Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Mivel több évtizedes egészséges fák pusztulnak Lakihegyen, s felbolydult a teljes élőkörnyezet ezért: Kérjük a megmaradt fák védetté nyilvánítását!

2018. június 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

„Tisztelt” Polgármester Úr!

Tisztelt Jegyző asszony!

és

Tisztelt Alapvető Jogok Országgyűlési

Biztosának Hivatala!

Tisztelt Országgyűlési Biztos Úr!

 

 

 

Szigetszentmiklós Lakihegyen ezekben pillanatokban több évtizedes és egészséges magas fákat irtanak ki Vízművek engedéllyel és tájékoztatások szerint! Igaz ezt az engedélyt az érintett lakosok közül még nem látta soha és senki!

Az eddigi pusztítás mintegy 20 – 25 fára terjed ki, de veszélyben van még legalább ugyanennyi! A munkálat hatására a környéken kétségbe esett madarak köröznek és olyan bogarak és egyéb élőlények indultak el a környező ingatlanokban, amilyenek korábban az ingatlanok területén egyáltalán nem voltak fellelhetőek! A fák ráadásul talaj kötésükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy itt ahol a Téglaházi úti Nagy Dunai véd és gát rendszer helyezkedik el segítse az esetleges árvíz elleni védelmet a talaj gyökérzet általi megkötésével!

 

Arra kérjük ezért Önöket, s abban kérjük a segítségüket, hogy a megmaradt és egészéges nagy fák esetében rendeljenek el a fákra a vonatkozó védettséget a környezetre, az egyedi élővilágra és az árvízvédelem fontosságára is tekintettel!

 

Arra kérjük a Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzatot, hogy kiemelten rendelje el ezt az intézkedést, vagy ha nem tudja, akkor soron kívül tájékoztasson bennünket arról, hogy ki tudja!

 

Arra kérjük az Alapvető Jogok Országgyűlési Biztosát és Hivatalát, hogy segítse megóvni és megvédeni a környezetet, hiszen mindenkinek joga van, ahhoz, hogy egészséges, egyedi környezetben és élővilággal körülvéve éljen!

 

Segítségüket előre is megköszönjük!

 

Szigetszentmiklós, 2018. Június 9

 

Tisztelettel:

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5714033886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása