Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

FONTOS MINDENKINEK: Csepeli HÉV: Egy demonstráció margójára! - Más dimenzióban folytatjuk!

2016. június 27. - Buckai Szövetség Egyesület

A mai nap során végbe ment a Polgármesterre VÁRVA – Kiállás a Csepeli HÉV-ért akció melynek rengeteg tanulsága van. Először is szeretném megköszönni annak a pár embernek, aki eljött és támogatta az ügyet, hogy ott volt és segített! De nagyon kevesen voltunk!

 

Tudtuk azt, hogy hétköznap és munkaidőben kevesen lesznek, de az még ahhoz képest is kevés volt!

 

Persze nagyon sokan küldték el, hogy lélekben ott vannak és támogatnak ezt is köszönöm nekik! De tovább kell lépnünk!

A mai napnak az igazi üzenete az volt, hogy nem lehet 70.000 agglomerációba élő embert semmibe venni! Nem lehet azt megtenni, hogy 4 hónapon keresztül semmit nem válaszolunk nekik és semmibe vesszük őket! Ezt az üzenetet, pedig nem lehetett máskor átadni, mint akkor amikor nyitva van a Hivatal. Amikor oda tudunk ülni és ott közvetíteni nekik!

 

Persze a Polgármester állítólag szabadságon volt, mint később megtudtuk, és a Polgármesteri Hivatal munkatársa is beakarta tiltani a rendezvényünket, de azt nem tudták, hogy ez a BRFK-nál engedély köteles, amely megvolt és nekik el kell tűrniük!

 

Én személy szerint köszönöm azoknak a rendőröknek, akik ott voltak, akik vigyáztak ránk és akik biztosították a rendezvényt!

 

A rendezvény kapcsán mi azt vontuk le, hogy sokan még mindig nem tudják mi a baj a Csepeli villamossal, s hogy a tényleg a szigeten kívül a környező villamos vonalakon nem fér el! Ezért sokan voltak, akik nem értették miért vagyunk ott és nem is érezték saját ügyüknek! Sőt olyanok is voltak, akik azt hitték a Polgármestert szeretnénk megdönteni! Ha bárkinek ilyen félelme volt, akkor elmondjuk, hogy nem volt, nincs is és nem is lesz ilyen szándékunk!

 

Mi a Csepeli HÉV-et szeretnénk megmenteni!

 

De rájöttünk, hogy mégjobban tájékoztatnunk kell éjt nappallá téve! A HÉV-en, a megállókban, az agglomerációban vagy éppen Csepelen! Be kell mutatnunk, hogy szemben azzal a hiedelemmel, mely szerint az emberek azt hiszik, hogy ez nem róluk szól belássák és megértsék, hogy ez igenis róluk szól! Hogy ha villamos lesz és figyelmen kívül hagyjuk a jelenlegi vonalak túltelitetségét, akkor a kapacitás tartás miatt menetirányonként 2 – 2,5 percenként villamos kell! Ez oda-vissza 1 percenkénti, 50 másodpercenkénti útkeresztezést jelent!

 

Ha 50 másodpercenként leállítják a II. Rákóczi Ferenc útat, akkor vége van Csepelnek! Senki és semerre nem fog tudni bejutni az agglomerációból sem!

 

Ha  50 másodpercenként keresztezik a Soroksári útat, akkor vége van Dél Pestnek! Senki és semerre nem tud tovább abból a régióból közlekedni!

 

Ha az emberek nem tudnak közlekedni és dugó dugó hátán lesz, akkor nem tudnak a munkahelyükre bejutni! Ha nem tudnak bejutni nem tekintik megbízhatónak őket! A munkahelyüket elveszítik és veszélybe kerül a megélhetés is!

 

Csepel nem tudja kikerülni ezt! Szigetszentmiklós, Szigethalom és Tököl a Ráckevei HÉV-re áttérhet! Csakhogy a Ráckevei HÉV-nek nincs akkor kapacitása, hogy eltudjon vinni a jelenleginél kétszer több forgalmat, hiszen ezen három település lakóinak fele Csepelen át, másik fele Közvágóhídon át közelíti meg tömegközlekedést igénybe véve Budapestet! Halászteleknek meg abszolút vége lenne! A II. Rákóczi Ferenc út beállásával arról a településről sehova nem lehetne eljutni és semerre!

Ráadásul nincs annyi alternatív útvonal és Szigeti kijárat, amelyre átlehetne terelni egy II. Rákóczi Ferenc út, vagy Soroksári út forgalmat! Márpedig, ha nincs akkor ott van a történetnek vége! Akkor szigetről nem lehet ki, Dél Pestről pedig nem lehet bejutni!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr468848574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Croton 2016.06.28. 13:08:26

Nem is tudtuk, hogy lesz demonstráció!!! :-(

Buckai Szövetség Egyesület 2016.06.28. 14:08:55

Pedig meghírdettük! De ezek szerint nem kellően jól Majd még jobban igyekszünk!
süti beállítások módosítása