Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Változás van a nyugdíjba vonulás előtti ügyintézésben?

2017. március 17. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület egy olyan kedves barátjával beszélt, akinek mostanában picit más a tapasztalata, mint amit és mint ahogy mi tapasztaltunk a Nyugellátás körüli ügyintézésben!

A nyugellátás előtti ügyintézésben mi azt tapasztaltuk, hogy aki közeledik a nyugdíjkorhatárhoz az befárad a nyugdíjfolyósítóhoz és kiszámoltatja az idejét, valamint azt, hogy mennyi van még pontosan hátra a nyugdíj eléréséig.

Kedves barátunk azt mesélte, hogy ez egy kissé már megváltozott és mindezt a nyugdífolyósító már magától megküldi, ahogy szabályozottak a pontos nyugdíj elérésének korhatárai is, ha és amennyiben a szolgálati idővel minden rendben!

Elmesélte, hogy amikor ő intézte az ügyeit vele azért kedvesek voltak és készségesek! Kapott is egy központi számot! No nem azt, amit mindenki ismer és ott és azon, de csak azon el is ért embereket!

Azért az már kérdés, hogy ha azon ellehet érni ügyintézőket / embereket, akkor az a szám miért is nincs közzé téve! Továbbá az is érdekes, hogy mi mivel sok embernek intéztünk már nyugdíjat mindig be kellett, hogy menjünk ő és ismerősei pedig postán megkapták, hogy akkor ez pontosan hogyan is működik? Tényleg megváltozott a rendszer? Már értesítenek? Csak egyeseket értesítenek és másokat nem? Mi alapján működik és miért mások  a lakossági megélések?

További érdekesség egyébként az olyan ellátások kérdése is, amelyről szintén barátunkkal beszéltünk, ahol nincs munkaviszony!  Nincs, mert mondjuk már amikor dolgozó korú lett volna olyan egészségromlása volt, ami miatt alkalmatlan volt ellátni bármilyen komolyabb munkát is! Mennyi illeti meg őt? Mennyi illeti meg azt, aki mögött van munkaviszony? Nyilván valamilyen súlyozás kellene, hogy jutalmazzák a munkát, de nyilván úgy, hogy az aki már elég kiskora óta beteg és azért nem tudott dolgozni, no ő is és fenn maradjon, megéljen! Nyilvánvaló, hogy ennek mértéke nem 28.835 Ft. Ugyanis ebből bárki rájöhet, hogy nem lehet megélni és méltatlan is…

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8412346755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

János Dunai 2017.03.20. 10:16:47

a nyugdijintezet nem a levegobol szedi a penzt.az allamnak vissza kell adni a tb -nek a kozvetlen jarulekszedesi jogot es kulonbseg eseten kiegesziteni a szuksegesre havonta.100 ezer alatt senki ne kaphasson.a plafo 165 ezer legyen.evi 3 milliard eurot ipari nagyberuhazasokba es tulajdonjogat a tb-nek
süti beállítások módosítása