Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklósi Önkormányzat: Miért pont elénk lett szervezve a Csepel-szigeti közlekedés káosz miatti demonstráció?

2018. szeptember 07. - Buckai Szövetség Egyesület

Értetlenségét fejezte ki a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, hogy a 2018. Szeptember 4-ei demonstráció, amely Csepel-sziget közlekedési káoszáról szólt miért pont elé lett meghirdetve! Kifejtették, hogy ilyen alapon  a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő, a Magyar Közút Kezelő vagy a Parlament elé is szervezhettük volna!

 

Mi viszont azt nem értettük, hogy miért nem értik, hiszen a kiváltó eseményt 3 nagy szervezet egyszerre történő útlezárása hozta el! Egyrészről a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőé, aki azok után, hogy 2013-ban nagy dirrel – dúrral és óvációval átadta az M0-ás déli szakaszát, 5 évre rá, 2018-ban neki áll egy két éves felújításnak! S jogos a kérdés, ha feltesszük?: De mi romlott el 5 év alatt? Másrészről a Magyar Közút Kezelő járult hozzá, aki lezárta az M0-ás Szigetszentmiklósi le és felhajtójának azon részét, amelyen keresztül az M5-ösről Szigetszentmiklós és Csepel felé le, az M1-es, M6-os felé, pedig fel lehet hajtani! Harmadrészről, pedig a Szigetszentmiklósi Önkormányzat, aki úgy állt neki a Szigetszentmiklóst Lakiheggyel összekötő Massányi Károly útnak, hogy nem lett kész az iskolakezdésre és egyik városrészét részben vagy egészben elvágta a város többi részétől, valamint közlekedésileg szinte ellehetetlenítette! S nemcsak ellehetetlenítette, hanem ezzel egyidőben az autósokat Szigetszentmiklós felől az M0-áshoz szinte egyetlen útra terelte! Ez az egyetlen út Szigetszentmiklósról az Auchan mellé kibukkanó gerincút! S persze a Massányi Károly átadása nem könnyíti meg azt a helyzetet, hogy a szigetről egyetlen használható lejáró az M5-ös felöl és a M1-es, M6-os felé a Halásztelki, de a közelbe való jutást a Massányi átadása talán kicsit megkönnyítheti!

 

No és ezek alapján kis is van legközelebb? Szerintünk a Szigetszentmiklósi Önkormányzat! Aki, persze mossa kezeit és élvezi, hogy a Csepeli Polgármestert és Önkormányzatot ostorozzák olyanért, amiről nem igazán tehet, valamint Borbély Lénárd neve szerepel a köztudatban Szabó József helyett, de a kialakult helyzet egy részéért bizony elvitathatatlan felelősége nem a Csepeli, hanem a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak van!

 

Egyébként és nem mellesleg a demonstráción petíció átadására készültünk! Amikor megláttuk, hogy kinek és milyen formában kellene átadnunk, akkor láttuk, hogy egy elég kellemetlen helyzetbe hozhattuk volna az Önkormányzatot, amit nem akartunk! Nekünk akkor és ott a Csepel-szigeti közlekedési káoszra való figyelemfelhívás és segítségkérés volt a célunk! A többit pedig megoldjuk! Beleértve a petíció átadását is!

 

S beleértve azt is, hogy ha a helyzet ismét kritikussá válik, s a sziget ismét ellehetetlenül, akkor bármikor meghirdethetünk újra egy demonstrációt! Mostmár sokan tudják, hogy ez miről szól! Nem politikáról, nem mocskolódásról, hanem segítségkérésről, a Csepel-szigeti infrastrukturális elhanyagoltságról, az útszélesítésről, a sziget kinyitásáról és figyelem felhívásról! Az első is erről szólt!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5114227317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása