Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZIGETSZENTMIKLÓS - A 4 évente megismert emberek

2016. május 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós, mint korábbi cikkünkben is írtunk egy az 1970-es évek óta pusztuló város, amely a mindenkori vezetés szörnyű döntéseinek köszönhetően folyamatosan veszíti el meglévő értékeit, miközben fejlesztést, építést alig-alig kap. Önök egy hosszú cikkben olvashatták egy szociológussal folytatott beszélgetésünket, amely rengeteg – rengeteg dologra rámutat, de mit lát a köz? Ők mennyire vannak megbecsülve? Tőrödnek a problémáikkal? Ember számba veszik őket? A képviselők értik azt a szót, hogy képviselet? Értik azt, hogy ez emberek képviseletét jelenti? Tudják azt, hogy mit jelent a közszolga szó? Képesek egyáltalán a közt szolgálni?

Csörög a telefon!

„ – Jó napot kedves Csabám nem zavarlak?”

„ – Maga sosem zavar Rozika néni! „

„ – Régen küldtél ide egy fiatalembert, hogy majd jön segíteni! Nem tudnád őt valahogy elérni? „

„ – De biztosan eltudom érni Rozika néni, de nem hiszem, hogy segíteni fog!”

„ – Miért nem? „

„ – Azért mert amikor küldtem választás éve volt! Akkor az X-ek miatt fontosak voltak az emberek! Most nincs választási év, így meg sem ismerik őket! Tudja! Dolguk van!”

„ – Ohh… A fene enné meg őket! Én egyikre se szavazok!”

„ – Nem is kell Rozika néni, de majd választás évébe mindnek ígérje meg, had jöjjenek csak dolgozni az X reményében!”

„ – Hát azt hiszem igazad van! Még az a jó, hogy te segítesz! Mondjuk a te családod mindig is tett és kiállt a kisemberekért! Már nagyon pici baba korod óta ismerlek!”

„ – Ki álljon ki a kisemberekért, ha nem ennek a földnek a szülöttje? Én akármennyire is elmaradott szeretem ezt a földet!”

„ – Hát azt meg is értem! Régen tudod milyen szép és jó volt itt? Régen nyugalom volt! A rokonomék is idejártak pihenni!”

„ – Hát azt elhiszem! Sokat meséltek nekem erről!”

„ – No aztán miért nem érnek rá azok a gyerekek?”

„ – Mert politikusok! Nem érdekli őket az ember! Csak az érdekli őket, hogy székük, pénzük és hatalmuk legyen!”

„ – Hát igen ez szomorú!”

„ – Ha körül néz itt bármilyen fejlesztés kiknek köszönhető? Mert a politikusoknak nem! Minden fejlesztést a lakosok, a civilek hoztak el vagy ők kezdeményeztek! Emlékszik még a Buckai vízgyűlésre? Vagy a táblára a Csépi úton, hogy Önkormányzati uszoda fürdés ingyenes?”

„ – Hát igen! Csak ezek a nagyszájúak felejtették el! A Kriszti egyébként mondta, hogy te tervezted meg a Buszt ide a Boglya utcára!”

„ – Igen ez így van! De sokan próbálják ezt elbagatelizálni, vagy letagadni! Tudja azok az emberek, akik csak négy öt évente ismerik meg a kisembert! Azt hiszik csak négy – öt évente éhes, vagy van problémája!”

„ – Óóóó mindjárt mondok rájuk olyan cifrát, hogy magam is elszégyenkezek!”

„ – Most egyébként azt mondják, hogy azért nem foglalkoznak az emberekkel, mert sokat dolgoznak! Olyan sokat, hogy a közlekedési koncepcióba azt sem vettek észre, hogy olyat írtak bele elkészítendőnek, ami már 10 éve megvan!”

„ – Mééé és akkor választáskor nem dolgoznak?”

„ – Óóóó ezek valójában sosem dolgoznak csak a pénzt veszik fel! Emellett képzelje megyek az utcán és emberek olyan hajmeresztő dolgokat mesélnek mondjuk a Becz Petiről, hogy már én kérem, hogy hagyják abba, mert azt mégsem írhatom le! Ha néha leírom, persze úgy hogy városi legendák szerint már akkor is perrel akarnak fenyegetni, pedig hol tehetek én arról, hogy az utca ilyenekről beszél?”

„ – Hát a Becz Petiről én is hallottam, hogy az rossz ember! Nem érdemes az útjába kerülni!”

„ – Bizony ez sajnos igaz!”

„ – Tényleg! Rozika néni tudja merre van a hamburgeres, meg a műkörmös?”

„ – Hogyne tudnám édes fiam!”

„ – Szuper! És tessék csak mondani rácsapja az ajtót arra, akivel nem ért egyet!”

„ – Hát én már öreg vagyok! Nem szoktam ilyeneket csinálni!”

„ – Szuper! Akkor megtanítom Rozika nénit internetezni! Csinálunk egy csoportot, ahol majd Rozika néni elmondja merre van a hamburgeres, hol finom a lángos és maga lesz Szigetszentmiklóson a legnépszerűbb! Képzelje el van egy képviselő, aki ebből él és ezzel akarja magát sztároltatni!”

„ – Jaj Csabám ne nevettess! Tényleg? Hát ha megtanítasz én benne vagyok! :D De tényleg mikor hozzák helyre az utakat vagy lesz járda?”

„ – Jaj Rozika néni az nem fontos! A hamburgeres hol van az fontos! Itt tartunk ma! Csak én meg pár civil van oly tökkel ütött, hogy többért is küzd és fontos neki a terület, meg az itt élő emberek! Képviselőinknek a hangzatos esti mese a fontos meg a 9,5 milliós egy napos gasztró rendezvények!”

„ – Mennyi? Az egész megyét megetették ezek?”

„ – Hát nem! Ezt csak ők „ették” meg!

„ – Na hát annyit nem lehet megenni! Biztos volt ott más is!”

„ – Biztos! De ezt sosem fogjuk tudni bebizonyítani!”

„ – No vigyázz magadra Csabám! Majd várlak!

„ – Ahogy csak tudok megyek Rozika néni!”

 

Hát…. itt tartunk ma!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr998738232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása