Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós-Gyártelep dupla körzet Valamilyen megoldás kell! Akár egy új Szakorvosi Rendelőintézet körzeten belüli létesítésével

2018. május 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Polgármester Urak és Hölgyek!

Tisztelt Szigetszentmiklósi Szakorvosi

Rendelőintézet!

Tisztelt Emberi Erőforrás Minisztérium!

és

Kedves további címzettek!

 

Szigetszentmiklós talán legnagyobb forgalmú intézménye Szigetszentmiklós – Gyártelepen található és a neve nem más, mint Szakorvosi Rendelőintézet! Az intézmény egyes rendeléseiben közel 20, más rendelésein 10 – 12 települést lát el, de valójában 120 – 150 ezer ember a körzet területe. Magyarországon ez, pedig példátlan! Magyarországon ugyanis minden más Szakorvosi Rendelőintézet 70 – 80 ezer embert lát el! Tehát valamit tenni kell!

 

S emellett már talán érthetővé válik az is, hogy miért kell egy vérvételre itt 6 hetet várni, más szakrendelésre, pedig akár több hónapot is! Érthetővé válik, miközben minden betegség kezelése, a gyanúk kivizsgálása, ellátása annál jobb, minél hamarabb diagnosztizálják és ezáltal kezelik!

 

Egy 120 – 150 ezres körzet minden bizonnyal nem jó az orvosnak és a kiszolgáló személyzetnek, hiszen fásulttá, fáradttá és enerválttá válik az az ember, aki folyton túlterhelt! Nem jó a betegeknek, mert egy fáradt ember, aki ráadásul elfásul a teher alatt már nem tud úgy kezelni, mint aki pihent, s akinek van lehetősége, kapacitása és ideje arra, hogy utána menjen a problémáknak! Nem jó a politikának, akár kicsiben, akár nagyban, hiszen kinek lenne jó, ha elégedetlenek az emberek, a betegek! S nem jó az ország hírnevének sem, mert azt az érzetet kelti, hogy egy olyan rendszer alakult ki, amelybe akár bele is lehet halni!

 

Éppen ezért minden érintett Önkormányzatot és Intézményt lobbi tevékenységre sarkallunk! Lobbizzunk azért, hogy egy új, a Gyártelepi Szakorvosi Rendelőintézettől független Szakorvosi Rendelőintézetet és hozzá orvosokat nyerjen ez a körzet! Lobbizzunk azért, hogy a Gyártelepi Szakorvosi Rendelőintézeten fele akkora legyen a teher és így az ide tartozó betegek, hamarabb juthassanak orvoshoz és szakkezelésekre!

 

Mi a térség legnagyobb Szigetszentmiklóson kívüli városára, Dunaharasztira gondoltunk, de ennek kialakításában várjuk az ötleteket és a lehetőségeket is, amely javít ezen a helyzeten!

 

Ugyanakkor ne feledjük! Szigetszentmiklós és környéke az a körzet, amely folyamatosan bővül lakoslétszám tekintetében! Így, amely kérdés ma sürgető az holnap még sürgetőbb lesz!

 

Ennek keresésében,

megoldásában kérjük a

segítségüket!

 

Szigetszentmiklós, 2018. Május 5.

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                             Elnök

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2813896190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása