Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

LEVÉL: Szigetszentmiklós - Miért nem lehet megkapni immáron több éve a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok felsorolását?

2016. június 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Minisztériumok!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Állami Számvevőszék!

és

Kedves Barátaink!

 

Immáron több éve fordulunk a Szigetszentmiklósi Önkormányzat felé azzal a kéréssel, hogy küldje el részünkre a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok tételes felsorolását! Eddig és általánosságban véve mellébeszélést, kifogást, vagy 4.000 Ft-ban megállapított adatközlési díjat kaptunk!

 

Csakhogy! A mellébeszélést egy olyan hivataltól, amely inkább gondol saját magára és tesz meg mindent az itt élő és itt lakó lakosság, terület, környezet és érték ellen, őket ellenségként kezelve, nekik hazudozva, felkészületlen, mitöbb dilettáns válaszokat adva nem tudjuk kultiválni!

 

A 4.000 Ft-os adatközlési díjat sem tudjuk értelmezni! Mi kerülhet annyiba? Hát nincs a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak Tárgyi eszköz nyilvántartása? Káoszban lenne a könyvelése? Fogalmuk sincs valójában milyen értékekkel, eszközökkel rendelkeznek? Most kell összegyűjteni azt és azért ekkora a díj?

 

Nézzék nekünk például van tárgyi eszköz nyilvántartásunk! Bármikor és bárki kérni mi betudjuk mutatni:

 

Ennek kinyomtatása 3 Ft festék költség és 3 Ft lap költség, tehát összesen 6 Ft / lap.

 

A Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak ilyen nincs? Ha figyelembe vesszük a posta költségeket (legyen mondjuk 1.000 Ft, annál egyébként jóval kevesebb), akkor 3.000 Ft marad! Esetleg a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak 500 ingatlanja van? Merthogy ha valakinek van egy normálisan vezetett tárgyi eszköz nyilvántartása, akkor arra, hogy kinyomtatja olyan nagyon munkadíjat nem illik felszámolni!

 

Szóval mégegyszer szeretnénk feltenni a kérdést, hogy mikor kapjuk meg a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok nyilvántartásait?

 

Sőt! Tovább megyünk! Mivel több jel mutatkozik arra, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzatának még tárgyi eszköz nyilvántartása sincs, ezért szeretnénk belenézni a könyvelésbe, hogy ezen gyanúnk megcáfolást vagy megerősítést nyerjen!

 

 

Továbbá felkérjük az Állami

Számvevőszéket, hogy vizsgálja

meg, hogy a Szigetszentmiklósi

Önkormányzatnak van-e Tárgyi

eszköz nyilvántartása, az

rendezett és áttekinthető-e!

 

Köszönjük!

 

 

Szigetszentmiklós, 2016 Június 24

 

Tisztelettel:

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr428844224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása