Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

GROTESZK MIKLÓS: "A tuba rózsa"

2016. március 24. - Buckai Szövetség Egyesület

 Önök már megszokhatták, hogy nap, mint nap jelentkezünk Szigetszentmiklós város döntéshozóinak legmegdöbbentőbb, legmeghökkentőbb intézkedéseivel, vagy el nem olvasott, át nem gondolt döntéseivel, illetve olyan eseményekkel, amelyek kategóriáikban hasonlóak, teljesen abszurdak és Szigetszentmiklóson történtek meg!  EZ A GROTESZK A MIKLÓS!

 Mit mondanak napjainkban? Hogy környezetünkben és városunkban minden szép és minden jó! Fejlődik a város és javul a közbiztonság! S mi történik eközben? A város nem kisebb műsornak, mint a Kékfénynek a rendszeres vendége és a Polgárőr autók is menetrend szerint közlekednek! Szép új világ!

 Mai részünben azonban visszarepítjük Önöket az elfeledett időkbe, az 1900-as évek első felébe! Akkora amikor még a ma 84 éves barátunk, aki ma hozzá illő és nem túl anyagias menyecskét keres még fiatal volt! Apropó, ha találnak ilyen menyecskét ne feledkezzenek el szólni, had segítsünk neki! Szóval ezekben az időkben az emberek szorgalmasak voltak és vad törvények uralkodtak! Ki – ki művelte a kis földjét, dolgozott a gyárban, vagy gyűjtötte a tűzre valót télen-nyáron és éjjel nappal! Ezek még azok az idők voltak, amikor ha fogtak egy bicikli tolvajt, akkor egy rendőrrel és megbilincselve a két Zil teherautónyi lopott bicikli egyikének tetejére felültették és lassú menetben körbe mentek a városon, hogy mindenki lássa: Megvan a bicikli tolvaj! De ezekben az időkben emelték vissza pajszerokkal és ékekkel sokak mellett Buckai emberek a Szigetszentmiklós HÉV megállónál a töltésen a szakadékba siklott mozdonyt is a sínekre!

 Történt egyszer, hogy egy szorgalmas a tűzijét mindig gondosan gyűjtő és eltároló emberke észre veszi, hogy a kamrából tűnik el a fa! Megint vág! Megint szorgoskodik és megint úgy tűnik kevesebb van! Hmmm… Valaki itt lopja a fáját! No, de sebaj! Felhasított egy fát és teleszorta puska porral! El is rejtette a többi közé! Eltelt két vagy három hét változás nincsen! Egyszer csak egy hatalmas robaj az egyik szomszédba! A sparheltból nem lett más, mint tuba rózsa! Nem beszéltek, nem kérdeztek, hiszen mindenki értette! A fa utána már soha többé nem tűnt el, igy újabb tuba rózsa sem keletkezett!

 - CsCs –

 BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr718523442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása