Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Közéleti kitekintő után nem sokkal: ITT AZ IDEJE FEJLŐDNI!

2016. szeptember 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Pár héttel ezelőtt Önök végig olvashatták városunk jelen Önkormányzatának képviselőire vonatkozó értékeléseinket! Megismerhették és megláthatták mindazt, amit mi tapasztaltunk velük kapcsolatban az elmúlt időszakban vagy az elmúlt két évben. Láthatták, hogy kinek a tevékenységét tekintjük értéknek és kik azok, akikét mélyen megvetendőnek és értéktelennek!

Tovább kell azonban mennünk! Ezek az állapotok ugyanis a jelent és a múltat jelentik, azonban akik itt élnek és itt laknak, valamint komolyan gondolják Szigetszentmiklós felemelkedését, élhetővé tételét azoknak a jövő felé kell tekinteni. Jövőt kell hát építeni!

Szigetszentmiklós egykoron bizonyos fejletségek, természeti adottságok és értékek tekintetében a környező települések közül kiemelkedett! Aztán eladta a Dunapartot, elszennyezett területeket, meghozott látszatintézkedéseket vagy csak egyszerűen hagyta beavatkozás nélkül súlyosbodni a közállapotokat és az infrastuktúrális körülményeket! A város az a hely lett, ahol az Önkormányzatban a lakosok megaláztatásban, buta válaszokban, szakszerűtlenségben és hozzá nem értésben részesülnek a segítség, odafigyelés és emberi hangnem helyett!

Pontosan azért mert ilyenné alakult ezért a nála egykoron sokkal fejletlenebb települések lassan utolérték, majd megelőzték… És igen! Ma már mögöttük kullogunk!  

Emberek vannak, akik csodálkozva néznek, hogy amikor arról beszélünk, hogy az autósok nem figyelnek a gyalogosokra, akkor nem arról beszélünk, hogy nem figyelnek a járdáról lelépőkre, átkelőkre, hanem arról, hogy nekünk járdánk sincs! Más városokban, más településekben ez már elképzelhetetlen! Hiszen ez a fejlettségi színt egyáltalán nem XXI. századi.

És ez nekünk most a nulla pontunk! Ez a kiinduló pont!

Jól látható, hogy ha valamit is elakarunk érni, akkor az már a jelenlegi Önkormányzati garnitúrával nem fog menni! Nem azért, mert egyik-másik FIDESZ-es, nem azért, mert egyik-másik önmagát ellenzékinek nevezi, hanem azért mert volt idejük bizonyítani, de az elmúlt évek és évtizedek során nem bizonyítottak semmit, semmit amit egy kicsit is jónak lehet nevezni!

Így hát olyan embereket kell keresnünk nekünk és Önöknek együtt, akik ha bekerülnek egy testületbe, akkor képesek is értünk tenni! Akik megállítják az értékrombolásokat, az egyéni érdek szolgálatokat és megkeresik, megőrzik az értékeket, valamint képesek újakat teremteni a közérdekében! Olyan embereket, akik nem hat éven át nézik végig a feltörő fekália áradatot a Határ úton, a nyomorgó embereket a Bucka buszon, hanem képesek és hajlandóak tenni ellene!

Olyan embereket, akik mellett a civilek is tudnak segíteni, közösséget építeni és dolgokat szebbé és jobbá tenni! Olyan embereket, akik mellett élmény civilnek lenni, s nem kell újból és újból lepiheni, a hatalmas és méltatlan széllel szemben küzdeni és azt mondani: Nem érdekel mit mondtok rólam vagy rólunk, mert az alapján, amit tesztek gyalázatosak vagytok! Mondhatjátok, hogy hülyék vagyunk vagy bármi mást rólunk, akkor is törünk előre és akkor is a Buckáért, Szigetszentmiklósért az itt élő emberekért teszünk! Ha ilyen szembe szél nem lenne, ha az érték az önkormányzat számára is értéket jelentene nem csak a civileknek, hanem az itt élőknek is jobb lenne az élete! Akkor újra lehetne a Megyelakó Egyesületnek K.A.T.A bálja, ahol a szegény vagy az elmaradott gyermekek családait támogatják egy bál formájába. Akkor együtt tudnánk óvni a környezetet a Zöldike Egyesülettel és megnézni azt milyen csodás itt a környezetünkbe a természet, a táj és az élővilág. Akkor civilek tudnának összejönni és minden civil támogatással tudna élni és létezni! Akkor Szigetszentmiklós nemcsak a Csepel-sziget legnagyobb, de legkulturáltabb és legtöbb élményt adó városa lehetne. Akkor lehetne virág ünnep és feltárhatnánk olyan helyi értékeket, amelyeknek elvesztése, elfeledése mindannyiunk nagy kárára lenne!

3 év van még, amíg először lesz lehetőségünk változatni! 3 év még ezzel a garnitúrával, amíg ellehet őket zavarni! 3 év, amely most még soknak tűnik, de amely higgyék el hamar eltelik! Rajtunk áll, hogy megtegyük!

A tegnap a múlt, a jelen még lehet szenvedés, de hogy a jövő szép legyen, azért most kell tenni, a holnap már túl késő!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6711740817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása