Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy kis háttér munka után: ÜZENJÜK: FOLYTATJUK! - HOSSZÚ DE ÉRDEMES ELOLVASNI!

2016. június 18. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Egy kis egy hétre tervezett pihenő és háttér munka mellett olyan sok minden veszi körbe nap, mint nap környezetünket, hogy az igazi lokálpatrióták, amilyenek a Buckai Szövetség Egyesület tagjai is sokáig nem pihenhetnek! Így ez a „pihenés” összesen 7 nap helyett csak 5 naposra sikerült, hiszen ki állhatna ki a Buckáért, az itt élő emberekért, a meglévő értékek védelméért, az emberek melletti harcért az igazságtalanságok elleni küzdelemért, ha mi nem? De a sok-sok küzdelem mellett végig kellett gondolnunk, hogy hogyan fogunk tovább küzdeni, milyen stratégiák és milyen eszközök mellett? Mert az nem volt kérdés, hogy tovább kell küzdenünk!

 

De vajon értik-e az emberek

 

mit és miért teszünk?

 

MI AZT LÁTTUK, HOGY RÉSZBEN IGEN, RÉSZBEN NEM!

 

Olyan tév hiedelmek láttak például napvilágot, hogy minden ellen azért ágálunk, mert biztosan hatalmat akarunk és azt hisszük csak mi tudjuk a tutit, de természetesen ez nem így van!

 

A kezdetek kezdetén nem is terveztük azt, hogy a közélet részesei leszünk! Egyszerűen egy napon arra eszméltünk, hogy a Bucka busz nagyon rosszul csatlakozik a Ráckevei HÉV-hez! Arra eszméltünk, hogy két száguldozó HÉV között kell rohannunk, és amikor hátra néztünk akkor idős emberek, kisgyermekek és kisgyermekes anyukák rohantak mögöttünk teljes életveszélyben! Akkor mi is, mint annyi kis és köz ember hittünk abban, hogy a mi érdekeinket védik képviselőink! Felkerestük hát a sajátunkat, de mind először, mind másodszor semmibe vett bennünket! S ha az embert semmibe veszik, akkor vagy feladja vagy azt mondja igenis tovább küzdünk! Mi megjelentünk a közmeghallgatáson és nem hagytuk a kérdést annyiban! De ez a fellépés és a Bucka melletti kiállás utána már hozta egyre és egyre a megoldandó problémákat! Bekerültünk egy mókuskerékbe és nem volt vissza út, ha igazán komolyan gondoltuk, hogy élhető Buckát és élhető Szigetszentmiklóst akarunk!

 

Az is téveszme mely szerint a Polgármester és a Hivatallal szemben mi mindig kemények és mindig tiszteletlenek voltunk! Ez természetesen nem így van! Eleinte megadtuk az esélyt! Elmondtuk mit szeretnénk hogy szeretnénk és miért! Készségesek voltunk és persze együttműködők! De a készségre becsapást, megalázást és gyalázatot kaptunk válaszul! Azt mondták nem adják el a Dunapartot, de eladták például a Fás utcai lejárót és most a Tanösvény mellett újat akarnak eladni! Azt mondták fontos nekik a Kéktó, de mégis Panzióval és mindenféle borzalommal próbálták beépíteni és elpusztítani! Azt mondták nem tudnak kettes számú Bucka buszról 2009-ben, miközben az akkor már általunk letett tervek szerinti Boglya járat útvonalát előtte kétszer jártuk be a Polgármesterrel. Utána az általunk az asztalra letett és kiharcolt terveket csinálták meg, amikor már nem volt vissza út, hiszen annyit harcoltunk, de nem kaptunk cserébe semmit sem! Még az átadóra se hívtak minket, a tervezőket meg! Azt mondták kitakarítják a Bucka-tó területét, de csak megforgatták a talajt és a hulladékot nem vitték el, miközben mind ezt a területet, mind a leendő Regionális és Ifjúsági Sportközpont területét gyalázatos dolgok gyanúja lengi körül!

 

2010-től már sokat beszéltünk a Bucka csatorna projektről!

 

Sokan persze azt kommunikálták, hogy mi a csatornát nem akarjuk! Ez természetesen nem igaz! De sok olyan dolog lengte körül, amely a legkevesebb, hogy aggodalomra adott okot. 2014-ben aztán amikor a Buckai csapadékvíz elvezető rendszerért és leendő gyógyszertárért jártuk az utcákat egyre és egyre több problémával szembesültünk a Bucka csatornával kapcsolatban! Azon kaptuk magunkat, hogy az egész év aztán csak erről és a helyrehozatalokról szólt!

 

Tevékenységünket, tehát a tudatosságok mellett (Boglya járat elhozatala, Határ úti zebra kiharcolása) körbe lengték a véletlenek! Azok a véletlenek, amelyeket Önök a lakosság valamint a kialakult körülmények formáltak, és amelyekre nekünk, ha komolyan gondoljuk a kiállást hát lépnünk kellett!

 

De sok feladatunk maradt még!

 

Említettük, hogy 2014-ben a Buckai Gyógyszertár és csapadékvíz elvezető rendszer miatt mentünk utcára! Amellett, hogy nem adjuk fel az érte való harcot tudják mi lett vele? Az Önkormányzat elismerte, hogy a lakossági kvóták alapján újabb gyógyszertár jöhetne Szigetszentmiklósra (nem is tehetett mást, hiszen szembesítettük a Hivatalok levelével, amelyek ezt tételesen leírták), de elmondták azt is, hogy ha kérnek az nem biztos, hogy a Buckába jön el, hiszen egyetlen vállalkozót se kényszeríthetnek erre! Igen ám, de a jelenlegi gyógyszertárosok nem akarnak új gyógyszertárat! Ők úgy gondolják, hogy a Bucka buszok, amelyek nem mellesleg túltelítettek elmennek gyógyszertárak mellett így járjanak az emberek azzal és oda! Egyébként is gyógyszertárat akkor érdemes elhozni, ha amellett orvosi rendelő van! Márpedig a Buckában egyetlen egy orvosi rendelő sincs! No és pont ez az! Miért nincs? Miért ne lehetne egy saját orvosi rendelője 10.000 embernek kint a Buckába? Mert azt értjük, hogy az Önkormányzat mindenképpen leakarta állítani a gyógyszertár kérdést, ahogy annyi minden mást is, de miért ne érdemelné meg 10.000 ember? Amikor végig gondoltuk rájöttünk, hogy ha gyógyszertárat akarunk, akkor előbb tényleg orvosi rendelőért kell küzdenünk! Sokkal nehezebb lesz, de csak így működik, így hát nem adtuk fel!

 

Ugyanez a helyzet a másik üggyel a csapadékvíz elvezetéssel is! Ki ne tudná, hogy mekkora problémákat okoz az, hogy a legkisebb esőzésnél is a Bucka víz alatt van, vagy a Határ úton kiárad a fekália? Eredeti terveinkben egy olyan rendszert találtunk ki, ahol alul folyik egy árok rendszerben a víz, fölötte pedig járdalap rendszerben tudnak a gyalogosok közlekedni! Ehhez képest kaptunk szakemberektől még további ötleteket, hogy szikkasztó árkokat építessünk és kisebb vájatokon át oda vezetessük a vizet így abban elfolyik és elszikkad, stb… Ezek tényleg jó ötletek voltak! Persze az Önkormányzat ezt nem tartja jó ötletnek! Szerinte egyírányúsítani kell ezzel felgyorsítva a forgalmat és halálba küldeni az embereket, illetve kisajátítani, ami megint csak konfliktusokhoz, háborúkhoz és a problémák meg nem oldásához vezethet! Borzalmas a hozzáállásuk ezen a téren, egy abszolút alkalmatlan a közlekedéshez fikarcnyit sem értő, de arról papírral rendelkező tehetségtelen fiatalemberrel karöltve!

 

Mesélhetnénk még tovább a további rémtörténeteket kezdve onnan, hogy a Polgármester még a család szentségét se tartja tiszteletben és ellenfeleinek családtagjait is zaklatja, illetve zsarolja támogatások megvonásával, egészen addig hogy a számtalan hajmeresztő program mellett a megoldások rossz kezelésével, emberek semmibe vételével hány embert károsítanak meg, vagy kergetnek bele a közéletbe úgy, ahogy minket egykoron, ráadásul ugyanazzal a módszerrel!

 

Persze mindenben meg kell látni a szépet, de amíg Szigetszentmiklóson Határ úti fekália áradat, eladott Dunapart, 10 milliós egy napos mega buli, járhatatlan és kezeletlen utca, járda, lepusztult terület van, valamint minden valamire való pozitív kezdeményezés leállítása, minden valamire való pozitív civil lejáratása és a Bucka csatorna és Víz károsult van, addig ez elég nehéz!

 

Elég nehéz úgyis, hogy Szigetszentmiklóson 2016-ban nincs egy elismerésre méltó tanár vagy diák, a mentőkkel együttműködés és a Hivatalból árad a butaság, a hozzá nem értés és a felkészületlenség, valamint olyan emberek iránti tisztelet elvárása, akik bár húszon éve ülnek ugyanabban a székben mégsem sikerült tenniük valójában semmit sem városuk érdekében és ennyi idő alatt!

 

Persze nem vagyunk megkeseredett csak a rosszat meglátni akaró emberek, de az embereket féltő házmester megalázása, a flegma, nőgyalázó, vagy számtalan esetben hazug kommunikáció nem segíti elő, hogy meglássuk a Hivatalba a szépet! Sőt!

 

Persze vannak, akik nem értenek egyet velünk (Igaz egy részükről kiderül, hogy így vagy úgy, de az Önkormányzattól függnek anyagi értelemben is), de ahogy eddig úgy most is azt mondjuk:

 NEM BAJ!

 JÖJJENEK EL! NÉZZÉK MEG VELÜNK!

 HA UTÁNA IS ÍGY GONDOLJÁK, AKKOR FEJET HAJTUNK!

 

Ha azonban erre nem képesek (és sajnos sokan nem képesek), akkor nem tudunk mit kezdeni a mende-mondákra épített, de a valóságot megszemlélni nem akaró véleményekkel!

Ahogy azzal sem, amikor a Polgármester azt mondja csak egy vélemény, hogy a Bucka-tó nem lett kitakarítva! Valóban az lenne, ha nem bizonyítaná semmi! Viszont több, mint 200 kép bizonyítja! Vajon csak vélemény?...

 

Az elkövetkezendők során tovább folytatjuk a harcot! Nem azért, hogy gazdagok legyünk, hiszen eddig is szinte a nullából folytattuk küzdelmünket! (Összesen a 8 év alatt, amióta létezünk egyszer kaptunk működési támogatást 30.000 Ft értékbe!) Hanem azért, mert szeretnénk, ha szép lenne ez a terület és jobb lenne az itt élő embereknek! Persze ehhez el kell kergetni majdnem az egész jelenlegi testületet, hiszen be kell lássuk ők Szigetszentmiklós fejlődésének akadályai és nem először látunk embereket a húsos fazékhoz közel kerülve emberi értékeiben és elveiben megsemmisülni! S nem először halljuk azt sem, hogy jelenlegi képviselőink többsége azt hiszik pozicíójuk születési joguk és hogy Magyarország törvényei rájuk nem vonatkoznak! Nem hiszik el, hogy tévednek!

A programok amiket biztosan tovább viszünk 2016-ban:

 ·        A Bucka csatorna és Víz károsultak melletti harc! Nem lehet az, hogy az Önkormányzati ámokfutásnak a lakosság legyen a vesztese!

 

·        A Csepeli HÉV megmentésének harca! Ez fontos teljes térségünknek és a régiónak!

 

·        A Buckát elkerülő gyorsforgalmi út harca, hogy a Bucka közlekedésében levegőhöz jusson és ezáltal közlekedési értelemben lakóövezetté válva eltudjon gondolkozni egy mindenki számára élhető közlekedési rendszer kialakításán.

 

·        A Csépi úti nagybusz visszahozatalának küzdelmét, valamint a Csépi úti buszforduló és posta harcát!

 

·        A Bucka buszok optimalizálását, menetrendjük élhetővé tételét, ráadásul újra kezdve és interaktív formában!

 

·        A Buckai orvosi rendelő és gyógyszertár elhozatala melletti küzdelmet, mert 10.000 ember igenis megérdemli!

 

·         A Buckai csapadékvíz elvezető rendszer kialakításáért folytatott harcot, valamint a Határ úti fekália áradat felszámolásáért vívott küzdelmünket is!

 

·        A Bucka-tó valódi rekultivációjának elhozatala melletti kiállást és az eddigi szégyenletes tevékenységekért felelős személyek felősségre vonása melletti küzdelmet is!

 

·        A Taksonyi hídi természetvédelmi terület megóvását, a Bucka értékeinek szépségeinek bemutatásával együtt!

 

·        A Csépi út szélesítése melletti harcot a Katasztrófa védelemnél.

 

·        A Gyártelepi zebra kialakítása és elhozatala melletti harc maximális támogatását, melyben az ügygazdákat maximális támogatásunkról biztosítjuk!

 

·        A Mű út – Duna sor – Csépi út körforgalom elhozatalát, hogy a Taksonyi hídnál a Csépi útról csúcsidőben is ki lehessen jutni!

 

·        Az orvosi ügyelet folyamatos felügyeletét, hogy felkészületlenség mégegyszer ne kerüljön emberéletbe! Hogy tudják hol a deffiblirátor és a körzeti orvosokkal, mentőkkel legyen egységes rendszerük! Valamint legyen vége annak a hajmeresztő hozzáállásnak, hogy majd a betegek mindig és minden orvosi papírjukat mindenhova viszik, amiből majd lehet tájékozódni! A hozzáállás hajmeresztő és teljes mértékben életszerűtlen!...

 

·        Küzdeni és harcolni fogunk ezentúl olyan ünnepekért, amelyek tényleg a városról szólnak (pl.: Virágünnep) és olyan történelmi emlékek megőrzéséért, bemutatásáért, amelyek tényleg megtörténtek és amely mögött tényleges tartalom, s nem pedig kitaláció van!

 

Nos ez csak pár szemelvény volt abból, amit tervezünk! Kövessenek bennünket és ha Önöknek is fontos e városrész, vagy e város tényleges fejlődése, akkor tartsanak hát velünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr78819852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása