Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újra előszedték a Csépi utat a Katasztrófavédelemnél! Vajon most felszámolják az útszűkületet?

2017. szeptember 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Újra előterjesztésként jelentkezett a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnál a Csépi út és a Katasztrófavédelem. A Csépi útról tudni kell, hogy az a Bucka legfőbb útja és nagyon nem mindegy, hogy átjárható, közlekedhető-e a bejárata, avagy útakadályokkal és baleset veszélyekkel telítet. Az évek során eddig sosem sikerült szélesíteni! Talán most jobb lesz?

 

A kérdés, amelyet évek óta mi is feszegettünk és amelyben évek óta mi is levelezünk rendkívül felkészületlen előkészítéssel került a Tisztelt Testület elé. A felvető az alapproblémát, hogy problémát okoz az, hogy a két villanyoszlop egymással szemben van szépen veti fel, de aztán félre siklik és alapvető már rendelkezésre álló információkra nem figyel! Az egyik információ, hogy kérdezzék meg a Katasztrófavédelmet, hogy hozzá járul-e ehhez! Erre már nincs szükség, hiszen éveken keresztül mi is és más is feltette nekik ezt a kérdést, köztük az Önkormányzat is és mindannyiszor azt válaszolták, hogy ha a villanyoszlopokat az Önkormányzat arrébb helyezteti, akkor ők, mint az állam egyik szerve készek a kerítést beljebb vinni! A probléma, tehát nem a Katasztrófavédelemmel, hanem a villanyoszlopokkal és az ELMŰ-vel történt egyezség hiányával van! Az egyezség, amelynek megkötését mi is szorgalmaztuk több féle módon jöhet létre, de mi mivel az Önkormányzat mindig nincsen pénzre hivatkozik a barter ügyletet javasoltuk! Annak keretében ugyanis az Önkormányzat megállapodik az ELMŰ-vel! Az ELMŰ kap egy reklámfelületet mondjuk a városi Sportcsarnokban, amelyet addig használhat ingyen, amíg a szerződés, tehát a barter ügylet tart!

 

A másik felkészületlenséget az Önkormányzat adta hozzá! Látszik, hogy aki az előterjesztést írta a helyszínt nem ismeri csak az íróasztalt! Egyrészről azt mondja, hogy a Hajnal köz és Gyökér utca közötti Csépi úti útszakasz szűk! Aki járt már arra az tudja, hogy ennek egy része pontosan az Éden utca és a Gyökér utca közötti szakasz nem szűk! A Hajnal köz és az Éden utca közötti szakaszon, pedig tárgyalni kellene az ingatlantulajdonosokkal a Csépi út Csepel Autógyár felöli oldalán és ott belevásárolni az ingatlanban, míg a Hajnal köz és a Katasztrófavédelem közötti szakasznál az ingatlan bevásárlásnak a Dunapart felöli oldalon lenne a Katasztrófavédelemig alternatívája!

 

Az Önkormányzat ezentúl a nem kell szélesíteni a Csépi utat alternatívát is nyomja, tekintettel arra (és ez egy igen buta indok) az útszélesítésével a Csépi útnak nagyobb lenne a forgalma! Csakhogy a Csépi út forgalma most is nagy, de Katasztrófavédelmi szakaszon balesetveszélyes is a villanyoszlopok miatt. Ráadásul ennek függvényében a Csépi út további szakaszának szélesítése mondjuk a Bucka-tó környékén abszolút értelmezhetetlen ennek fényében! Miért kell szélesíteni a Csépi utat a Bucka-tónál, ha a Katasztrófavédelemnél nem kell? Vagy ott már nem jár nagyobb forgalommal? Az indoklás teljesen érthetetlen!

 

Ennek ellenére reméljük, hogy végre hozzányúlnak a Csépi út Katasztrófavédelemnél található szakaszához is! Reméljük, hogy végre az ELMŰ-s megállapodás is sikerül! S reméljük elfelejtik a minek szélesíteni, hisz akkor nagyobb lesz a forgalom buta indokát is.

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9212874722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása