Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

1 éve került be a Bucka-tó Mérgezett örökségünk közé, mint Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike!

2018. október 20. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 őszén került be a Bucka-tó a Greenpeace Mérgezett Örökségünk című kiadványába és nyilvántartásába is, mint Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike! A korábban 4,770 milliárdért látszat rekultivált, de valójában ki nem takarított területre az 1970-es években galvániszapot, kohó salakot, CSESZŰ akkumulátort és egyéb ipari hulladékot, az 1980-as években, pedig kommunális hulladék hegyeket töltöttek!

 

A szennyezés elszennyezte a talajvizet, amely ezért fogyaszthatóságát is elveszítette! A talajvíz jelen pillanatban sem ivásra, sem fürdésre nem alkalmas, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluliakra életveszélyes! A szennyezés megmozdítása, amely leginkább nem rekultiváció volt, hanem csak talajforgatás fellazított eddig lerakódott szennyezéseket, minek hatására egyes kutakban fehér színű maró hatású lúg jelent meg a talajvízből táplálkozó kutak szivattyúinak szűrőjén és alkatrészein is. A lúg marja a kezet és ahova lefolyik ott a földet is kiégeti!

 

A területen jelen pillatban egy kiegészítő tevékenység folytatása van folyamatban, amelynek valójában még szakemberek szerint sincs értelme, amíg a szennyezés durva része ott van a helyszínen!

 

A Buckaiak, pedig semmi mást nem tehetnek, mint kérhetnek, követelhetnek és asztalra csaphatnak ebben a kérdésben, hogy a valódi intézkedések is eljöjjenek!

 

A Bucka-tó tehát mérgezett Örökségünk része, Magyarország 30 legszennyezettebb területének egyike!

 

Sajnos!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr614312647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása