Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "A feljavított utak"

2016. május 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Önök már megszokhatták, hogy időről időre jelentkezünk Szigetszentmiklós város legmeghökkentőbb, legmegdöbbentőbb döntéseivel, intézkedéseivel, eseményeivel, olyanokkal, amit az arra hivatottak biztosan nem gondoltak át és nem olvastak el, hiszen annyira abszurd! Ez a GROTESZK Miklós!

 

  Mai részünkben napjaink világába térünk vissza! Abba a világba, amelyről még a 80-as években és a Vissza a jövőbe című filmben azt jósolták, hogy már repülő autókkal fogunk közlekedni! Nos, hát nem repülünk! Vagy aki igen, hát az sem a technológiától!

 

Be kell valljuk, hogy a fizika mikor még tanították nekünk nem volt a kedvenc tantárgyunk! Addig persze igen, amíg a kísérletek folytak, de amikor jött a száraz elmélet, hát az annyira senkit sem hatott meg a környezetünkbe! Mégis valahogy eljutott hozzánk: A földön a dolgok lefelé esnek, a víz is lefele folyik és kell neki lejtés és kell neki hely! A kevés fizikával még azt is megjegyeztük, hogy ha valamit egy gödörbe teszünk és azt akarjuk, hogy ott is maradjon no ahhoz kell kötőanyag is! Sajnos ugyanis ezek a dolgok nem úgy működnek, mint egy szót fogadó kutya! Ha ráparancsolunk, hogy: „Ott maradsz!”, akkor ott marad! Ez bizony nem marad ott, hogy a fene enné meg! :D

 

Első megdöbbenésünk az utak állapota kapcsán bennünk a Rövidzárlat című filmet idézte! Nos a kivitelezők vagy Johny – 5-ös robottól tanulták el, hogyan dolgozzunk gyorsan (hiszen ő a kressz könyvet is bevágta cirka 1 perc alatt), vagy a cím ihlette őket és a rövidzárlat elfeledtette velük, hogy a kátyúba nem csak zúzalék kell, hanem emúzió is, azaz kötőanyag! Ha valaki ugyanis egy óra alatt végezni tud a Bucka összes kátyújával, de egyikbe sincs kötő anyag, hát ott a gödör mellett bizony az embert könnyen bolhásnak nézhetik, mert az értetlenségtől vakaródzik! Hogy is van ez?

 

No, de menjünk tovább, hát nekünk vannak föld útjaink is! Az is érdekes hely! A gléderek általában sikra dozerolják a terepet, ahelyett, hogy valamerre lejtene! Fura, mert ez csak a gravitációnak és a fizikának mond ellent, hiszen az a szerencsétlen víz majd merre megy? Ott marad? Ha ott marad, akkor mi is lesz utána? Azt hisszük, sár és dagonya! Esetleg ez egy szabotázs? Vagy gondolnak a jövőre? Úgy csinálják meg, hogy két hét múlva is legyen munka? Végülis előre tekintés, de nem biztos, hogy ezt annyira díjazzák azok, akik ott élnek!

 

Az útjavítás azonban nem csak „így szép”, hanem ha vastörmelékekkel telített építési törmelékkel szórják fel az utat! Vajon kereket talál? Vajon valaki beletenyerel? A kivitelezés szerint rendben van, hiszen tanúsítvánnyal szórták oda! A lakóknak meg izgalmas! Bár lehet, hogy más és kellemesebb izgalmakra vágynának a kedves lakók!

 

Apropó! Fizika ide és fizika oda! Képzeljék el döntéshozóink még annyit se voltak fizika órán, mint mi! Vagy mivel lehetne a dombtetőre épített vizes árkokat magyarázni! Oda folyik a víz? Ha már minden törvényre igaz, hogy mindenhol érvényes kivéve Szigetszentmiklóson, akkor azt gondolták, hogy igaz ez a fizika törvémyeire is?

 

És milyenek lehetnek a MEO-sok? Mármint azok, akik ezt az egészet átveszik? Vakok? Nem jönnek ki? Egyáltalán vannak?

 

Cikkünk közben kinyítjuk a KISVÁROST! Szigetszentmiklóson még mindig és minden szép! Na meg persze rózsaszín! Döntéshozóink, pedig természetesen felvirágoztatják a várost!

 

Erről jut eszünkbe egy akció! Egy településen minden egyes kátyúba virágot ültettek! Hmmm…. Reméljük az arra hivatottak a várost nem így kívánják felvirágoztatni!

 

 - CsCs -

BSZ elnök

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr618682438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása