Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

SZENTMIKLÓSI Rövid Hírek: 2016.10.23

2016. október 23. - Buckai Szövetség Egyesület

Üdvözöljük Önöket a Buckai Szövetség Egyesület Rövid Hírek rovatában a nap Szigetszentmiklósi és Csepel szigeti vonatkozású híreivel.

Főbb híreink:

·       Lezajlottak az 56-os megemlékezések a városban

·       A Fenyő utca felé terjeszkedik a Taksonyi hídi zöldséges

·       Továbbiakban is nehezített a kijárás a Lankás utcából

·       Szigetszentmiklóson a bölcsődékbe mindenki valamely városvezető valakije az elmondások szerint

·       Gyűrűznek a felháborodások a közkutak esetleges felszámolása miatt

·       Nem ért egyet az a busz közlekedés terén a Dunaparti lakosság és az Önkormányzat

LEZAJLOTTAK AZ 56-OS MEGEMLÉKEZÉSEK A VÁROSBAN tudtuk meg helyszíni beszámolók alapján. Az elmondások szerint borongós időben lezajlott eseményen bár voltak történelmi jellegű szónoklatok és visszaemlékezések az esemény inkább szólt a kötelezőnek semmint a valódi ünnepi értéknek és átélésnek.

A FENYŐ UTCA FELÉ TERJESZKEDIK A TAKSONYI HÍDI ZÖLDSÉGES. A helyszíni bejárások tanulsága alapján több ingatlant is felvásárolt északi szomszédai közül. Egyes elmondások alapján a két település határán elhelyezkedő kereskedelmi egység így szerette volna a hűtők zaja miatt panaszkodó szomszédokat megszűntetni, hogy szolgáltatása magas színvonalát biztosítani tudja és zavartalanul. Más álmondások szerint a kereskedelmi egység sikerén felbuzdulva még nagyobb területen szeretné vevői körét kiszolgálni. SZIGETSZENTMIKLÓSON A BÖLCSÖDÉKBE MINDENKI VALAMELY VÁROSVEZETŐ VALAKIJE tudtuk meg egy a neve elhallgatását kérő dadustól. Az alkalmazott elmesélte, hogy első munkanapján megkérdezték tőle, hogy ő pontosan kinek a kije, merthogy az nehezen elképzelhető, hogy csak úgy magától kerüljön oda és egy ilyen munkakörbe. Meglátásunk szerint egyszer újra elérhetővé kell tenni, hogy a bölcsödei és óvodai gyermekek képzése ne rokoni kapcsolatok alapján működő munkahelyi rendszer legyen, hanem a készség és képesség által meghatározott, továbbá, hogy fejlessze és segítse a gyermekeket, valamint a kicsik szeressék őt és intelmeire figyeljenek! Szakemberek egyébként elmondták, hogy azon intézményekbe, ahol a nevelők teljesítmény alapú pályázat alapján nyernek állást jobb a gyermekek jobb képességekkel és készségekkel lépnek az oktatási rendszer és különböző szintjeire tovább.

GYŰRŰZNEK A FELHÁBORODÁSOK A KÖZKUTAK ESETLEGES FELSZÁMOLÁSA MIATT. Immáron nem csak Szigetszentmiklóson, hanem Csepel szigeten is elterjedt annak a híre, hogy Szigetszentmiklós városa mintegy 108 kutat készül felszámolni a Fővárosi Vízművekkel. A sűrűn látogatott kutak, a nehezebb anyagi helyzettel rendelkező családok számára elérhetetlen csatlakozás díjak ellenére, ha mégis felszámolják ezeket a kutakat néptömegek kerülnek teljesen kilátástalan helyzetbe. Civilek elmondták és ehhez a Buckai Szövetség Egyesület is csatlakozik, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek a közkutak megtartása érdekében és ráadásul nemcsak egy évre! Ugyanakkor azt is elmondták, hogy a rossz döntés miatti ellenállás semmilyen törvényes formájától sem riadnak vissza!

NEM ÉRT EGYET A DUNAPARTI BUSZ KÖZLEKEDÉS TERÉN AZ OTT ÉLŐ LAKOSSÁG ÉS AZ ÖNKORMÁNYZAT   tudtuk meg Üdülő sori lakosoktól. A lakosok, akik eme északi részen vagy kocsival közlekednek vagy hosszú kilométereket gyalogolnak, hogy bármilyen, de főként Csepeli közlekedést érjenek rendszeres buszjáratot igényelnének, miközben az Önkormányzat céljáratot biztosítana talánnal, mivel szerintük gazdaságilag így éri meg. A területre a Buckai Szövetség által tervezett KISDUNA buszra, amely a Csepel Soroksári RÉV-et, a Dunaparton, Szigetszentmiklós belvárosán, a Buckán, a Szigethalmi Dunaparton keresztül a Tököli Parkerdővel kötné össze már magánkereskedelmi autóbuszjárat üzemeltetők is jelentkeztek csakhogy egyes információk szerint erre a területre a Volánbusz Zrt moratóriummal rendelkezik, azaz elvileg a járatot csak ők hozhatnák el!  

A TOVÁBBIAKBAN IS NEHEZÍTETT A KIJÁRÁS A LANKÁS UTCÁBÓL tudtuk meg ott élő lakosoktól. Az éppen 2 éve meghiúsult Hörpintő eladás, a Csépi úti bútorasztalos átjáró ösvény lezárása, valamint az, hogy a Hörpintő megvételét az Önkormányzat 500 ezer forinttal késte le azt eredményezte, hogy a kisgyermekes vagy idős családoknak, akik tömegközlekedéssel közlekednének a közlekedés hatalmas nehézségekkel jár és kerülőkkel. Többen elmondták költöznének!

VÉGÜL PEDIG AZ IDŐJÁRÁSRÓL:

A MAI NAP BORONGÓS IDŐJÁRÁSA UTÁN ÉJSZAKÁRA 6 FOKIG HŰL LE A LEVEGŐ, AMELY HOLNAP REGGEL RÉSZBEN NAPSÜTÉSES IDŐJÁRÁS MELLETT 18 FOKIG EMELKEDIK FEL REMEK ALKALMAT BIZTOSÍTVA EZZEL BÁRMILYEN JELLEGŰ ÜGYINTÉZÉSRE!

KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6711833423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása