Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Bucka csatorna - A Viziközmű társulat tagjai nem tudták, nem tudják mi folyt a beruházásban! A beruházás során cserbenhagyták az embereket, nem mondták el a törvény adta lehetőségeket!

2016. július 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Egyenlő Bánásmód Hatóság!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

és

Kedves Barátaink!

 

Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrészében 2009-ben, de a lakosság által tudottan 2010-ben elindult a Bucka csatorna beruházás és annak előkészülete! Mint minden nagy közüzemi beruházáshoz, amely vízzel vagy csatornával kapcsolatos itt is viziközmű társulat létrehozására volt szükség, amelyet végül 2011-ben jegyeztek be! Ezzel 12 év után lett ismét a Buckának viziközmű társulata!

 

De míg a régi, a vezetékes vízre alakult 1998-as viziközmű társulatnak a Buckai lakosok és az önmaguk közül választott emberek voltak az intézői, a képviselői, az eljárói és a delegált tagjai, addig eme új a csatornára alakult viziközmű társulatnak az Önkormányzat vezetése felé elkötelezett, attól anyagilag függő (akár alkalmazotti jogviszonyban, akár más üzleti viszony keretében) személyek, valamint a vezetés pártcsaládja által vallásilag elkötelezett egyének lettek a tagjai.

 

Mind a beruházás alatt, mind után bizonyítható módon ezen viziközmű társulat tagjai a beruházás valódi lefolyásáról semmit sem tudtak! Azt mondták és az mondják ma is, hogy a Jóska (Szabó József Polgármester) és a Botond (Dr. Vántsa Botond alpolgármester – a csatorna közmű társulat elnöke) biztosan jól csinálja, biztosan jót akar, ezért ők nem szólnak bele! Ennek okán nem néztek utána semminek! Nem harcoltak ki kedvezményeket! Nem próbálták meg a lehető legjobbat, a lehető legkedvezőbb áron, a lehető legkisebb károk mellett elhozatni az embereknek!

 

 

Ezért fordulhatott elő annyi kár!

Hiszen a viziközmű társulat

droidokkal van és volt is tele!

 

 

Ezek között az emberek között sem egy szakember (víz, gáz, fűtés szerelő) sem egy olyan ember, aki valaha hasonlót végig csinált nem fellelhető!

 

 

Éppen ezen cserben hagyás miatt felkérjük Dr. Vántsa Botondot a Viziközmű Tásulat elnökét, hogy 14 állása mellett, amelyet persze „becsülettel és tisztességgel” eltudott látni magyarázza meg, hogy mit csinált havi 100 ezer forintért a társulat élén? Mit csinált azon túl, hogy a lakosságot fizetési felszólításokkal inzultálta? Mint társulati elnöknek nem kellett volna esetleg megvizsgálnia a törvény adta kedvezményeket, visszajuttatni a lakosságnak visszajáró pénzeket? Nem kellett volna-e a fizikailag indokolt helyekre függetlenül attól, hogy azok osztatlan közös tulajdon részei már eleve a beruházás kezdetén másodlagos leállást terveztetnie a törvényi előírásoknak megfelelően, amely arról ír, hogy ahol fizikailag indokolt másodlagos leállást kell biztosítani!

 

Szeretnénk megtudni Dr. Vántsa Botondtól, hogy tételesen írja le Viziközmű társulat elnöki tevékenységét (ha egyáltalán a 14 állás közül erre jutott ideje) miben látta és miben merítette ki? Nem gondolja-e, hogy a társulat elnöki pozíció picit többről szól, mint amit ő letett!

 

Szeretnénk megtudni, hogy a Viziközmű Társulat elnökének ötlete volt-e, hogy az esetleges problémákhoz a Penta Kft egyik beruházási vezetőjét Magda Mátyást küldjék ki! Hogy ezen hibák feltárásáról soha ne készüljön jegyzőkönyv, így arról, hogy tudtak erről soha ne legyen bizonyítható? Sőt! Egy esetleges ellenőrzés során a különböző Hivatalok előtt hazug módon letagadható és elkenhető lehessen valódi segítségnyújtások és probléma megoldások helyett!

 

Szeretnénk felkérni továbbá az összes Bucka csatornához kapcsolható viziközmű társulati tagot, hogy tételesen írják le mit tudnak a beruházásról! Mi történt a beruházás alatt? Mi történt a beruházás óta? Az általuk képviselt ingatlan vagy ingatlanok környékén a beruházás hogyan zajlott? Milyen technológiát alkalmaztak melyik utcába és miért? Voltak-e károkozások? Hogyan hárították el, ha voltak? Miben merült ki lakosságot képviselő viziközmű társulati tagságuk? És legvégül, de nem utolsó sorban megvizsgálták-e az elszámolásokat és milyen kedvezményeket harcoltak ki az általuk képviselt embereknek?

 

Továbbá

 

Tiszelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszterelnökség!

 

Szeretnénk megkérdezni, mint számtalan beruházást látott és tapasztalt Hivataloktól, hogy rendben találják-e azt, hogy egy beruházás során a lakosságot képviselő társulatban egyetlen szakember se legyen és egyszer se lehessen érvényt szerezni a törvény adta előírásoknak és kedvezményeknek? Rendben találják-e, hogy bár a törvény előírja, hogy ha fizikailag indokolt, akkor másodlagos leállás is legyen, de senki és semmilyen formában nem tudott érvényt szerezni ennek?

 

Tiszelt Egyenlő Bánásmód Hatóság!

 

Szeretnénk megkérdezni a Minisztériumokkal együtt Önöktől, hogy rendben találják-e, hogy a különböző problémákról és egyeztetésekről, sem a viziközmű társulat, sem a Bucka csatorna ügyfélszolgálat, sem a Penta Kft (köztük Magda Mátyással), sem a Polgármesteri Hivatal, sem a Polgármester írásbeli feljegyzést nem ad! Hogy egyeztetések során elhangzottak, a probléma bemutatás során látottak bármikor és bármilyen formában letagadhatók vagy a Hivatal, Beruházó részéről letagadhatóak legyenek? Helyes-e az, hogy a lakosok szava, akik hiába kérnek írást is az eseményekről nem kapnak egyszerű legyintéssel, egy hazug: „Nem is úgy volt!” kijelentéssel lesöpörhetőek?

 

Szigetszentmiklós, 2016 Július 1.

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr378858454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása