Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Hogyan tervez 2018-ban Csepel és a többi település a Csepeli HÉV-vel?

2018. január 08. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Csepeli Önkormányzat!

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt a Csepeli HÉV közlekedésével érintett

további Csepel szigeti települések Önkormányzatai!

Tisztelt Ferencvárosi Önkormányzat

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

és

Kedves További címzettek!

 

2016-ban mondhatni óriási botrányként robbant ki, hogy vannak olyan tervek, melyek villamossá züllesztenék vissza a Csepeli HÉV-et úgy, hogy az a Dél Pesti villamos vonalakon nem férne el, s a ma 5 percenként járó HÉV-et 2 – 2,5 perces követési távolságú és Combinó nagyságú villamossal lehetett volna, ha lehetett volna pótolni. Úgy, hogy ezáltal egyes kereszteződések 1 percenkénti, 50 másodpercenkénti megállítását érték volna el, amely a II. Rákóczi Ferenc útnál megszüntette volna Csepel és Csepel sziget most is nehézkes közlekedését és a Soroksári út ugyanilyen keresztezésével meghalt volna a közlekedés teljes Dél Pesten!

 

Hála a Jó Istennek voltak emberek, akik felébredtek és rémálom gyilkosként Csepel szigetieket, Dél Pestieket mentettek!

 

Azóta persze nagyon sok idő eltelt! A HÉV a BKK Kezéből egy köztes cég a MÁV-HÉV kezébe került, hogy majd véglegesen a MÁV csoport részese lehessen! De a rémálom okozta sokk még sok Csepel szigeti és Csepeli ember szeme előtt ott lebeg! Vajon most mi a terv? Továbbra is titkon a Csepeli Önkormányzat támogatja az Észak-Déli Gyorsvasútat és ezt a rémálomnak is tekinthető villamos tervet? Továbbra se jött rá arra, hogy a kettő és egymást teljes mértékben kizárja, hiszen nem lehet egyugyanazon pályán egy metrószerű vonal és egy villamos hálózat? Továbbra sem tud különbséget tenni, hogy miközben a villamossal a 4-es, a 6-os, a 2-es, a 24-es és az 1-es villamosok így is túltelített pályáit terhelte volna agyon, aközben az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút a Csepeli, a Ráckevei és a Szentendrei HÉV összekötését jelenti? Továbbra sem tudja azt, hogy az egyesített HÉV bevitele a Kálvin térre, ahol további két metróval találkozik abszolút megvalósítható és reális? Hogy a további szakasz úgy, mint Astória, Klauzál tér, Oktogon, Lehel tér, Margit sziget – XIII. kerület, majd a Szentendrei HÉV vonalán feljövetel csak ezt követően és fokozatosan hozható közlekedési szakemberek szerint el? Továbbiakban is azt gondolja, hogy mindazon Csepel szigeti településeknek, melyek lakói nap, mint nap használják utasként a Csepeli HÉV-et nincs joguk kérdezni, aggódni vagy döntést javasolni arról, amely az ő életüket is befolyásolja a Csepeli lakosság életén túl? Továbbiakban sem akar szóba állni a környező települések civiljeivel, miként történt ez 2016-ban, amikor a most is vázolt Csepeli HÉV komoly és valós veszélybe került?

 

Komolyan azt gondolja ma is, hogy az, hogy valaki a HÉV-et HÉV-ként vagy metróként szeretné az azt jelenti, hogy a jármű parkot ő nem korszerűsítetné? Sose gondolt arra, hogy létezik a világon alacsony padlós és modernebb, de mégiscsak gyorsvasút, azaz HÉV?

 

Mi a terve a Csepeli Önkormányzatnak a Csepeli HÉV-vel, melynek elpusztítására mi úgy tudjuk nem kért felhatalmazást sem Csepeltől, sem mástól semmilyen formában és semmiképpen! 2018-ban már a Csepeli HÉV érték lesz a Csepeli Önkormányzatnak? Végre korszerűsítetni, végre észak és déli irányban bővíteni akarnak? Tárgyalnak erről a Magyar Állammal is? Rájöttek arra, hogy a Csepeli HÉV kell minden itt élő embernek higgyen bármilyen ideológiában és bárkinek?

 

És Szigetszentmiklós város Önkormányzata rájött már, hogy a Csepeli HÉV vagy a Ráckevei HÉV mit jelent a Szigetszentmiklóson és a Buckában élőknek? Hogy sorsuk alakulását egy olyan intézménynek, amely papíron arra hivatott, hogy kiálljon a lakosság érdekében követnie kellene és naprakészen, azaz nem másfél éves késéssel?

 

Ha veszélybe kerül újra a Csepeli HÉV kiáll érte tekintettel Csepelre és Csepel szigetre a Csepeli Önkormányzat, vagy a Szigetszentmiklósi lakosokra tekintettel a mi városunk Önkormányzata? Vagy úgy, ahogy 2016-ban nekik mindegy? Mindegy, hogy mi lesz a lakosokkal, az emberekkel?

 

A Csepeli Önkormányzat tudja, hogy egyetlen reális terve a villamosra a 3-as villamos meghosszabbítása? Lobbizik érte? Elhozza a lakosságnak? Elhozza mindazoknak, akik Csepelen vagy Csepel környékén élnek, akár a szomszéd településeken? Milyen tervekkel rendelkeznek és miképpen?

 

Erre várjuk szíves válaszuk!

 

Közben, pedig arra kérjük Csepel sziget összes többi települését, Önkormányzatát, lakosságát és vezetését, hogy lakosai érdekében és Csepel sziget jelenleg is fennálló közlekedési problémájára is tekintettel soha ne hagyja, hogy a Csepeli HÉV valaha mégegyszer veszélybe kerülhessen! Mindegy milyen párt van hatalmon! Mindegy ki, milyen ideológiában és mit gondol az emberek érdekénél soha és semmi nem lehet fontosabb! A Csepeli HÉV az emberek érdeke! E téren egybe véve a Ráckevei HÉV-vel nem lehet fontosabb!

 

KÖSZÖNJÜK, HA KIÁLLNAK ÉS

KÖSZÖNJÜK HA SEGÍTENEK!

 

Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet

kívánunk Önöknek!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Január 8

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2513557691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása