Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Érdekes kérdés: Ha kulák volt Szigetszentmiklóson az egyesített TSZ elnöke, akkor igaz, hogy a kulákokat üldözték a kommunisták?

2016. augusztus 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Ma a Szabacsi sosem volt hagyományokat őrző egyesület vezetőjével beszéltünk! Azt szerettük volna megtudni hogyan néz ki egy egyesületi összejövetel és hogyan tudnak a semmiről vitatkozni! Kérdés volt továbbá, hogy ha már kitalált fantazmagóriákat ünnepelnek, akkor a Radai Rossebet és Jetit miért is nem ünneplik meg?!

Megtudhattuk, hogy „az egyesület vezetője szerint igenis volt ilyen hagyomány, amely már 600 éves és egy utca kultúráját őrzi. Egy utca hagyományát, ahol a kommunisták által megalázott éltek, s ahova azok a piszkos vörösök kommunista családokat költöztettek be.” (Itt jegyeznénk meg, hogy kommunista családok, mint olyanok nem, de magyar emberek mint olyanok léteztek. Olyanok például, akiknek a házát lebombázták és a háború után nem igazán maradt semmije sem…).

Mikor rákérdeztünk arra, hogy ugye jól tudjuk, hogy Szigetszentmiklós polgármestere Szabó József kuláknak és szabacsinak vallja magát csak hümmögés volt a válasz! A FIDESZ-es polgármester Úr, ha kulák, akkor az apja is és a nagyapja is az volt! Csakhogy az apja és a nagyapja a polgármester Úrnak az egyesített TSZ elnöke volt! Tessenek megmondani ki lehetett abba az időbe egyesített TSZ elnök? S ha támadták a kulákokat, akkor ez a kettő hogyan fért össze? Vagy akkor éppen nem volt kulák most meg már az? Vagy hogy is van ez?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6611610134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása