Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ÜZENJÜK: Csak akkor állj ki valami mellett, ha tényleg komolyan gondolod! Ha kiállsz érte bármi is jöjjön szembe!

2016. augusztus 06. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület mikor 8 évvel ezelőtt megalakult és felvállalta a Bucka és a Buckaiak érdekvédelmét már tudta, hogy nem lesz könnyű! Tudta, hiszen megélte éveken és évtizedeken át milyen egy elhanyagolt, lesajnált és megalázott földön élni! Nap, mint nap amikor ugyanis bementünk a Hivatalba és az ottani fejekben maradt lenéző, cinikus viselkedéssel, területi alapú diszkriminiációval álltunk szemben már tudtuk nem lesz könnyű a falakat áttörni! S nem lesz könnyű megértetni egyesekkel: A BUCKAI IS EMBER!

 

Ahogy tudtuk azt sem lesz könnyű megértetni, hogy fejlesztést és oda figyelést érdemel ez a terület!

 

A Buckának azóta mióta elkezdtük számtalan új lakója van! Sőt! Új lakói vannak többségben! Ezek az új lakók el sem tudják képzelni milyen megaláztatásokon mentek keresztül mindazok, akik ide születtek vagy évtizedek óta itt élnek! Míg régen a területet a szegény, de szorgos emberek lakták, addig ma már gyógyszerészek, vegyészeknek, orvosoknak, ügyvédeknek, közgazdászoknak, fuvarozóknak és számtalan szakma jeles emberei népesítették be és tényleg szeretettel látjuk őket! Őket, akik velünk együtt Buckaiak!

 

De a Buckai lét, a diszkrimináció, a lenézés még nem ért véget! Még van ahol ott él egyes fejekben! S hosszú küzdelem, harc és kiállás lehet csak az az út mellyel egyszer és reméljük mindenkorra vége lehet!

 

8 éve még azt hittük a Buckán belül maradunk, de hamar kinőttük a határokat, hiszen a Határ úti zebra, a József Attila telepi HÉV megálló újjá festése, a mentők, az orvosi ügyelet, a Ráckevei HÉV, az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút, a Csepel szigeti közlekedés ügye egyre tágította a kereteket! A kereteket, amelyek még így is Buckaiak maradtak és szolgálták az igaz és Buckai ügyeket!

 

8 éve még azt gondoltuk, hogy a diplomácia, az udvariasság olyan erények, melyek mentén működnek egyes ügyek és egyes dolgok! S valóban valahol működnek, ahol érett arra a másik fél a másik oldal! De sok helyen az ügyek melletti elvakult kiállás kell! Hogy akkor is keresztül visszük, ha tűzes láva röpül szemben! Keresztül visszük, mert ez szolgálja a fejlődést, az előre menetelt! Bucka busz, Határ úti zebra és sok-sok egyéb ma még csak kicsinek tűnő eredmény csakis így lehetett! Csakis így volt elérhető!

 

Hogy mindig igazunk volt-e? Nem! Volt, amikor tévedtünk és volt amiből tanultunk! De megtanultuk azt, hogy mit kell tenni ha abszolút rossz irányba mennek a dolgok! Megtanultuk, ha demagógiával mennek neki az észérveknek akkor a diplomácia nem a helyes út! Akkor a finomság egyben a gyengeség! S akkor vagy keményen oda csapunk vagy  hagyjuk az ügyet elveszni! Mi sosem hagytuk!

 

Megtanultuk, hogy olyan helyen, ahol az igazolt tények ellenére is képesek az emberek szemébe hazudni (Szigetszentmiklósi Önkormányzat) vagy ahol nem adnak helyet a nép szavának és véleményének, nem lehet vita, csak a demagógia mehet (Csepeli Önkormányzat) ott finomságnak nincs helye! Ott a kőkeménységnek, a nyers igazságnak jött el az ideje!

 

Így bárki és bármit mond a Csepeli villamos például tönkre tenné Csepelt, Csepel szigetet és Dél Pest teljes térségét és területét! Tönkre tenné, mert nem fér el a környező villamos hálózatokon! Tönkre tenné, mert a Soroksári út és a II. Rákóczi Ferenc út 50 másodpercenkénti keresztezésével a térség teljes közlekedését taccsra tenné!

 

De hogy ebben kemények vagyunk azért nem eszünk embert! Szívesen várjuk az észérveket, amelyek előre visznek! Bele értve azokat az észérveket is, amelyek nem feltétlenül értenek mindenben velünk egyet! Ha ugyanis más jobbat tud és az tényleg mindenki érdekét szolgálja, akkor mi fejet hajtunk!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr489166738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása