Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Megmarad a 148-as busz Csepel, Soroksári RÉV végállomása, de a tervek tovább élnek

2018. május 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Megmarad az egykori 48-as és 52-es busz összevonásából létrejött 148-as busz Csepeli végállomásának a Csepel, Soroksári RÉV jelentette be Borbély Lénárd, Csepel Polgármestere miután pár héttel ezelőtt annak elköltözéséről volt szó, parkoló kialakítására tekintettel.

 

A kérdés, amely több települést is érint tekintettel arra, hogy Szigetszentmiklós északi részén, így az Üdülő soron és Felsőtagban sincs egyenlőre kialakított tömegközlekedés (ennek orvoslására terveztük meg a KISDUNA buszt) több szempontból is kardinális!

 

Kardinális, mert a bejelentéssel együtt a Királyerdei út egy része is le lesz aszfaltozva, s egy körjárat indítva! S kardinális, mert ennél a pontnál közlekedési, környezetvédelmi, turisztikai és több települést érintő településfejlesztési szempontokat is figyelembe kell venni!

 

Környezetvédelmit azért, mert mégiscsak a Kis-Duna partjának csodálatos környezetéről van szó, amely el nem csúfítható és, amely el nem csorbítható! Olyan környezetről, amelyben fontos a víz elérése, a zöld, a fák, a sétány és a lugas! Bármit is szeretnének kialakítani ennek megóvására mindenképpen figyelemmel kell lenni. (Nem úgy, mint Szigetszentmiklóson a 70-es években, amikor is eladták a Dunapartot és bár páran börtönbe kerültek érte az sem kárpótolja azt az érzetet, hogy a Kis-Duna nálunk szinte elérhetetlen).

 

 Turisztikait, mert a bemutatott környezeten túl, amely eleve embereket csal erre a területre itt van a tradicionális Soroksári RÉV és itt van a sokak által látogatott Csepeli Strand is. Ezek elérését, megközelítését más szempontok figyelembe vételével szintén figyelembe kell venni!

 

Közlekedésit, hiszen körjáratok, pihenők figyelembe vételével még intenzívebbé és élvezhető válhat a környék közlekedése! Ráadásul, ha a Királyerdei út -  Üdülő sor – Hollandi út kereszteződése melletti hatalmas nagy szántó föld esetlegesen megvételre kerül és ott buszvégállomás alakul ki az településeken felül emelkedő módon lehet kedvező úgy Szigetszentmiklósinak, ahogy Csepelinek!

 

A Királyerdei út leaszfaltozása, s ezáltal a 71-es busz és 152-es busz egymással szemben indítása, pedig becsatol a Dunapartra, a Soroksári RÉV-hez olyan területeket is, amelyek a Dunapart elérését korábban hatalmas kerülővel, átszállásokkal vagy gyaloglásokkal tudták megoldani!

 

Mi a Polgármester Úr 2018 Április 30-ai bejelentését komolyan vettük! Ezért alakítottuk ki olyan ötletet és tervet, amely a változásból hozza ki a legtöbbet! Ezért a három út találkozásánál a buszforduló, buszváró terve és ezért volt a többi terv! A többi terv részeként a 71-es buszból, mi 252-est csinálnánk, hiszen Csepelen az 52-es számnak tradíciója és hagyománya van! Emellett a 152-es busz száma megmaradna! A 71-es számot így visszaadnánk a fővárosnak, amely felhasználható lenne egy új troli busz vonalra! Mi figyelembe véve az Áprilisi bejelentést a Szent István út után a 148-as buszt a Horgásztanyák felé kanyarítanánk és mint írtuk az Üdülő sor – Királyerdei út – Hollandi út kereszteződése melletti szántóföld helyén kialakítandó buszfordulóba végállomásoztatnánk! Szintén mi a körjárat kialakítása mellett minden második 151-es buszt végig küldenénk a Hollandi uton (151) és szintén a 148-as busz új végállomásánál végállomásoztatnánk, minden második, pedig megmaradnak az eredeti és mostani útvonalban (151A). Ez a járatnak plusz 5-6 megállót és maximum plusz 8 percet jelentene, de a Soroksári RÉV és a Csepeli Strand belvárosi becsatornázást hozná vagy hozhatná el.

 

Jelen pillanatban, tehát ami biztos, hogy terveink mégcsak távlati tervek, de fenntartjuk javaslatainkat! Az is biztos, hogy a 148-as most a Soroksári RÉV mellett marad, s talán köré alakítanak ki parkolókat! Hogy ezt a környezet megóvása mellett hogyan teszik meg, mármint a parkoló kialakítását az nekünk talány!

Az ügynél érdekesség, hogy a Közlekedő Tömeg civil szervezet figyelmen kívül hagyta a javaslatot a 148-as busz átköltözésére, s olyan javaslattal állt elő, amely a Polgármester eredeti javaslatának kardinális pontját egyáltalán nem vette figyelembe! Nem gondoltuk, hogy ilyet lehet! De ezek szerint egy ilyen lépés is lehet támogatott ötlet!

 

Mi mindenesetre fenntartjuk javaslatunkat, amelyhez persze kellenek kardinális tárgyalások és hosszú előkészítések, de hisszük azt, hogy jó lenne mindenkinek!

 

Árvus szemekkel követjük a fejleményeket!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6614005920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása