Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szakemberek szerint: Szennyezett területeken ingyen kellene a vezetékes víz bekötési lehetőségét biztosítani

2016. október 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Egyetértenek abban környezetvédelmi és vízügyi szakemberek, hogy súlyosan szennyezett területeken, mint amilyen a Bucka és mint amilyen Szigetszentmiklós maga nem 300.000 Ft-ért, hanem ingyen kellene biztosítani a vezetékes víz elérési lehetőségét. Így teljesülhet ugyanis az Alaptörvény XX. cikkeje, mely szerint mindenkit megillet az egészséges vízhez való jutás joga.

Vita csak annak tekintetében van, hogy hol is vannak a legnagyobb szennyezések a városban! A Buckai Szövetség Egyesület eddig a Csepel Autógyár Buckát érintő súlyos szennyezéseiről, köztük ciánszennyezésről és a Bucka-tó elszennyezéséről, a Sport vendéglő körüli szennyezésről és a Csepeli út melletti halas tó elszennyezéséről tudott. De napvilágra került került egy  a 2001-es ciánbotrányt megelőző cián ügy is, amely egy galvanizáló üzemből származott még az ófalu területén. Akik azt a szennyezést látták azt mondják, mind a Csepeli Autógyár, mind a Bucka, Bucka-tó elszennyezése nagy volt, de egyik sem akkora, mint ami az ófaluba volt található és, amely minden bizonnyal ugyanott felelhető akár ma is!

Ha ez így van, akkor a horribilis rákötési árak mellett méginkább érthetetlen, hogy miért akarják leszerelni a közkutakat egy ennyire szennyezett területen. Vajon mi motiválhatja a tetteket?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8511918275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása