Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Önkormányzati alkalmazottak - Elég a papír? Vagy azért tudás is kell?

2016. szeptember 12. - Buckai Szövetség Egyesület

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Kapcsolattartó!

és

Kedves Barátaink!

 

Hosszú ideje levelezünk azzal kapcsolatban Önökkel, hogy egyes Önkormányzati alkalmazottaikra vonatkozóan megtudjuk rendelkeznek e szakmai végzettséggel és tudásokat, alkalmasságukat felmérték-e.

 

Eddig olyan jellegű válaszokat kaptunk, amelyek messze menőkig nem válaszoltak kérdéseinkre és annak legfőbb irányvonalára. Nem értették meg kérdésünk és észrevételünk valódi lényegét!

 

Eddig Önök leírták, hogy a munkavállalók munkáltatói jogait az Önkormányzatban a jegyző, míg a jegyző munkáltatói jogait a Polgármester gyakorolja. Ahogy leírták azt is, hogy minden egyes felvett ember rendelkezett a megfelelő iskolai végzettséggel és papírokkal. De soha nem írták le azt, hogy legalább a felvételkor az illető a betöltendő álláshoz szakmai tudással, kompetenciával rendelkezett-e. Töltettek-e ki vele például szakmai tesztet? Úgy, ahogy minden valamire való és felelősségteljes állásnál meg kell tenni ezt!

 

Azt sem írták le, hogy bizonyos időközönként ezt a tudást újra ellenőrizték-e, hogy megtudják az illető eleget tesz-e szakmai továbbképzésének és tudás frissítésének vagy és esetleg ezt nem tette meg, a kérdésekhez unottan áll hozzá vagy teljesen elfelejtette.

 

Nem írták le, hogy a jogszabályi keretek mellett nem hajoltak meg és nem hasaltak le egy bármilyen diploma előtt, hanem utána jártak annak, hogy az illető tanulmányai során nem csak magolt, vagy esetleg hátszelet kapott, hanem szakmáján belül érti is amit tesz.

 

És, hogy miért kérdés ez?

 

 Hájas Róbert Sándor, aki állítólag a közlekedési szakértő nem vette észre a közlekedési koncepció súlyos és szarvas hibáit. Nem gondolta át egyes közlekedési átalakítás vetületeit, de legfőképpen következményeit. Hozzáállásából süt, hogy bár lehet, hogy van papírja a közlekedésről, de a közlekedési összefüggéseket nem látja át, nincs gyakorlata és ahhoz nem ért.

 

Maár Jánosné - aki képes pénzügyi vezetőként magánvagyont önkormányzati vagyonként nyilvántartani és lekönyvelni, így egy olyat, amiért a másik fél semmit sem kapott és pont ezért az ővé, ráadásul nem ajándékként - bebizonyította, hogy a közgazdaság, a számvitel alapvető összefüggéseit sem érti, vagy tartja tiszteletben. Láthatólag azt sem érti, hogy miért baj az, hogy a magánvagyont és az Önkormányzati vagyont összekeverte. Lehet, hogy van végzettsége, de azt a tudást, amelyet valaha összeszedett minden bizonnyal nem frissítette, elévültette és elfelejtette.

 

Kaló Éva, aki mekeg és makog minden bizottsági és testületi ülésen. Minden anyag ami átmegy a kezén az szakmaiatlan, hely ismerettel nem rendelkező és felkészületlen. Általában ami átmegy a kezén az egy nagy katyvasz. Nem hisszük, hogy bárkit ilyen munkára és kompetenciára képeznének.

 

Kovácsné Sz. Lenke csak azt a területet nem ismeri, amelyet ellátnia kellene. Nem érti, hogy miért fontos a Bucka csatornánál, hogy területileg illetékes és érintett buszjárat útvonalát és menetrendjét ismerje. Projekteket lát el úgy, hogy nem látja át az összefüggéseket. Milyen iskola képez ilyen hozzáállásra? Hol mérték fel a tudást? Milyen teszteken és kompetencia vizsgálatokon felelt meg az ilyen hozzáállás?

 

Finsztner Károlyné a portás! A portásnak nem kell nagy végzettség, de a Bucka szégyenének is tartott hölgy esetében ki írta elő, hogy ő mint a portás eldöntse, hogy adott egyén és adott lakó kérdése, ügye fontos-e avagy sem? Milyen munkaköri leírás, milyen kompetencia írja ezt elő? Milyen kompetencia írja elő, hogy az összes kollegájának rettegnie kelljen tőle, mert mint egy rossz óvodás azonnal árulkodosdit játszik és azt élvezi, ha kellemetlen helyzetbe hozhat más embereket?

Sorolhatnánk még a példákat, a felkészületlenségeket vagy a megdöbbentő és embertelen hozzáállásokat, de mindnél egy kérdés merül fel:

 

Ki mérte fel a kompetenciákat, a papírok mögött meghúzódó valódi tudásokat? Egyáltalán történt-e ilyen felmérés, s ha történt, akkor mindez kinek felelt meg?

 

Avagy a Szigetszentmiklósi Önkormányzatba bárkit felvesznek, aki bizonyítványt lobogtat függetlenül attól, hogy ért ahhoz a szakterülethez avagy sem?

 

Megtisztelő és érdemi válaszukat mihamarabb várjuk és megköszönjük!

 

Szigetszentmiklós, 2016 Szeptember 6.

Tisztelettel:

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9111696317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása