Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Magyar Posta: Van etikai kódex a postai szolgáltatásokra?

2018. január 05. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Magyar Posta!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

és

Kedves További címzettek!

 

A Buckai Szövetség Egyesület elnökeként és magánszemélyként is azzal a kérdéssel fordulok Önök felé, hogy van-e a Magyar Postának etikai kódexe? Ha és amennyiben van,akkor szerepel-e benne, hogy ha a Magyar Postának és / vagy a kézbesítőnek a kézbesítéssel kell törődnie és nem azzal, hogy van a címzettnek van-e családi konfliktusa, avagy sincsen, illetve hogy a címzett apja sajnálja-e a kézbesítő postást avagy sem? Ugyanis ha nincs ilyen kódex, akkor tisztelettel kérjük meg Önöket, hogy legyen, ha pedig van és szerepel is benne, akkor tisztelettel arra kérjük Önöket, hogy történjen meg az érvényesítése, mert álláspontom és egyesületem álláspontja szerint is az ilyen kommunikáció és az ilyen hozzáállás mérhetetlenül ízléstelen! Ráadásul a kézbesítésre álláspontunk szerint nem szabadna, hogy befolyást gyakoroljon semmilyen értelemben sem.

 

Tisztelt Magyar Posta!

 

Az elmúlt években számtalan panasszal éltem a 2310 Szigetszentmiklós Alsóbucka I. ker 23 szám alá tartozó levelek nem kézbesítésével kapcsolatban! Azzal kapcsolatban, tehát hogy ezen a helyen nem kapom meg a leveleimet, hogy azok értesítés nélkül visszamennek és esélyt sem kapok arra az esetek nagy részében, hogy megtudjam, hogy létezik és van! Ennek hatására, mivel irodával rendelkezek Csepelen, ezért úgy intéztem, hogy ide kerüljön minden levelem, s 98 %-os sikerem lett ennek tekintetében! Leveleim 98 %-a ma már Csepelre kerül! Csakhogy míg a 1214 Budapest, Erdősor utca 115 szám alatt egy kiváló és a legek közé sorolható postás van, aki mindent mindig elhoz rendben és időben, addig ami Szigetszentmiklósra megy, azaz az a 2 % az továbbiakban is problémába, konfliktusba és nem kézbesítésbe ütközik!

 

Tessenek mondani, hogy van az, hogy a Csepeli kiváló postásuk kézbesít a Szigetszentmiklósi nem kézbesítő postásuk meg nem, de az alábbi kommunikációkat terjeszti különösen nagy nyilvánosság előtt, a HAHO Bucka nevű csoportban, több mint 3500 fő előtt velem szemben:

 

·       „CsCs azt várná el, hogy én Csepelre kézbesítsem a leveleit és vigyem oda!” (Sosem volt ilyen kérésem! Az volt a kérésem, hogy minimálisan legalább az értesítő legyen benne a postaládába, hogy a levélért érte mehessek).  - /2017 nyara HAHO Bucka /

·       „A címzettnek családi konfliktusa van és a leveleket nem veszi át az apja, nem is törődik vele!” (A tértivevényes leveleket valóban nem veszi át! Én kértem erre! Azért kértem, mert ha én elutazom, ő pedig átveszi a levelet az onnantól kezdve ketyeg és nem biztos, hogy marad elég időm a válaszokra, az intézkedésekre, ha például a NAV ezt kéri a levélbe! Hogy ebbe miért kell családi konfliktust belemagyarázni azt nem tudom, ahogy azt sem, hogy ha van valakinek családi konfliktusa vagy ha nincs, akkor ehhez a postának mi köze, továbbá milyen befolyást gyakorol a kézbesítésben? Miért befolyásolja, hogy a postaládába ha nem több, akkor egy értesítő kerüljön bele?).

·       „CsCs apja is sajnál engem!” (Írja a HAHO Buckába a nem kézbesítő postás. Ez tényszerűen nem igaz! Bár senkinek semmi köze hozzá, de édesapám azt sajnálja, hogy konfliktus van, mert ő nem szereti a konfliktusokat! Egyébként édesapám szereti a postásokat, hiszen segít meghegeszteni, ha valami baj van, vagy megszerelni, hogy a postás tovább mehessen és kézbesíthessen! Ugyanakkor apám sem gondolja azt, hogy egy postásnak nem kell kézbesítenie! Apám is úgy gondolja, hogy a címzett megérdemli azt, hogy megkapja a levelet!

 

Tisztelt Magyar Posta!

 

Valami nem stimmel Önökkel! Nem stimmel, ha szó nélkül, munkatársukat kimosdatva elmennek emellett, mert ez a postás magatartás nem tesz jót sem a postásokról kialakult képnek, sem a Magyar Posta jó hírnevének, s tévképzetekre késztethet! Ahogy tévképzetekre késztethet az a szintén Szigetszentmiklóson, de a Dunaharaszti úton található kézbesítő, aki szerint a hivatalos meghatalmazással rendelkező címzett édesanyja egy banya és ezért nem adja át a leveleket a meghatalmazás ellenére sem!

 

Ahogy Önök is láthatták nincs baj a postaládával sem! A 0,5 méter * 0,5 méteres apróságba ugyanis minden levél és küldemény elfér, s még egy BKK jegy sem tud kiesni belőle nem, hogy más, akár egy értesítő, egy levél vagy küldemény!

 

Kicsit unom azt és egyesületem is, hogy elvagyunk hordva mindenféle butának, gonosznak és ki tudja még mindennek azért, mert Szigetszentmiklós Alsóbuckában egy elvileg kézbesítésre felvett postástól elvárjuk azt, hogy kézbesítve legyen minden levél, küldemény, amely minket érint! Nem gondoljuk azt, hogy elvárásunk a kézbesítés terén túlzó, irracionális lenne, hiszen szerintünk egy kézbesítőnek az a dolga, hogy kézbesítsen!

 

Megtisztelő, érdemi válaszukat

mihamarabb várjuk és egyben

Boldog Új Évet kívánunk!

 

 

Szigetszentmiklós, 2018. Január 5

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5613552151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása