Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós ismét víz alatt - A Határ úton a kaki az úton úszik!

2017. április 05. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület Szigetszentmiklós város minden részéről telefont kapott, hogy az egész város már megint víz alatt áll! A legfelháborodottabb telefonok természetesen, mint annyiszor ismét a Határ útról érkeztek, ahol a szennyvíz csatorna és annak teljes tartalma úszott és tudomásunk szerint úszik az úttesten!

 

Az áradat eltávolítási és helyreállítási munkálatait a szakemberek megkezdték! A költségeket a Szigetszentmiklósi Önkormányzat állja, miközben a hálózat minden nyereségét a teljes hálózatot évi 500.000 Ft-os bérleti díjért a Fővárosi Vízművek vágja zsebre úgy, hogy két csatlakozás, amely lehet éppúgy vezetékes víz vagy csatorna után nekik minden ingyenes! Hiszen azok 250 ezer, 300 ezer forintba kerülnek!

 

A Határ út egyébként kiemelten fontos! Itt megy el Szigetszentmiklós város egyik központi csatorna vezetéke, amelyet még akkor terveztek, amikor a város lakossága 10 – 11 ezer főt tett ki és a csatorna csatlakozási mérték városi szinten 50 – 60 %-os volt. Ma Szigetszentmiklóson 40 ezer ember él + azok akik víkend telkesek és a csatornázottsági arány városi szinten közel 80 %-os. Sajnos a döntéshozók sok mindennel próbálkoztak, de azt még nem értették meg, hogy ami elbír 10 – 11 ezer embert, az 40 ezer embert már nem bír el!

 

A Határ úti központi vezetéken egyébként nem régen munkálatokat végeztek! Egy műtárgyat építettek be, amely arra hivatott, hogy a nyomást enyhítse és csökkentse, mert eddig ugye a túlnyomás betont szakított fel és csatorna fedelet. Az ilyen tárgyak kivitelezésének pontos szakmai leírása van, amelybe a zsalukő mint olyan nem fér bele! Szigetszentmiklóson a „nagyon okosok” információink szerint több millióért, vannak olyan hírek is, hogy 40 millióért zsalukőből építették meg!

 

Szakemberek szerint az viszont nem segít semmit sem a helyzeten mivel nem bírja el.

 

Szigetszentmiklóson egyébként a csatorna és víz hálózatot 2013-ig az ÉCSVCS Kft, mint Önkormányzati cég vitte. 2013-ban a szennycsatornát és a vezetékes vizet egy a város számára meglátásunk szerint előnytelen szerződéssel, amely csak a Fővárosi Vízműveknek jó és nem Szigetszentmiklósnak és nem a lakosoknak át lett adva a Fővárosi Vízműveknek! Azonban, hogy az ÉCSVCS Kft mint önkormányzati cég ne szűnjön meg megkapta a csapadékvíz elvezető rendszert! Legalábbis a képviselőtestületi ülések szerint!

 

Hogy aztán az ÉCSVCS Kft mit csinálhat valójában az rejtély! Szigetszentmiklóson ugyanis csapadékvíz elvezető rendszer, mint olyan nincs!

 

Az Önkormányzat ráadásul elmondja, hogy zárt rendszer például a szennycsatorna rendszer! Ha az lenne, akkor nem folyna bele a csapadékvíz és nem áradna ki!

 

Persze az Önkormányzat szerint ez a lakók felelőssége, de reméljük a lakosság nem felejti el, hogy az Önkormányzat hogy kezeli ezt az ügyet és ellenségnek tekinti őket!

 

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2912404247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása