Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: AZ IDŐ MÚLÁSA NAGYON FONTOS VESZÉLY!

2016. május 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Miközben a Bucka csatornával kapcsolatban számtalan ember hív bennünket, hogy komoly fejtörést okoz neki a rácsatlakozás révén, hogy:

 

·        Az ingatlana osztatlan közös tulajdon része, a rácsatlakozás igen csak nehézkes, mitöbb egy-egy helyen lehetetlen.

·        Nincs meg a csatornához az előfeltétel, tehát a vezetékes víz se különböző sok esetben nem a lakosnak felróható indokok miatt.

·         Bár hónapok óta befizetett és elintézet mindent még mindig vár arra, hogy jöjjön a kivitelező, aki őt ráköti a hálózatra és nem is érti, ha minden ki van fizetve, el van intézve ez miért nem teljesül.

·        Vagy már rácsatlakozott, de azóta nem bír megmaradni se a lakásba, se a kertbe olyan szinten elviselhetetlen a korábban sosem tapasztalt bűz…

 

… szeretnénk felhívni mindenkinek a figyelmét arra, hogy míg korábban fenyegettek mindenkit a talajterhelési díjjal, hogy a pályázati pénzek felvehetőségéhez szükséges Uniós pénzekhez hozzájuthassanak a későbbre kitolt és engedélyezett határidő, valamint a magasabb rácsatlakozási arány mértéke az idő múlásával komoly veszélyt rejteget:

                         

A Buckai Vízkárosultak tapasztalatain felbuzdulva mindenki olvassa el a szerződését (Bucka csatorna vonatkozásában mi 5 – 6 félét is láttunk), hogy szerepel-e benne elévülés. Szerepel-e benne olyan trükk, hogy bár a 251.000 Ft nem kevés pénz, mint a Buckai Vízeseknél anno, úgy most a csatornánál is majd elakarják a befizetést évültetni és saját hiteleikre akarják költeni… Mert ha szerepel, akkor mivel egyetlen háztartásnak se aprópénz ekkora összeg kérjük ne hagyják a pénzüket eltulajdonítani! Ahogy ne hagyják azt se, hogy az Önkormányzat ezt a pénzt sajátjaként kezelje vagy elherdálja saját pazarló gazdálkodásának hitelfedezetére!

 

Sokan ahogy látjuk már nagyon várták a Bucka csatornázás végét! A területünkön átutazó emberek mély megdöbbenésére ugyanis a Buckában ELADÓ táblák tengere jelent meg! Ennek három fő oka van! Az első, hogy az emberek a Bucka csatorna rombolásaitól besokaltak! Sokan vannak ezzel így! A második, hogy a Bucka csatorna elkészülte után várható infrastrukturális fejlesztésből nem lát sehol senki és semmit. Még mindig csak távlati ígéretek része miközben baleset és életveszélybe másfél sáv széles járda nélküli utak mentén kell járni, tengelytörő kátyúk tengerét és az esőzések során tapasztalható vízáradatot és mocsártengert elviselve! A válasz, pedig ha van a Hivataltól az halálos, hiszen az utak egyírányúsításával főutak esetén sebességet fokoznak melyek halálos balesetekhez vezethetnek. A harmadik fő indok a befektetési szándék! Egy csatornázott ingatlan többet ér, mint egy csatornázatlan. Bár mondjuk ez az állítás kezd igaztalanná válni! Ugyanis egy szagos ház biztosan kevesebbet ér, mint a hely, ahol nincsen szag!

 

Ezentúl fogadják meg mégegy tanácsunkat! Bár Polgármesteri Hivatal arra kéri Önöket, hogy önállóan és egyenként menjenek intézni ügyeiket, mivel sablon szöveg és a problémák megoldásának valódi mellőzése a tapasztalat, ezért törekedjenek az összefogásra hasonló károsultakkal! Az is nagyon fontos, hogy szóba semmit se fogadjanak el! A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyszíni ellenőrzése ugyanis ékes bizonyítéka volt annak, hogy egy-egy problémához korábban kihívták a terület képviselőjét, az Önkormányzat munkatársát, valamint Penta Kft egyik vezetőjeként is funkcionáló Magda Mátyást, akik a hibát fel is mérték mégis ennek nincs semmilyen írásos nyoma, ezért a minisztériumi ellenőrzés során azt tudták állítani, hogy korábban nem tudtak a problémákról! Ezt az esélyt a valóság elferdítésére soha többé nem szabad megadni nekik!

 

KÉRJÜK, HOGY FIGYELJENEK ODA ÉS AMENNYIRE CSAK TUDNAK A KÁROSULTAK FOGJANAK ÖSSZE!

 

MI SEGÍTENI FOGUNK!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr58751148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása