Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Térségünkről mondták: Ezek nem olyan emberek, akik WC-t érdemelnek!

2016. augusztus 09. - Buckai Szövetség Egyesület

2015 Augusztusában, tehát éppen egy éve a Buckai Szövetség Egyesület végig járta az Észak-Déli Regiónális Gyorsvasút valaha történő eljövetelét szolgáló 3 HÉV vonalat és minden megállójáról, minden peronjáról és környezetéről képet készített. Képet készített azért, hogy ha a Ráckevei, a Csepeli és a Szentenrei HÉV vonalán bármilyen felújítás történik az olyan kaliberű és minőségű legyen, hogy majdan egy nagy beruházást hozzon el, illetve segítsen elő!

 

Akkor még nem tudtuk, hogy a Kormánynak és a Fővárosnak később más lesz ezzel a terve.

 

A bejárásokat akkor mi hazai pályával, tehát a Ráckevei HÉV-vel kezdtük. Már rögtön az első részen feltűnt az egyik és talán legnagyobb probléma: Illemhely egyik megállóban sincsen!

 

Amikor megkérdeztük a kedves utastársakat mégis hol tudja elintézni a dolgát az emberek megállónként bokrokra, betonfalakra vagy közelben lévő kocsmákra mutattak, de volt olyan is, ahol nem volt erre semmilyen hely!

 

Ennek következménye, hogy a megállók szétpisilve, a bokrok tele emberi ürülékkel és úgy érzi az ember, mintha nem is Európába lenne!

 

Ebből az egyik legkellemetlenebb hely a Ráckevei HÉV Ráckevei végállomásánál van. Az alagútba olyan tömény volt az amónia szag, hogy alig vártuk, hogy kimenekülhessünk onnan!

 

Akkor is már beszélgettünk, hogy nem zavarja ez az embereket? Mármint az, hogy egyáltalán nincs illemhelység! Kiderült, hogy bizony ez egy sok embert foglalkoztató és sürgős, egyben elkeserítő kérdés és nemcsak a felnőtt embereknek, hiszen a kisgyermekes anyukák sem tudják igazán gyermekeiket hol tisztába tenni! Ha a HÉV-en az elkülönült részen teszik még akkor is megszólják őket címszó miért ott kell őket tisztába tenni!? De nincs sehol se lehetőség erre!

 

Valamit, tehát biztosan tenni kell ez ellen és Önök láthatták is, hogy ebben komoly levelezésbe kezdtünk!

 

Előttünk azonban mások is rákérdeztek erre, vagy kiszúrtak egyes BKK vezetős beszélgetéseket. Ebben a tekintetben az egyik legdurvább válasz az volt, hogy:

 

„Itt nem olyan emberek laknak, akik WC-t érdemelnek!”

 

Ez a megközelítés egyszerűen vérlázító persze és a kulturált emberek nevében kikérjük magunknak, de teljesen alaptalan?

 

A jelen cikkünkhöz mellékelt képben bal oldalon és felül Önök a pisiben úszó Ráckevei aluljárót tekinthetik meg, jobb felső sarkában a tegnapelőtt az OBI parkolója felől a Csepeli HÉV felé fényképezés lerakott és ott hagyott szemetét, míg az alsó képek a Csepeli 159-es új Mercedes buszának ott hagyott és minden bizonnyal oda nem illő szemetei voltak!

 

Ha tényleg azt akarjuk, hogy fejlődést érjünk el, hogy környezetünk kulturált, európai és civilizált legyen, ahol az alapvető szükségletek kielégítésének lehetősége, így a WC elérése sem számít luxusnak nagyon nagy szükség van arra, hogy ilyet ne csináljunk! Ne szemeteljük és ne szennyezzük vagy tegyük elviselhetetlenné környezetünket! Ne a minket lebecsmérlő embereknek legyen igaza! Vessük ki azokat, akik ilyeneket csinálnak és bizonyítsuk be, hogy mi igenis illemhelységre érdemesek vagyunk! Érdemesek, akiket azzal sem lehet elutasítani, hogy nincs pénz illemhelységek kiépítésére és fenntartására. Aki ugyanis szolgáltatást vállal annak ezt biztosítania kellene!

 

KÖSZÖNJÜK HA E SZERINT

CSELEKEDNEK!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3110001936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása