Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Kérjük az ügyfélkapus merénylet és sokkoló üzenetáradat eltörlését

2016. július 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Adó és Vám Hivatal!

Tisztelt Nemzetgazdasági Minisztérium!

Tisztelt Közigazgatási és Elektronikus

Közszolgáltatások Központi Hivatala!

Tisztelt Nemzeti Infokommunikációs Szolgálat!

és

Kedves Barátaink!

 

Megdöbbenéssel és mély felháborodással észleltük immáron 1,5 – 2 hete azt a merényletet, amelyet az ügyfélkapu rendszere, s ezáltal a könyvelői társadalom ellen elkövettek! Míg eddig egyetlen bevallásra maximum 3 üzenet érkezett (észlelték a befogadást, elfogadó / elutasító nyugta, sikeres feldolgozási / javítási értesítő), addig most 10 – 15 vagy akár 20 is. 50 beküldött bevallás esetén így Önök képesek 500 vagy akár 1.000 üzenetet is küldeni, amely sokkoló és feldolgozhatatlan!

 

Ez nagyobb terrortámadás a könyvelői társadalom ellen, mint amekkora támadás az Iszlám Állam Európa vagy a világ bármely más pontja ellen hozhat! Súlyosabb csapás, mint amekkora Hirosima, Nagasaki vagy Csernobil lehetett!

 

A sokkoló és ezáltal feldolgozhatatlan üzenet áradat mellett ugyanis a könyvelői társadalom vagy egésznap az üzenetek szűrésén ügyködik, de akkor a bevallásokat ki fogja feldolgozni? Vagy töröl, de akkor pedig félő, hogy fontos információ, felszólítás, együttműködésre, egyeztetésre kérés vagy a vállalkozás létét, működését, jövőjét befolyásoló adat veszik el.

 

 Ki fogja ennek a kárát

megtéríteni?

 

Annak az üzenetét természetesen vettük, hogy a könyvelő társadalom és kollégáink megkezdték a tárgyalásokat és felvették a kapcsolatot. Csakhogy azt is vettük, hogy 2016 Augusztusáig változás nem várható!

 

Tisztelt Hivatalok!

 

Az még legalább egy hónap! Addig van legalább egy járulék bevallás (07.12) és egy negyedéves / havi áfa, valamint cégautó adó (07.20) bevallási kötelezettség! Ilyen események, határidők mellett nekünk kötelező szenvedni?

 

Miért nem folyhatnak a tárgyalások úgy, hogy addig is és azonnal visszaállítják a korábbi kezelhető és használható állapotot?

 

Minek nekünk például arról üzenet, hogy az elfogadó nyugtát megnyitottuk? Tudjuk! Biztosan fontos volt azért tettük! Nem kell róla értesítés!

 továbbá

A Nemzeti Adó és Vámhivatal ebben az évben bevezetett egy ún. adózói minősítő rendszert. Ebben jó adózókra, kevésbé megbízható adózókra és kockázatos adózókra osztották az adózók társadalmát. Ez a rendszer azonban maximum a Maksa Híradóba vagy a Tücsök és Bogárba való az alábbi példa által szemléltet rendszerhiba miatt:

 

Vegyünk két adózót! Az egyik több éve évtizede létezik (legyen A adózó), de az utóbbi 5 évben nullás bevallásokat ad be! Nem szeretne megszűnni, mert hátha egyszer újra éledhet! Hátha egyszer lesz egy nagy munka és újra! Ő neki ugye nincs adótartozása, ezért ő jó adózó!

 

A másik adózó (legyen B adózó) több millió forint adókat vall és fizet be havonta! De egyszer egyik hónapban, akár átmeneti likvidítási gondok miatt az egyik befizetéssel 10 napot késett! Ő már nem megbízható adózó!

 

Ezt komolyan gondolták? Egy mindig nullás bevallásokat leadó adózó jobb, mint aki milliókat fizet be havonta a költségvetésnek?

 

Kérjük, hogy ilyen teljesen hasznavehetetlen dolgokat ne csináljanak! Az erre fordított költséget és személyi állományt fordítsák annak képzésére, hogy akár a fiatal társadalom értse meg mit kell a vállalkozói világban akár terén tennie! Mire kell oda figyelnie és ügyelnie! Tanítsák meg, hogy a világ nem úgy működik, hogy ha NAV levél jön, akkor pánik van, ha Önkormányzati, akkor az kuka, hiszen az Önkormányzat adóügyosztálya is ugyanolyan adóhatóság!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 Szigetszentmiklós, 2016 Július 8.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr868875330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása