Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson ismét megváltoztatták a Helyi Építési Szabályzatot! Vajon a lakosságon segítettek vagy ingatlanspekulációs előkészületek történtek?

2018. augusztus 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Miközben számtalan ingatlantulajdonos a város különböző részeiben ingatlanjára vonatkozólag akár az építési engedély léte és nem léte, valamint bonyolult jogi helyzete okán bontásra lett kötelezett egy helyi szintű jogszabály alapján, aközben Szigetszentmiklóson 2018 Augusztus 8-án pont változott az, ami erről szól! De vajon a lakosok érdekében vagy az történt melyről a legendák szólnak és ingatlan spekuláció áll a háttérben?

 

Ha a lakosok érdekében történt volna, akkor nyilván értesítették volna az érintett ingatlantulajdonosokat! Akkor elmondták, hogy a helyi szintű rendelettel elejét akarják venni az olyan furcsa jogi állapotnak, hogy két párhuzamos utca végén lévő két teljesen ugyanolyan ingatlan esetében az egyik építési és lakhatási engedélyt kap és minden rendben a másik, pedig bontásra rendeltetett! Akkor talán felszámolódott volna az a helyzet, hogy egy ártérben lakhatási engedélyt kap az a ház, amelynek emeleti ablakából folyt 2013-ban az ár és bontásra rendeltetett az az épület, ahol még egy csepp Duna vize se volt a legnagyobb árvíz idejében!

 

De ilyenről nem hallott senki sem!

 

A Sámé hegyről, egyes városi vezetők ott lévő telkéről és érintettségéről azonban igen! És óhatatlanul felsejlenek a régi emlékek!

 

A régi emlékek közül az egyik legnagyobb emlék, amit a Szigetszentmiklósi MSZP 2010-ben jelentetett meg! Ott szépen leírták, hogy ami a városvezetését meghatározza az a Főd a fődhő elv! Azaz a város és vezetése akkori vélemények szerint is az ingatlan spekuláció melegágya! A vélemények szerint ennek a lényege, hogy a város vezetői számára csak az a valaki, akinek van hatalmas nagy ingatlana és lehetőség van az ingatlan spekulációra! Szintén vélemények szerint ez arról szól, hogy végy egy földet a város szélén, amely nem másnak van minősítve, mint szántó földnek! Öszközművesítsd a területet önkormányzatilag, annak tagjaként közpénzen! Majd add el az így értékében felturbózott telked az eredeti érték tízszeresében!

 

Vagy legyen egy telked, ami szennyezett! Szennyezettként nem is oly értékes! De hallgattasd el mindazokat, akik tudják, hogy mi van a telkeden, majd add el, mintha ott semmi baj se lenne!

 

Emellett már nem csoda, ha ezek a vélemények igazak, hogy nincs idő a város valódi problémáinak megoldására! Hiszen kell az idő, kell a lehetőség a spekulációra! Azonban az ilyen vezetés a várost nem értéknek tekinti és megőrzendő és fejlesztendő kincsnek, hanem féktelenségig megfejhető és lenyúzható fejős tehénnek!

 

Törvénytelen? Ez nem! Erkölcstelen? Mérhetetlenül! Tenni kell ellene? Bizony kell! De csak mi tehetünk! Mert:

 

Szigetszentmiklós sokkal többet érdemel!

De ezért tenni kell!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8214176649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása