Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

BOTRÁNY: Szigetszentmiklós és a Furcsa föld

2016. február 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson a Gyári úton járunk, amely a város egyik legforgalmasabb bevezető útja és helyszíne számtalan tervnek a város hosszút történelmében! A tervek közül azonban talán kiemelkedik egy terület, amellyel a legtöbbet foglalkoztak az elmúlt évtizedek során és amely nem máshol helyezkedik el, mint a tűzoltósággal szemben! Ez a Furcsa föld!

A terület Önkormányzati terület és a város Sportcsarnok építési tervének volt része! S ez volt a meg nem valósultak közül az, amely a talán a legtovább jutott el. De persze terveztek szerte a városban több helyre is. Legalább 5 helyről tudunk! Köztük van a Kéktó is!... Igen a Kéktó! Az a hely, amelyen ma szabadtéri rendezvények és a majális zajlik egykoron része volt egy Sportcsarnok beépítési tervnek, s mi már tudjuk utána is elakarták pusztítani, hiszen 2009-ben nekünk kellett megmenteni!

A VÉTEL, A SPORTCSARNOK ÉS A KEZDETEK!

Visszatérve a területre ezt az Önkormányzat 100 millió forintért vette meg! Majd 40 millió forintot költött az itt megvalósulandó Sportcsarnok tervére! Ezek után azonban egy furcsaság jön: Kiadja a helyi vadásztársaságnak vadászati célokra, így sokáig parlagon áll a terület. 2009-ben rákérdeztünk, hogy:

"- Mi van ezzel a területtel?

A válasz:

" - A terület nem veszett el!"

Szuper! 100 millió forintos beszerzési költséget nem vesztettünk el, de a terv elévült tehát 40 millió forintot igen!

Azóta nyilván sokaknak feltűnt, hogy a Sportcsarnokot nem ide, hanem a Szebeni utcába építették fel, amely építés egyes források szerint "véletlenül" pont a Polgármester, az egyik képviselő és baráti körének ingatlanjait érintette! Így hát ezt kellett megvenni!

Legendás Szigetszentmiklósról, és jól mutatja a mostani döntéshozatal valódi elveit, hogy legfőbb jellemzőjük a FÖLD A FÖLDHÖZ elv. Ennek lényege nagyon egyszerű: Végy egy szántóföldet vagy örököld meg! Légy döntéshozó helyzetben és nyilváníttasd belterületté! Ezt követően közpénzből összközművesítsd majd ad el jó pénzért! A telked 10-szer annyit ér! Törvénytelen? Nem! Etikátlan? Mérhetetlenül! Egyedi az országban? Semmiképpen, de ez az igaz Szigetszentmiklósi lokálpatriótákat aligha fogja vigasztalni!

A terület bár parlagon volt és sokáig el is feledkeztek róla egyszer csak egy eszükbe jutott hozzá nyúlni. S ezt pont egy a városban folyó 4,7 milliárdos tervvel egy időben tették meg!

A BUCKA-TÓ ÉS A FURCSA FÖLD KAPCSOLATBAN VAN?

A Furcsa föld területén hirtelen talajmozgatásokat végeznek a Bucka-tó ma már tudjuk, hogy el nem végzett kármentesítésének idejében! A Bucka-tó talajforgatásának tényét termőfölddel kellett fedni és mily furcsa, hogy Furcsa földről éppen ekkor termőföldet visznek el! Sőt! Pont akkor, amikor a Bucka-tóra meg termőföld érkezik meg!

Csakhogy a termőföld elviteléhez engedély kell! Amikor a civilek rákérdeznek, hogy volt-e nincs válasz! Ráadásul egyre több érdekes hír kering a városban: Eszerint a termőföld elvitelét meglepő, de főként fiktiv számlázások lengik körül! Amikor rákérdezünk a számlákra és a teljesítési igazolásokra, akkor mindenki mást mond, de a lényeg, hogy ez nincs meg! Sem itt nincs, sem a Bucka-tó projektben! Sem itt nincs dokumentáció, hogy hova ment a föld, sem a Bucka-tónál hogy honnan jött!

De mindkét ügyletnél hatalmas pénzek mozogtak! Mégis sehol semmi, ami alapján bármi is bizonyítható vagy megcáfolható! Fura nem?

A terület persze most feldúlt, de vigasztalnak, hogy nem lesz mindig ilyen! A legújabb hírek szerint egy új szereplő lép be a Furcsa föld ügyébe!

AZ SZTK-ERIMA ÉS A FURCS FÖLD:

Már a talajmozgatások idején lehetett tudni, hogy hamarosan ki és mire fogja használni a Furcsa földet! Már ekkor tudható volt, hogy ide épül az SZTK-ERIMA ifjúság nevelő Sportkomplexuma! Persze a tervek szerint szép lesz! És persze annyi mindent kellene helyre hozni előtte, hogy a város is legyen azon a fejlesztési szinten, amikor már egy ilyen is eljöhet! Azaz nem lesz furcsa, hogy a város egy része romokban hever, fertőben úszik, míg a másik részén egy ilyen komplexum épül fel!

Megkérdeztük az SZTK-ERIMA-t mi tudnak a föld mozgatásról és az eddigi történetekről? Annyit mondtak hagyjuk őket békén nem ők a föld tulajdonosai, s az eddigiekhez ha volt is valami semmi közük!

Lehet! De mégis van egy Szigetszentmiklós és rajta egy Furcsa föld! Biztos ezt érdemeltük? Szerintünk nem!

 

Szigetszentmiklós többet érdemel ennél!

 

- CsCs -

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr788424394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása