Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Van-e a városnak most közlekedési szakértője?

2016. október 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

és

Kedves Barátaink!

 

Az elmúlt napok, hetek, hónapok és évek során számtalan esetben írtunk az Alsóbucka, Szigetszentmiklós vagy a környezetünket közvetlenül érintő közlekedési lehetőségekről, veszélyekről és olykor hibás és át nem olvasott döntésekről. Írtunk, mert úgy láttuk ebben a kérdésben azért vannak olyan alternatívák, melyek nem terhelnek meg embereket (pl.: az osztatlan közös tulajdonok kisajátítandó kistelkeinek megvételére pályázni és kifizetni őket, hogy ne lábtörlőnyi területen éljenek, ne lázadjanak és utcákat, amelyek itt-ott az ingatlan tulajdonosok területei, köztük fontos főutakat se zárjanak le keresztbe), nem küldik életveszélybe őket (azaz nem egyirányúsítanak, amellyel forgalom gyorsulást generálnának és halálos baleseteket / halálos áldozatokat), hanem elkerülő gyorsforgalmi útra terelik a forgalmat!

 

És írtunk, mert van egyes utaknak jövője, fejlesztési lehetősége, ha van arra vonatkozó kellő szándék és akarat! Van például a Csépi úti útszűkület szélesítésére lehetőség! Hiszen a Katasztrófavédelem beljebb vinné a kerítést, csak a villanyoszlopok áthelyezési költsége, amely teher. De a villanyoszlopok áthelyezésére talán kedvezményt adna az ELMŰ, ha kapna például akár barter ügyletként nagy kiterjedésű hirdetési felületet. Hisszük azt, hogy ilyet lehetne biztosítani és azt is, hogy ez számukra sem elvetendő!

 

 

De írtunk azért is, mert találkoztunk egy olyan közlekedési koncepcióval, amely tele van szarvas hibákkal. Tele van olyanokkal, mint hogy a Csépi úti LIDL lámpa komoly probléma, miközben a LIDL nem a Csépi úton, hanem a Csepeli úton van! Láttunk olyan leírásokat, amelyek már megvalósultak mégis megvalósítandóként szerepeltek a koncepcióban pl.: gyártelepre megvalósítandó biciklitároló, a Massányi úti lakótelepet a Leshegy ipari parkkal összekötő út stb. Ebből, pedig az látszik, hogy ezt szakmailag nem nézte át senki!

 

Senki, pedig a városnak papíron van közlekedési szakértője! Igaz erről a közlekedési szakértőről azt tudjuk, hogy vasúti mérnök és csak az ő elmondásából és semmi másból nem hallottuk, hogy településfejlesztésre vonatkozó friss közlekedési végzettséggel is rendelkezik! A friss szó fontos, mert jól láthatóan gyakorlattal, az itt élőkkel ellentétben józan paraszti ésszel és átgondolással meglátásunk szerint nem rendelkezik máskülönben észrevette volna a közlekedési koncepció szarvas hibáit. Máskülönben megemlítette volna, hogy Szigetszentmiklós kijárata közlekedésileg szűk, vagy hogy a gerinc út úgy, hogy a Csepeli gerincúttal nincs összekötve semmit sem ér és senkin sem segít! Ugyanolyan dugók vannak és ugyanúgy kínkeservesen lehet reggel a városból ki, mint ahogy délután-este a városba bejutni!

 

Meglátásunk szerint intő és egyben elkeserítő jel, hogy pályakezdő közlekedési szakértőnket a BKK jegy automaták működése és a város egyik legmegkérdőjelezhetőbb dolgára az ún. intelligens buszmegállókra van / volt gondja! Eltekintve attól a történettől, hogy ebből 100 db-ot akart mintegy 300 millió forintért, egyes források szerint mások szellemi termékét sajátjaként levédetve és várossal ezt kifizetetve ráadásul mindez a létesítmény bár jól néz ki, de se esőtől, se széltől nem véd meg, s nem nyújt nagy tömegeknek sem menedéket!

 

Azaz egy jó drága és semmire se jó közdísz!

 

Nem biztos, hogy erre a városnak most és itt szüksége lenne!

 

További borzalmas hír, hogy közlekedési szakértői volta mellett nem vette észre, hogy a 94 fős nagybusz lecserélése 27 fős kisbuszra minden bizonnyal kapacitás csökkenéshez vezet. Hogy ennek a következménye tömegnyomor és élhetetlen Bucka busz közlekedés lesz! Meglátásunk szerint ezt egy valódi, a szakmájához értő, azzal törődő, az embereket figyelembe vevő, szakmai alázattal rendelkező és nem teljesítmény nélküli önteltséggel rendelkező közlekedési szakértő már észre vette volna és megoldási javaslatokat terjesztett volna elő! Ilyen tudomásunk szerint nem történt meg!

 

Ellenben a más szellemi tulajdonának az eltulajdonításával kapcsolatos város szerte hallható hírek óta nem látjuk ezt a pályakezdő szakértőt! Azt, akit szintén terjengő hírek szerint nem szakmaisága, hanem az egyik képviselő ingatlanspekulációja miatt kapta meg! A képviselő szintén a városi legendák szerint egy jól fizető munkahely biztosításával tudott hozzájutni a közlekedési szakértő örökölt Szigetszentmiklós és Csepel határában lévő ingatlanjához! A hírek arról szólnak, hogy az adás-vételt egy olyan jogász hitelesítette, akivel mi is kapcsolatot tartunk nap, mint nap! De vajon igaz-e ez?

 

Az tény, hogy a közlekedési szakértő közlekedéssel kapcsolatos Szigetszentmiklósi munkájában nincsen köszönet! Az is tény, hogy az állítólagos adás-vétel az ingatlannal kapcsolatban a hírek szerint lezajlott. Az is tény, hogy amikor kiderült a közlekedési szakértő más szellemi termékét védette arra nem volt magyarázat, mert arra nem is lehetett! S azóta el is tűnt!

 

Vajon ekkora bakik után eltávolították őt? Pláne, hogy az állítólagos ingatlan biznisz már végbe ment? Vajon csak a háttérbe szorították és hallgatásra buzdították, amíg a vihar el nem ül? Vajon tényleg egy ingatlan spekuláció miatt kell szenvednünk szakmai alkalmatlansága miatt? Vajon városi szinten jó ez nekünk? Vajon az egyéni érdek, ha ugyan ez fennállt, de egyre több hír szerint fennállt és a legkétesebb hírű képviselőhöz kapcsolódik fontosabb, mint 40.000 itt élő és itt lakó ember érdeke? Vajon ezt a „közlekedési szakértőt” érdemes tovább alkalmazni, vagy újra alkalmazni valaha? Vajon nem lenne érdemesebb keresni egy tapasztalt és már más helyeken bizonyított közlekedési szakértőt, aki már máshol és mást is település szinten felemelt? És itt nem a párt identitásra csak és kizárólag a szakmai kvalitásra gondolunk! Egy emberre, aki képes alkotni, tervezni, mindenhol és mindenben a lakosokat szolgáló ötletekkel előállni, őket szolgálni és értük lenni!

 

 

Várjuk ezzel kapcsolatos érdemi

válaszukat a törvényes határidőn

belül!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2016. Október 10

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6511789355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása