Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZIGETSZENTMIKLÓS: Nem kaptunk választ arra, hogy mikor kezdődik a Bucka-tó valódi rekultivációja

2016. május 23. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület hetek és hónapok óta érdeklődik annak tekintetében, hogy az el nem végzet Bucka-tó rekultiváció és talajforgatás helyett a valódi kármentesítés, a mindannyiunkra veszélyes hulladékok elvitele mikor kezdődik!

Mint ismeretes a Bucka-tó területét az 1970-es években a Csepel Autógyár ipari hulladékaival, kohósalakjaival, sérült akkumulátoraival szennyezték el tönkre téve a környezetet, tönkre téve a katonai kutak ellenére is a talajvizet úgy hogy tudták a hely vízbázisként szolgál! S bár ebben az időben láttuk, hogy mindent szabadot, például eladni a Dunapartot is és ennek nincs valódi következménye, - ahogy egyéb szörnyű és folyamatos cselekményeknek azóta sincs - mi úgy látjuk és úgy gondoljuk ez nem maradhat így! Nem élhetünk örökké veszélyben!

Talán Önök is tudják, hogy a Bucka-tó el nem végzett rekultivációjáról kép sorozatunk van, amelyet az Önkormányzat, a képviselőtestület és az ügyben érintettek igyekszek elhallgatni, senkinek sem megmutatni! Többek között éppen ezért próbálják mentális képességeinket, valódi hitelünket a valóságot nélkülöző rémtörténetekkel megkérdőjelezni! Így ellehet ugyanis leplezni a teljesítmény nélküliséget vagy azt, hogy egyes és szükséges beruházásokat nem végeztek el, teljesítmény nélkül vettek fel pénzeket, cserbenhagytak embereket és veszélyeztetik az életeket, a környezetet! De természetesen mi ezt nem fogjuk hagyni!

A verbális és hangzatos tagadások, a minden megkérdőjelezése, vagy alátámasztott valós történeteink hiteltelenítése nem tudja elsöpörni a bizonyítékokat és tényeket! Mi mindig is alátámasztottan igyekeztünk cikkeket írni és be tudjuk bizonyítani! Betudjuk bizonyítani például, hogy a Bucka-tó rekultivációja soha nem történt meg!

Álláspontunk szerint az ügyhöz kapcsolódóan nem csak az a kérdés már, hogy mikor fogják ezt és ténylegesen kitakarítani tagadásaik ellenére, hanem az is hogy kinek és kiknek a felelősége, hogy a takarítás eddig nem történt meg! S, ha már így történt és veszélyeztetnek környezetet és emberéleteket, akkor a szennyezettség okán az Alaptörvény egészséges vízhez való jogára is hivatkozással álláspontunk szerint mindenhova be kellene vezetni a vezetékes vizet, ahol ma az nincsen! Ráadásul a veszélyeztetés okán mindezt ingyen kellene megtenni!

Hamarosan megkezdjük az erre vonatkozó levelezéseket és az Önkormányzatot a bujkálás helyett a valódi válaszok megadására fogjuk késztetni és kényszeríteni! Nem láttak még olyan heves küzdelmet, amely hevességgel az ügyet annak megoldásáig el nem eresztve fogunk a Bucka-tó valódi kármentesítéséért, a Bucka Vízkárosultak vízéért küzdeni sok harc, például a Bucka csatorna károsultjainak kártalanítása mellett!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr18740232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása