Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nyertünk, de még nem győztünk! - Komoly pert nyert a Buckai Szövetség Egyesület jogerősen az ÉCSVCS Kft ellen! (A csapadékvíz elvezetés létezéséért folyó harc azonban tovább folytatódik)

2018. november 29. - Buckai Szövetség Egyesület

Nyertünk! – Ez az érzet keletkezett, amikor ma az Ítélő tábla jogerős ítéletével kijöttünk a bíróságról egy hosszú, gyötrelmes és értelmetlen pert követően! De nem győztünk, mert amiben értékharcot vívunk az ÉCSVCS Kft-vel Szigetszentmiklós csapadékvíz elvezetésének kérdésében az még nem oldódott meg! Olyan ez mint egy csata megnyerése egy hosszú értékháborúban!

 

 Az ÉCSVCS Kft-vel több perben is állunk és álltunk Szigetszentmiklós szerintünk nem létező csapadékvíz elvezetése miatt, miközben ő az a cég, amely elvileg felelne a városi csapadékvíz elvezetésért, mitöbb erre évi 50 millió forint költségvetési (azaz közpénzt) pénzt vesz fel!

 

A perek java-része általa indítottan mind-mind arról szól, hogy rágalmazás és becsületsértésnek tekint minden olyan kijelentést, amely tevékenységét és működését megkérdőjelezi és megkérdezi, hogy voltaképpen hova is rakja a pénzt! A kérdés, pedig szerintünk jogos! Ha mindenhol hömpölyög minden esőzésnél a csapadékvíz, ha a Határ útnál feltör miatta a szennyvízzel kevert fertő ár veszélyeztetve az emberek életét és egészségét, akkor a köz joggal gondolkodhat el azon, hogy voltaképpen mi is folyik itt!

 

Az ÉCSVCS Kft feljelentett minket, mert tüntettünk ellenük! Nagyjából hogy képzeljük mi ezt? Feljelentett minket, mert költségvetési csalás, csalás, sikkasztás, környezetkárosítás és más büncselekmények alapos gyanújával feljelentettük őket! Őket feljelenteni se lehet! Feljelentett minket olyan szövegrészlettel, melyet kiragadott a környezetéből és így mégváltoztatta annak értelmét! S meglepődött azon, hogy ellene tett  feljelentéseinket két rendbeli zaklatás ügyben és több rendbeli költségvetési csalás ügyben komolyan gondoljuk és komolyan gondoltuk!

 

Jelen ügy egy 2016 decemberi ügy! Véleményalkotó cikket jelentettünk meg egy hölgyről, aki egykoron a postán dolgozott, majd pedig ezt az embert ők vették fel! A véleményalkotó cikk előzménye, hogy egy papa az önkormányzati újságban olvasott egy cikket és úgy értelmezte, hogy a csapadékvíz elvezetésről ez az általa nem sokra tartott hölgy fogja adni a tanácsokat! Ezen felháborodott és felkeresett bennünket! Mi a véleményével egyetértve megírtuk a cikket, mert a hölggyel kapcsolatban mi sem éltünk meg soha és semmi jót sem, ellenben rosszat igen és rossz tapasztalatunk is van!

 

Ellenben a cikkben nem említettük meg a céget, azaz az ÉCSVCS Kft ebben semmilyen formában sem szerepel! Mégis feljelentett minket, mint olyan aki sértettje az ügynek!

 

Ezt nagyjából sosem tudtuk értelmezni!

 

A per során nagyon ügyeltünk arra, hogy a papa, akinél azóta rákot diagnosztizáltak és sajnos idén áprilisba meg is halt a bíróság előtt anonim maradjon és ne legyen megrángatva.

 

Az ügy, amelyből sokat tanultunk békéltető tárgyalással kezdődött a Szigetszentmiklósi Járásbíróságon! A számtalan ellenünk indított első hullám utolsó békéltető tárgyalása volt ez 2017 júniusában! Előtte már más ügyekben volt eljáró bírósági titkár tollba mondása az ellenoldal ügyvédjének, hogy mi kerüljön a jegyzőkönyvbe, volt olyan jegyzőkönyvezés mely szerint az egyesület elnöke egyben jelen cikk írója olyan értelmetlenül beszélő ember, aki nem használ se alanyt, se állítmányt mondataiban és sorolhatnánk még az egyéb jogsértéseket! De ebben az ügyben már nem mertek ezzel az eszközzel élni ennyi botrányt követően!

 

2018 Február 19-én volt az elsőfokú tárgyalás a Szigetszentmiklósi Járásbíróságon! Egy olyan bíró előtt kellett megjelenni, aki se az ügyet nem ismerte, se nem érdekelte, se a mi oldalunk egyetlen érvelését vagy bizonyítását semmilyen téren sem vette figyelembe! Olyan bíró előtt, akiről azóta kiderült nemcsak az, hogy az ellenoldal ügyvédje a mi bírónkként hivatkozott rá, melyet azóta természetesen tagad, hanem az is hogy az önkormányzat újságjába cikket jelentetett meg 5 hónapon keresztül tudomásunk szerint pénzért, miközben az ÉCSVCS Kft, azaz az ellenoldal egy 100 %-ban Önkormányzati tulajdonú cég! Véleményünk szerint letagadhatatlan az elfogultsága és ennek fényében semmilyen határozatot sem hozhatott volna! Ez alapján a kedvezőtlen ítéletet borítékolni lehetett!

 

2018 Június 7-én a Budapest Környéki Törvényszéken került sor a másodfokú tárgyalásra! Itt nagyon nagy eltérés, hogy az ügy eddigi szakában nem alkalmaztunk ügyvédet, de innentől kezdve igen! Ez az ellenoldalt is meglepte! A bíróságnak itt volt egy kialakult képe, de az ügyvédünk a jog nyelvén eltudta mondani, hogy az egész ügy első fokon  félre értelmezett és azt is, hogy két irányú a fellebbezésünk! Egyrészről felmentés érdekében, másrészről újabb elsőfok elrendelése érdekében, mivel az ügy feltáratlan és a mi bizonyítási lehetőségünk durván sérült! Miután a másodfokú bíróság szembesült a dolgokkal megállapította, hogy az első fokú bíró jól rendelkezett arról az ügyről, amelyet megindokolt és jól is határozott, csakhogy az nem ez az ügy, hanem az első fokú bíró kitalált valamit és azt igyekezett szankcionálni az ügytől függetlenül! Megállapította, hogy az ügynek a feljelentő nem érintettje, amely ügy nem bűncselekmény, hiszen csak véleményalkotás, így felmentett bennünket! Határozata annyira egyértelmű volt, hogy nem gondoltuk volna, hogy az ellenoldal részéről fellebbezés lesz!

 

2018 Október 30-án már az Ítélő táblán voltunk harmadfokon! Kiderült, hogy mégis sikerült az ellenoldalnak egy egyértelmű másodfokot megfellebbezni! De az első napra az ellenoldalnak csak az ügyvéde jött el, s a feljelentő nem! Állítólag 2 órával a tárgyalás előtt küldött egy faxot, hogy elnézést, de külföldön van! Érdekes, hogy akkor jutott eszébe…

 

A megismételt Ítélő Táblára ma, 2018. November 29-én került sor! Ekkor az ellenoldal is megjelent! Előadta, hogy ha mi azt mondjuk, hogy Vízművek akkor egyértelműen rá gondolunk, ami persze teljes képtelenség! Magyarországon számtalan vízművek van és Szigetszentmiklóson is kettő! Elmondta, hogy ő a cikkbe szerepel és az egyesület elnökét büntessék meg, legyen pénzbírság vagy közmunka ellene! Az Ítélő tábla egyértelműen megállapította, hogy a cikkben ő nem szerepel állítása ellenére sem! Azt is megállapította, hogy a ténnyel kell foglalkozni és nem az érzelmével! Hiába érzi magát sértettnek, ha nem az! Az ellenoldal elmondta, hogy ő közhasznú és közszolgálatot lát el! Az Ítélő tábla viszont kimondta, hogy mint ilyennek sokkal nagyobb tűrő képességének kellene lennie a köz véleményével kapcsolatban, amely a közt megilleti az ő vonatkozásában és tekintetében, ahogy alkalmazottai tekintetében is! Persze senki ne értse félre nem gyalázkodás illet meg a köz embereként csakis a vélemény!

 

A fentiek alapján minket felmentettek és minden költséget a vesztes félnek, ebben az esetben az ÉCSVCS Kft-nek kell fizetnie. De hogy valójában vesztes-e? Ha ezt az egészet az Önkormányzat, mint perköltséget kifizeti helyette, s a cél nem is az ügy megnyerése volt, hanem a mi megrángatásunk, akkor nem biztos, hogy vesztes még akkor sem, ha mi nyertünk!

 

Fontos azonban tudni, hogy ez egy per nyerés és nem győzelem! A győzelem azt jelentené, hogy Szigetszentmiklóson fel se merülhet kérdésként, hogy nincs csapadékvíz elvezetés! A győzelem azt jelentené, hogy az ember látva az állapotokat nem azon gondolkozik el, hogy az ezért felelős cég vajon a pénzt hova és mire is költi! Ha Szigetszentmiklóson végre lesz csapadékvíz elvezetés, akkor végre győztünk!

 

Ellenben rengeteget tanultunk ebből az ügyből:

 

Szigetszentmiklós Járásbíróságon aligha bízhatunk tisztességes és független bírósági eljárásban, s erre nagy hatása van az Önkormányzat és a Bíróság között lévő összefonódásnak!

 

A másodfoktól kezdve nagyon fontos, hogy az ügyvéd ott legyen! Mert bár magyarul beszélnek a jogászok, de mégis egy olyan nyelvet használnak és kommunikációt, mellyel szemben a kisember nagyon elveszett!

 

Vannak még tisztességes bírók ebben a kis hazában, még akkor is, ha az első fokú bíróhoz hasonló szégyenfoltok is vannak!

 

S kilehet fejezni véleményt egy közszolgáltatóról! De csak véleményt! Még akkor is, ha ezért az akiről megfogalmazódott a vélemény megsértődik!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9614404696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása