Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szükség lenne Szigetszentmiklóson az iskolák környezetének közlekedési újra gondolására!

2018. május 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Az elmúlt hetekben számtalan megkeresést kaptunk Szigetszentmiklósi szülőktől, anyukáktól, apukáktól a Szigetszentmiklósi iskolák környezetének közlekedési lehetőségeiről, kiemelve ebből a Kardos Iskola körüli közlekedési és infrastrukturális helyzeteket! Mindig és mindenkor elmondták valamit tenni kellene!

 

Problémát okoz az átkelő zebra lámpája! Miközben ugyanis az autósoknak éppen, hogy csak besárgult a lámpa, amely lassításra intené őket, a gyalogosoknak azonnal szabad jelzést ad és jelez! Ez azzal a veszéllyel jár, hogy nem minden autós lassít le, címszó talán még átférek miközben egy gyermek a szabad jelzés hatására az úttestre léphet! Itt mindenképpen a két jelzés között késleltetés kellene, hogy a gyermekek biztonságban léphessenek a zebrára és ezen keresztül az úttestre!

 

Komoly problémaként jelentkezett, melyet nem régen az egyik képviselő fedezett fel, hogy az aszfalt alatt üreg jelent meg, melynek ma már van nyílása is! Erre vonatkozólag a kimosott talaj alapján az aszfalt beszakadhat és úgy gyermeknek, szülőnek, mint autósnak is sérülést okozhat! Érdemes lenne felmérni és elhárítani ezeket!

 

Panasz érkezett arról, hogy az iskolák környezetében hatalmas víz van a legkisebb esőzés idejében! Hogy az úttesten olyan víz felhalmozódások vannak a nem létező városi csapadékvíz elvezetés miatt, melynek okán egyszerűen szárazon nem jut be az iskolába se szülő, se tanár, se gyermek! Valamit ezzel is kezdeni kellene!

 

S mindezek nem az oktatási intézmények felelőségi köre, hanem azoké, akik kezelik mellettük a közlekedési környezeteket! S, ha már itt tartunk, akkor tanulni kellene a jelenleg meglévő iskolák állapotából és helyzetéből! Hol mennek az emberek? Hol tudnak félre állni? Hol tudnak elbúcsúzni és hogy tudnak a nebulók gyorsan az iskolába jutni? Ez azért is fontos, mert a Veréb utcába és elvileg épülne egy Buckai iskola! Elvileg, mert még nem láttunk konkrét intézkedéseket e tekintetben, csak ígéreteket! De a hogy jutnak az emberek oda? A Veréb utcának a Boglya utca a fő kiszolgáló útja! Az viszont itt-ott szűk és biztosan nem bír el még nagyobb forgalmat! Akkor pedig miként és hogy lesz, ha lesz? S ki lesz annak a vesztese?

 

Jó lenne megtudni az ezekre a kérdésekre adandó válaszokat is, továbbá végre elérni, hogy intézkedés legyen és történjen meg!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr713977174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása