Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

VÉLEMÉNY CIKK: Karácsonyra készülve, amikor a vásárlásoknál elmész egy kihelyezet inkubátor mellett elgondondolkozol azon mi is a szeretet és mi is az érték!

2018. december 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Karácsony előtt az ember sok teendővel rendelkezik! Teendővel az ajándékok, teendővel az ünnepi vacsora és ebéd, s teendővel a kicsit otthonosabb fészek terén! Ahogy sürög és forog óhatatlanul lát olyat is, amin őszintén elgondolkozik! Nekem ma Csepelen ilyen volt az inkubátor, amit kihelyeztek!

 

Teljesen jó, hogy ott van, mert bizony életeket menthet, de elgondolkoztam azon mekkora keserűsség, mekkora lemondás és mekkora kilátástalanság kell, ahhoz, hogy valaki ne lásson más lehetőséget, mint inkubátorba tenni a gyermeket!

 

Elgondolkoztam azon, hogy az a gyermek aztán hogyan nő fel! Kap e szeretetett, s olyan dolgokat, amelyet a gyermekek azért megkapnak egy szerető és teljes családban! Aztán elgondolkoztam azokon, akik apaként vagy anyaként egyedül nevelnek egy gyermeket! Akik egyedül tartanak fel mindent és azon gondolkoznak, hogy abból a szűkösből a karácsonyt vajon hogyan oldják meg! Hogyan nézzenek a gyermekük szemébe, aki ezt + azt várja a Jézuskától, de tudják nincs rá keret! De mégis megoldják évről évre, s amikor osztjuk a különböző rangot, köztük a hősök rangját, akkor azt gondolom, hogy azt igazán ők érdemlik!

 

Elgondolkoztam azokon a friss anyákon, akik ott maradtak egy újszülöttel és az apa elmenekült, mert neki gyerek nem kell! Elgondolkoztam, hogy mennyire hiányhat nekik az, aki azokban a nehéz első hónapokban hajt, dolgozik, oltalmat ad, hogy minden és mindenkor rendben legyen!...

 

Elgondolkoztam, hogy hányszor és hányszor dobálódzunk olyan tartalmas szavakkal, mint a szeretet, de tartalom nélkül, s hány és hány ember álmodik arról, hogy e tartalom számukra egyszer majd érvényesül…

 

Elgondolkoztam!...S csak remélni tudom, hogy az ilyen inkubátorokba kerülő gyermekeknek vagy olyanoknak, akiket magára hagytak, egy szülős családban nőttek fel végre boldog karácsonyuk lesz, s utána a mindennap is egyre csodálatosabb és élménytelibb lehet, úgy ahogy másnak, úgy ahogy sokaknak vagy úgy ahogy annak kellene lennie!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6214507622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása