Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Komoly kérdések komoly hivatalokhoz: Az egészséges víz nem mindenkit illet meg?

2017. december 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Pest Megyei Kormányhivatal!

Tisztelt Miniszterelnökség!

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

és

„Tisztelt” Polgármester Úr!

 

Lassan közeledik a karácsony a maga szeretetével és meghittségével tele. Így közeledik az az ünnep, ahol ha más nincsen vacsorára a szerettek körbe ülnek egy asztalt és esznek – isznak, amelyhez így vagy úgy, de víz is kell!

 

Víz! Amely némelyeknek ott van a lakásban, s csak egy csapott nyitnak, némelyeknek nincsen, de még a vízóraaknában sem, hiába fizették ki, hogy legyen, s némelyeknek olyan drága a csatlakozása, hogy esélytelen, hogy valaha elérjék, hogy valaha lesz! Ők a télben miközben mások a melegben élvezik az ünnepeket köztéri kutakat keresnek, kutat olvasztanak és dideregnek! Ha végképp befagyott a kút fogalmuk sincs hova menjenek, hiszen az Önkormányzat új hobbiként kutakat szereltet le és szüntet meg a kialakult állapotokkal mit sem törődve! Pedig mennyit küzdöttek őseink azért, hogy köztéri kutak legyenek, hogy a megfáradt utasok vagy bárki egészséges vizet érhessen el! De ma? Ma már ilyen a döntéshozók szerint nem kell!

 

Ha az emberek megunják a didergést talajvizet isznak, abból főznek, abba fürdenek! Azt a talajvizet és abban a talajvízben, amely fürdésre, locsolásra, emberi fogyasztásra alkalmatlan, bőrbetegséget okoz és 6 éven aluli gyermekekre életveszélyes, hiszen annyira szennyezett!

 

Tisztelt Hivatalok!

 

Helyes az, hogy a XXI. század Magyarországán ilyen állapotok vannak? Helyesnek tartják, hogy bár az alaptörvény szerint mindenkit megillet az egészséges vízhez való jog azt vannak emberek, akik egyáltalán nem érik el? Helyes az, hogy míg az 1800-as években is természetes volt az egészséges víz és a fúrtkútból bárki a saját kertjében is elérte ma már ilyen nincsen és van ember, aki azért küzd nap, mint nap, hogy ilyenje legyen! Helyes az, hogy miközben fejlődik a civilizáció 2017-ben Európában, Magyarországon, a Központi régióban Szigetszentmiklóson a víz elérése az egy olyan terület, amely az 1800-as évek szintjét se éri el egyeseknek?

 

Ha helyes miért helyes? Ha nem helyes mit tudunk tenni ellene?

 

Forduljunk ahhoz a Szigetszentmiklósi Önkormányzathoz, amely a probléma okozója és a probléma maga? Amely megmagyarázza, hogy a befolyt pénzösszegeket teljesítés nélkül saját hitelei törlesztésére miért költötte el szerinte jogosan, szerintünk jogosulatlanul? Álljunk neki attól kérni, aki képes volt szegény, beteg, idős emberektől a pénzt beszedni és a pénzért semmit sem adni? Aki megmagyarázza, hogy a pénzért cserébe az jár, hogy az utcában elmenjen a vezetékes víz, de kertbe, legalább egy vízóra aknába ne jöjjön be és ne legyen? Ki fizet azért, hogy az utcájába legyen, de neki nem?

 

Kérjünk úgy az Önkormányzattól, hogy bár az Önkormányzat tudja kikről van szó és milyen sokan vannak mégis képes volt 2015 november 25-én egy képviselőtestületi ülésen mindenkinek hazudni, a problémát, a károsultak létezését kétségbe vonni? Tőle kérjünk?

 

Vagy a károsultak pereljenek, miközben elesettek, betegek és idősek? Megélik egyáltalán a per, a perek végét? Megélik, hogy a pénzük ne csak lenyelve legyen, hanem azért járjon is valami?

 

Esetleg fizessenek újra? Vessenek az eddig befizetett pénzekre keresztet? Van még a világon valahol olyan, hogy valamiért kétszer kell fizetni több százezreket?

 

Tisztelt Hivatalok!

 

Tél van! Fagy van! Hideg van! Tessenek mondani mi lesz ezekkel az emberekkel? Mi lesz ezekkel az emberekkel úgy, hogy a Bucka-tó Magyarország 30 legszennyezettebb területének az egyike, melynek vize egy a talajvízzel. Mi lesz ezekkel az emberekkel úgy, hogy a talajvíz több helyen kieresztve növényzetet éget ki és a kézhez érve maró hatást kelt?

 

Amikor azt mondjuk: „Kellemes Ünnepeket”, akkor tessenek mondani kellemes lesz ezeknek az embereknek? Tudnak segíteni abban, hogy valaha kellemes legyen? Ha igen azt megköszönnénk!

 

 

KÖSZÖNJÜK, HA

SEGÍTENEK!

 

Szigetszentmiklós, 2017. December 10

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4413469821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása