Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Buckai utak! Ahogy mi rendeznénk, ahogy mi kezelnénk!

2019. január 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Kedves Olvasóink és Barátaink!

 

Sokan és sok féleképpen kerestetek meg már bennünket, hogy mi a Buckai utak szűkösségét és problémáját hogyan és milyen formában oldanánk meg hangsúlyozva, hogy amit leírunk pozitív és építő legyen!

 

Először is mi amiben gondolkozunk az az egyirányúsítást kizárja!

 

Első körben mi még mindig azt mondjuk, hogy egy elkerülő gyorsforgalmi utat kellene a Bucka mentén kialakítani, de a Csepel Autógyár két gyárkerítése közötti részre! Mi úgy gondoljuk ezzel könnyebben megközelíthető lenne az ottani véderdő és könyebben karbantartható is, valamint a Buckát érintő összes átmenő forgalmat ide lehetne terelni! Persze ehhez sokat kell tárgyalni, nagyon kell akarni, küzdeni és harcolni is!

 

Másod körben rámennénk a Buckai fő utakra! S kezdenénk a kritikus pontokkal! Elmennénk azokhoz az ingatlan tulajdonosokhoz, akiknek a telke útszűkület része vagy ahol az út magántulajdont képez és elkezdenénk tárgyalni, hogy hogyan oldható meg a helyzet a kritikus kérdés! Mi pályáznánk és pénzt szereznénk akár telekbe bevásárlásra, akár felvásárlásra az utak rendezéséért és szélesítéséért! Ellenőrizhető koordinációba mindent nyomon követhetővé tennénk az elszámolásba, hogy milyen történelmi hagyomány, milyen hagyaték után minek mi a tétele mit hoz el és az nagyjából mennyibe kerülhet. S így fokozatosan az embereket embernek nézve mindez végbe mehet! Így felszámolódnának olyanok, mint a Boglya utcai útszűkület akár az Etelka közbe történő beágadzásnál, akár a Csónakos utca és Iparvágány közötti szakaszon! S foglalkoznánk a Csépi úttal és az Ádám Jenő sétánnyal is!

 

Harmad körben a Buckában soha többé nem engednénk meg, hogy zsák utcát építsenek! Minden utca átjárható legyen és szintén akár ingatlan vásárlásokkal megoldanánk, hogy ami ma zsák utca az nyíljon ki! Erre példa lehet a Lankás utca, ami nyíljon ki  a Csépi útra vagy az Iglice utca, amely meg nyisson újra az Ádám Jenő sétányra sok más mellett!

 

Negyed körben szüneteltetnénk az építhetőséget és beépíthetőséget! Akinek már háza van az bővíthet, rendezhet, de új területek esetén megnéznénk az, hogy akár park, akár játszótér, akár zöld övezet kiépítése hova lenne lehetséges! Mert nem mindenhova ház kell! Szükség van közösségi térre és szükség van zöldre!

 

Ötöd körben mi bartereznénk a Csépi úti Katasztrófavédelemnél az ELMŰ-vel és szélesítenénk! A Katasztrófavédelem oda adja a telkének egy részét erre a célra, ezért a villanyoszlopok áthelyezése ne legyen ennek akadálya! Hirdethessen az ELMŰ a Sportcsarnokba, s kapjon felületet, cserébe nekünk széles Csépi utunk legyen, amely a Mű útba egy körfogalommal csatlakozna!

 

Ezt gondoljuk erről! Persze nem gyors, nem olcsó, de szerintünk ennél nincs jobb! Harcolni kell érte!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4914542344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása