Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós nyolcadik gyógyszertárának Buckainak kell lennie!

2016. február 21. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt évek során számtalan adatbekérést és levelezést folytattunk annak érdekében, hogy hogyan tudunk gyógyszertárat hozni a Bucka területére, mellyel idősek, gyermekek egyáltalán az itt élők életét lehetne megkönnyíteni. Megtudtuk, hogy 50.000 fő lélekszám alatti városok esetében 4.500 lakosonként jár egy gyógyszertár és azt is, hogy Szigetszentmiklósnak összesen 7 gyógyszertára van! Nevezetesen a Melissa, a Regina, az Elixir, a BENU Szent Miklós, a Kigyó Patika, a Szent Jobb és a Phoenix.

Ugyanakkor bár nem hivatalosan Szigetszentmiklós lakossága már elérte a 40.000 főt, hivatalosan még mindig csak 36.000 fős városként tartják nyilván. Ezért megnéztük 36.000 emberre pontosan mennyi gyógyszertár járna és egy egyszerű matekkal (36.000 / 4.500 ) kiszámoltuk, hogy bizony ennek az eredménye 8! Ez alapján Szigetszentmiklós jogosult lenne egy újabb gyógyszertárra, amelyet mi a Bucka első gyógyszertáraként szeretnénk elhozni!

Az ÁNTSZ ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy megigénylés esetében a + 1 gyógyszertár lehetőségét Szigetszentmiklós kapja és nem tudják ezt a Buckára leszűkíteni, ezért erős indokok és erős lobbi kell ahhoz, hogy az a gyógyszertár Buckai legyen!

Gyógyszertári szakemberek azt is leírták, hogy gyógyszertárat csak orvosi rendelő mellé, közelébe érdemes létesíteni, mert távol bármely egészségügyi intézménytől, bizony hamar csődbe mehet, ezért ők a Városházától Gyártelepig közlekedő Bucka lobbinkat tudják támogatni, hiszen akkor a buszjárat mindkét végállomásán gyógyszertár van! Ezt azóta, mármint a Gyártelepig közlekedő Bucka buszt el is értük!

Ugyanakkor a lakosság folyamatos növekedésével nem nehéz kiszámolni, hogy egykor leosztott orvosi körzetek az eredeti lakoslétszámhoz viszonyítva mennyire megnőttek és mennyivel több lakos jut egy orvosra. Éppen ezért ma már nem csak a gyógyszertárat mondjuk, hanem az orvosi, akár a gyermekorvosi körzetek újra osztását és Buckai Orvosi rendelő, mellé pedig egy gyógyszertár létesítését! Hisszük azt, hogy ez így lenne jó!

Közérdekű adatigénylésünk ezért, melyet a Szigetszentmiklósi Önkormányzat tulajdonában álló ingatlanokról kértünk többek között ezt a célt is szolgálta, melyre vonatkozó furcsa választ Önök már olvashatták!

- CsCs -

BSZ elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr678408392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása