Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Újabb fordulatot hozott a Bucka legfurcsább csapadékvíz levezetése!

2017. november 24. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 November 12-én cikket írtunk egy nagyon furcsa csapadékvíz levezetésről, amely sokaknak, akik felhívták a figyelmünket és nekünk is azt a látszatot keltette, hogy a szennyvízhálózatra történik a csapadékvíz rávezetése, amely rengeteg rossz üzenettel rendelkezik!

A rossz üzenet abban rejlik, hogy például Szigetszentmiklóson a Bucka csatorna, de nem csak a Bucka csatorna hálózata és rendszere alul van tervezve, ezért itt – ott kiáradnak a rendszerek! Ennek példái láthatóak például a 7 éve minden esőzésnél visszaáradó Határ úti fekália ár esetében és láthatóak a nem egészen két éve átadott Bucka csatorna hálózat esetében is, amikor egy lakás kertje, melléképülete és minden ingósága szennycsatornával telítődött be és annak termékével.

Tudható az is, hogy a városi ügyek vitelére alkalmatlan Önkormányzat egy-egy nagyobb probléma megoldása helyett keresi a kifogásokat! A kiáradások esetében, pedig nem a kapacitás hiányt és a túltelítettséget látja meg, hanem keresi az un. illegális rákötéseket és a kialakult problémákat azokra fogja! Éppen ezért veszélyesek az ilyen rákötések, illetve veszélyes az is, ha csak látszata van ilyennek!

… és mégegyszer: ha csak látszata van ilyennek!

2017 November 12-én Szigetszentmiklós Alsóbucka egyik főútja mentén jártunk egyébként lakossági kérésre, ahol egy ház ereszlevezetése egy csatornanyílásnak tűnő és az utcán elhelyezkedő csonkra van rávezetve. Bármely ember számára, így számunkra is mindez alapjában véve egy illegális csatorna rávezetés egyébként nagyon is provokatív formájának tűnik! Bárki, aki valaha meglátta ezt ugyanezt gondolta és számára nem is voltak kérdések! Éppen ezért írtuk meg az eredeti cikket, hogy ilyen ne legyen!

Hamarosan azonban az érintett ingatlan tulajdonosai felkerestek és kissé felháborodva bennünket! Az első az volt, hogy nem úgy van és miért nem csengettünk be és kérdeztük meg! Ez egyébként ebben a formában látva a körülményeket elégé képtelen ötletnek tűnik, hiszen nem is lehet kérdés mit is láthatunk! Éppen ezért jogosan merülhetne ugyanis fel, hogy ha becsöngetünk valakihez, bevallja? Provokációnak tekinti? Balhézni fog miatta, hogy észrevettük és másik észrevették? Miért van az utcán és miért csatornára rávezetésnek néz egyértelműen ki?

De persze rendben van! Az is előfordulhat, hogy bár minden egyértelműnek tűnik mégis másként van, s bár erősen úgy tűnnek a dolgok még itt is és még most is lehet, hogy mindez csak látszat.

Éppen ezért találkozást beszéltünk meg az ingatlantulajdonosokkal 2017.11.23-án 18 órára. De mivel tudtuk, hogy egyébként Budapesten dolgoznak, ezért egy pici időráhagyással mentünk, hogy biztosan az érintettek közül mindenkit otthon érjünk! A találkozás célja az volt, hogy megértsük, hogy akkor mi is ez pontosan, valamint hogy megértsék, hogy az hogy ezzel foglalkozunk nem ellenük van, hanem egy városért, egy városrészért egy közösségért! Azért, hogy ne lehessen erre hivatkozással máshol megvonni a szükséges intézkedéseket, elhalasztani az elhalaszthatatlan csatorna kapacitás bővítéseket! De nem fogadtak bennünket!

Amikor a találkozó meghiúsulása után eljöttünk elgondolkoztunk! Miért nem? Mert nem tudnák megmagyarázni ezt semmiképpen? Mert tényleg illegális rákötés a szennycsatorna rendszerre? Mert tényleg egy provokáció?

Hazajöttünk és leültünk a géphez! Mit kezdjünk ezzel? Aztán eszünkbe jutott, hogy azt mondta / írta az egyik ingatlan tulajdonos, hogy ez nekik egy emésztő nyílás, amely házi rendszer és már 10 éve van a helyszínen. Ha 10 éve van, akkor az azt jelenti, hogy a Bucka csatorna előtt is ott volt! Elő hát a Google Earth-öt és nézzük meg 2011-et, amikor még Bucka csatorna sehol sem volt. Nehéz volt állítgatni a rendszert és a képeket, mire találtunk egy állást, amelyre ránagyítva megtekinthettük, hogy 2011-ben is ott volt-e avagy sem!...

És ott volt! Tehát, bár nem fogadtak bennünket és a látszatot is nagyon nehéz lett volna kimagyarázni, de mégis igazat mondtak! A kérdés mostmár csak az, hogy vajon ezt a rávezetést félre értelmezi-e az Önkormányzat. Fog-e erre hivatkozni hamisan, mint illegális rákötésre, amikor a városban csatorna kapacitást bővítő hálózat cserét elhalaszt avagy sem! Ha igen, akkor a látszatnak a felszámolása is jó lenne, de ha nem, akkor rendben! Akkor mi kérünk elnézést! Félünk azonban attól, hogy az Önkormányzati gonoszság és jogtipró magatartás ismerve őket az első esetre és az igenre fog hajazni! De ne legyen igazunk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3513369267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása