyet hisszük azt Önök soha nem tennének meg a város egyik nagy kincse és nagy értéke érdekében!

 

Miközben Önök, akik soha nem harcoltak ki egy zebrát sem akartak kioktatni bennünket, akik a Határ úti zebrát ki is harcoltuk a zebra építés és érkezés folyamatairól engedjenek meg egyetlen kérdést:

 

Maguk szerint, amit Önök tesznek

azt meddig lehet folytatni?

Meddig lehet elárulni az

embereket?

Meddig lehet elárulni a delegáló

pártjaik által vallott értékeket?

Meddig akarják akadályozni, hogy

napvilágra kerüljenek a

Szigetszentmiklósi többség zűrös

dolgai?

 

Mi a fontosabb Önöknek a város

vagy az egyéni és hatalmi

érdekek?

 

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 17

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr711817451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása