Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna Közérdekű iratjegyzék per: Elnapolási kérelemmel kell élnünk a siker érdekében!

2018. szeptember 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Mint a korábbiak során beszámoltunk róla a Buckai Szövetség Egyesület közérdekű adatigénylés miatt pert indított a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és Bucka csatorna Csatornamű és Viziközmű társulat ellen, hogy a Bucka csatornával kapcsolatos iratjegyzéket kiperelje!

 

A per lényege, hogy hozzájussunk azokhoz a közérdekű információkhoz, amelyekből a lakosságnak visszajáró összeg könnyen kiszámolható a visszaadotthoz képest! Számításaink szerint ugyanis, ha ingatlanonként a 251 ezer forint alapnak igaz lenne, akkor a visszajáró és a visszaadott összeg 13.978 Ft-tal tér el a lakosok kárára, míg ha belevesszük a szennyvíztelephez való hozzájárulást is, akkor ez összeg ingatlanonként a 60 ezer forintot is eléri, illetve meghaladja!

 

Ez  és szintén számításaink szerint össz Buckai szinten az előbbi esetben a lakosok javára visszajáró 50 millió forint nagyságrendű pénzt, utóbbi esetben 250 millió forint visszajáró pénzt jelentene.

 

Most azért élünk elnapolási kérelemmel, mert első polgári peres ügyvédünket, akit végtelenül szeretünk, tisztelünk gyermekáldás érte, s utána nem találtunk olyan ügyvédet se, amely felmerte volna vállalni az ügyet úgy, hogy az alperesek között szerepel egy Önkormányzat is! Most azonban végre egy jó ügyvédre leltünk, akiben szintén megbízunk és, akivel elérhetjük azt, hogy megkapjuk a közérdekű adatokat! Ugyanakkor mivel elég későn találtunk rá a tárgyalás napjához képest, kell az, hogy felkészülni is legyen ideje!

 

Bízunk a sikerbe és talán elérjük így, hogy el is érjük azt, amiért indult maga a per!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3014216829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása