Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZIGETSZENTMIKLÓS: Még csak most most terveznek! - Legalább másfél évig így marad a Határ úti fekália áradat?

2016. augusztus 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Most tudtuk meg, hogy a 2016.08.22-ei gazdasági bizottsági ülés 16. napirendi pontja szerint a Szigetszentmiklósi Önkormányzat még csak most biztosít 13 millió 500 ezer forintot a Határ úti fekália áradat felszámolási terveinek előkészületeire, engedélyeztetésére és a tervek kivitelezésére. Tehát a nulladik fázis még csak most indul! Hol van még a fizikai kivitelezés szakasza?

Pedig a probléma nem ma keletkezett! Már 2010-ben elmondtuk az akkori tapasztalatok alapján, hogy a rázúduló hatalmas áradatot a város központi csatorna vezetéke, amely a Határ út alatt fekszik nem bírja el! Az egész hálózat negyed vagy hatod annyi emberre és kapacitásra lett tervezve, mint amennyi ráárad! Már akkor is elmondtuk, hogy a lakosság létszámának növekedésével, az építési engedélyek futószalagon történő kiadásával együtt erre is kellett volna gondolni, hiszen a hetenként kiáradó fertő áradatból komoly betegség és járvány lehet, melyet mindenképpen célszerű lenne elkerülni!

Akkor azt mondták, hogy mi ne szóljunk ebbe bele, mert tudják a szakemberek! De… a Határ út 6 éve folyamatosan és minden héten kiárad, ha esik egy ici-pici eső! Hol voltak, hol vannak hát a szakemberek? Nem látták? Nem értették? Esetleg egyáltalán nem is érdekelte őket? Vagy mégsem voltak szakemberek?

6 év kellett azonban ahhoz, hogy észrevegyék mégiscsak igazunk volt! Mégiscsak bővítésre, kapacitásnövelésre van szükség!

Hogy mikor lesz ebből valami? Ismerve az előkészületeket, a pályáztatásokat, a kivitelezéseket: Minimum másfél, két év! Addig nézegethetjük mindazt a fertőt, ami minduntalan kiárad!

Felháborító? Az! De ez a felháborodás politikai színezettől független, mely a város szeretetéből és a fertőzés veszélyétől való félelemből ered.

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr511358270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása