Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nem hagyjuk, hogy út kialakítási ötlet miatt telkeket vágjanak ketté és házakat dózeroljanak el! Nem hagyjuk, hogy az Önkormányzat saját hibáját a lakossággal fizettesse meg!

2018. június 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

és

Kedves további címzettek!

 

 

 

A Buckai Szövetség Egyesület részéről megdöbbenve állunk azon tény előtt, hogy a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a Bucka közlekedésének, útszélességének problémáit még mindig a lakosság vegzálásával, megkárosításával, lehetetlen helyzetbe hozásával, s már-már terrorizálásával akarja megoldani! Megdöbbenve állunk az előtt, hogy olyan helyen akarnak utat építeni, ahol minden egybe épült és lenne alternatív útvonalnak máshol helye! Olyan helyen akarnak építeni, ahol telkeket vágnának ketté, házakat dózerolnának el és már megint semmibe vennék a lakossági érdekeket!

Azzal persze egyet értünk, hogy ha valakinek nem a földhivatali rajz szerinti helyen helyezkedik el a kerítése, akkor az vigye arra a helyszínre, de az hogy az ingatlan ellehetetlenüljön, egy papa a házának lehetséges eldózerolása miatt síró görcsöt kapjon a legkevésbé sem értünk egyet! Nem értünk egyet, mert annak a papának dolgos évei után pihenni kellene és nem a háza elvesztése miatt rettegnie!

 

Álláspontunk szerint a Buckai utak és a Bucka közlekedésének megoldása ott kezdődik, hogy azonnal leállítják a Buckai építési engedélyek kiadását, melyet a Helyi Építési Szabályzattal is szabályozhatnak, mert annak mindenkinek meg kell felelnie az építetőt és a Kormányhivatalt is beleértve!

 

Erre azért van szükség mert néptömegek érkezésének örvendeztünk, de a város az érkezésüknek megfelelő feltételeket nem teremtette meg! Úgy adott el telkeket és úgy adott építési engedélyeket, hogy sok esetben a telken csak ház fért el, de kocsi beálló, garázs, kert nem! Így az autósok az így szűk utak mentén voltak kénytelenek parkolni! Amíg ezt nem kezdik el leállítani bármely intézkedés a Buckai és a Szigetszentmiklósi közlekedésre vonatkozóan eseti és tüneti, így a valódi megoldást képtelen elhozni!

 

Önök a egyébként a Buckai közlekedés helyre állítására vonatkozó rendkívül provokatív és a lakosságot bántó gondolkodásukat nem most kezdték el! Egy Csépi úti ingatlantulajdonost elkezdtek fenyegetni, amikor dróthálós kerítése helyére és ugyanarra a vonalra téglakerítést akart felhúzni! Elkezdték fenyegetni, hogy meg ne próbálja felhúzni inkább húzza beljebb a kerítését! Ezt követően kiderült, hogy nemcsak, hogy nem kell beljebb húznia a kerítését, de még az út fele is az övé!

Akkor pedig amikor évekkel ezelőtt azzal kerestük meg Önöket, hogy le kell ülni a Csepel Autógyár területének mai tulajdonosával, az ÁTI Sziget Ipari Parkkal és minden egyéb hivatallal, hogy a Csepel Autógyár két kerítése között vagy részben területén építeni kellene egy Buckát elkerülő gyorsforgalmi utat, melyre átlehetne terelni az átmenő forgalmat, akkor Önök az első akadálynál elakadtak és nem mentek tovább! Az első akadály, hogy a két kerítés között Natura 2000-es védettségű részben mégis szennyezett erdő és talaj van! De ez nem lehet akadály! Meg kell keresni, hogy a Natura 2000-es terület is tiszteletben legyen tartva, megkezdődhessen elszennyezett részének megtisztítása és az elkerülő út is megépülhessen! Tárgyalni és tárgyalni kellett volna folyamatosan és következetesen! Sajnos nem ez történt meg! Inkább a Buckai lakosságot bántják ügyek menti kemény kiállás helyett!

 

Ott van ugyanakkor a Borz utca problémája! 2014-ben kiütközött, hogy az addig kezeletlen probléma útlezáráshoz vezetet és lakossági ellenálláshoz! Az osztatlan közös tulajdon rossz helyzetbe hozását nem fogja tűrni az ott található húszon tulajdonos! Önök egyirányúsítottak, így forgalmat feleztek!... Majd most támfalat bontanának és 4 métert szélesítenének? Biztos átgondolták Önök ezt? Nem félnek attól, hogy ismételt lakossági ellenállásba és útlezárásba ütköznek? Nem mellesleg az útszélesítést megrajzoló szakértőjük járt már valaha a helyszínen vagy a többi szakértőjükhöz hasonlóan az íróasztal mellől, a helyszínt nem is ismerve szakértet?

 

A közlekedés terén már arról, hogy a Csépi úton a járdát a Bucka boltig (mai nevén Bakterházig) ellehetne 1974 óta hozni nem is beszélünk, ahogy a Csépi út a Katasztrófavédelemnél történő útszélesítésének, villanyoszlop megoldhatóságának kérdéséről se! Álláspontunk szerint két lehetőség van! Önök vagy annyira utálják a lakosságot, hogy szánt szándékkal nekik kedvezőtlen, borzalmas döntésekre hajlandóak, vagy valójában nem is akarják megoldani a problémákat, mert tudják lakossági ellenállásba ütköznek, s akkor lehet a lakosságra kenni a felelősséget!

 

Bármelyik is igaz az

felháborító és szánalmas!

 

 

 

Szeretnénk már valami használható

megoldást is Önöktől látni!

 

Vagy ha ilyennel nem tudnak szolgálni ki kell állni és el kell mondani! Majd a szükséges következtetéseket és intézkedési szükségességeket le fogjuk vonni!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Június 9

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7814036648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása