Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Segítséget kérünk! Legyen az is fontos, ha két település határánál áll az ár!

2018. július 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigethalmi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

és

Kedves további címzettek!

 

Szigetszentmiklóson nincsen csapadékvíz elvezetés! Ez sajnos immáron nemcsak vélemény, hanem több ezer képpel, videóval és 40 ezer méltán felháborodott és dühös Szigetszentmiklósi lakossal bizonyítható tény!

 

Eddig mindig azt mutattuk, ahogy szerte Szigetszentmiklós belterülete, tehát a Bucka, a lakótelep, a Határ út, a Thököly út, a temető környéke és konkrétan a Sport utca, az Üdülő sor vagy Lakihegy szószerint hatalmas árban úszik! De nem régen felhívták a figyelmünket a település széli területekre! Azokra a helyekre, ahol nemcsak kritikus a helyzet, de amiért két település határán van a probléma, így a lakosság számára a megoldása olybá tűnik kilátástalan.

Egyik ilyen, melyről képeket láthatnak többek között a mellékletekben is a Kakkukfű utca és a Mozdony utca sarka, ahol egy kis Balaton terül el. A lakók elmondása szerint Szigethalom azt mondta ezt Szigetszentmiklósnak kellene elhárítani, Szigetszentmiklós pedig azt mondta, hogy a kérdés megoldása Szigethalom hatáskörébe tartozik! A lakók úgy érzik kérdésük pattog a két önkormányzat között, mint a ping-pong labda, de valójában nincs megoldása!

 

Mi úgy gondoljuk, hogy attól, hogy valaki két település határára költözik még ugyanolyan jogok illetik meg, mintha valamely település belterületén élne! Persze Szigetszentmiklós egyenlően kezeli, hiszen úszik a város, akkor miért ne ússzon a határvidék, de azért Szigethalmon többet foglalkoznak a lakossággal, annak problémájával és az ügyek kezelése terén ez a helyzet legkevésbé sem általános!

 

Ráadásul a két település hozzávetőlegesen két évvel ezelőtt, igaz akkor is Szigethalmi vezetéssel és civilek összefogásával egy életmentő zebrát kiharcolt, s a kérdés megoldásában kivételes példamutatással összefogott! E példamutatást szeretnénk kérni a két település határán lévő elöntött területek csapadékvíz kezelési problémájának megoldása tekintetében is!

 

Arra kérjük a két Önkormányzatot, hogy üljön le egy asztalhoz és tárgyalja meg, hogy hogyan oldja meg a lakosság megelégedésére ezt a problémát és gondott!

 

Erről szeretnénk tájékoztatást is kérni!

 

Előre is köszönjük, ha megoldják eme

problémát, lakossági és civil felvetést,

illetve gondot!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Július 25

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6514141909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása